pressuuure 0 Napisano Sierpień 31, 2012 Cześć kobitki, mam 16 lat. To moje pierwsze tabletki anty. yasminelle. Jestem w drugim tygodniu stosowania. Niestety, wystąpiły u mnie dziwne plamienia. Brązowe. Martwie się trochę. Wczoraj natomiast bolała mnie głowa, nie wiem czy to efekty uboczne... Ale co mogą oznaczać te plamienia??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goggusiaczek Napisano Sierpień 31, 2012 To normalne:) zanim organizm się przyzwyczai musi minąć troche czasu:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pressuuure 0 Napisano Sierpień 31, 2012 jeszcze jedno pytanko...w pierwszym tyg. gdy chciałam wziąć tabletkę jedna spadła mi w pociągu i nie mogłam jej znaleźć, wzięłam kolejną z następnego dnia, czy mam zmniejszoną ochronę przed ciążą przez to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goggu Napisano Sierpień 31, 2012 ale wzięłaś kolejną po ilu godzinach od tego czasu w którym miałaś wziąść? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pressuuure 0 Napisano Sierpień 31, 2012 z chłopakiem zaczęłam uprawiać seks bez zabezpieczenia pod koniec 1 tygodnia brania tabletek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pressuuure 0 Napisano Sierpień 31, 2012 spadła mi, i wzięłam w tym czasie w którym powinnam kolejną, ale z następnego dnia. i dziś zamiast wziąć tą z piątku, to wezmę z soboty, bo jestem z jedną do przodu przez to, że jedna mi spadła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goggusiaczek Napisano Sierpień 31, 2012 jeżeli pierwszą tabletke wzięłaś w pierwszy dzień okresu o wszystko jest oki:) tabletki działają jak należy:) więc bez problemu możesz kochać się bez zabezpieczenia dodatkowego tylko bierz tabletki i o nich nie zapominaj:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goggusiaczek Napisano Sierpień 31, 2012 aha no to wszystko gra jak należy tylko po prostu będziesz miała 7dniową przerwe po wzięciun 20 tabletek a nie 21 i tyle:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pressuuure 0 Napisano Sierpień 31, 2012 dzięki wielkie kochana. :) tak, wzięłam pierwszą w pierwszy dzień okresu, a kochałam się z chłopakiem dopiero gdy okres minął ;) a zaczął kończyć we mnie dopiero w polowie 2 tygodnia, bo bal się. ;p nadal sie boi, nie wiem czemu. a teraz gdy będzie ta 7 dniowa przerwa to zabraknie mi 1 tabletka przed tą przerwą, co mam zrobić? kupić nowy blister i wziąć jedną tabletkę z drugiego blistra? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miklo Napisano Sierpień 31, 2012 dziecko ucz się a nie o tabletki pytasz. Jesteś za mało odpowiedzialna, nie przeczytałaś ulotki, tam jest wszystko napisane. Również o tym jak pominiesz tabl lub jej zapomnisz. Tabl to nie cukierki a jak by ci i następna spadła to też kolejną byś łyknęła? Nie jesteś w tym momencie zabezpieczona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pressuuure 0 Napisano Sierpień 31, 2012 aaaa :) wszystko jasne. a gdy na przykład chcialabym zrezygnować z brania tabletek, to po tej 7 dniowej przerwie mogę przestać brać? normalnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pressuuure 0 Napisano Sierpień 31, 2012 nie potrzebne mi takie komentarze. jestem dosyc odpowiedzialną osobą, a to, że raz mi spadla to nie znaczy, że nie jestem mądra w tej kwestii. bywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jsndfjrh Napisano Sierpień 31, 2012 nIe nie musisz bo np jeśli nie odpowiada ci dzień w którym masz dostać okres np bo masz jakąś impreze czy coś to bierzesz po prostu mniej tablet właśnie 20 czy tam 19 czy mniej no i póżnij te 7 dni przerwy i ósmego dnia kolejna tabletka z nowego opakowania bez względu na to czy okres ci się skończył czy tez nie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pressuuure 0 Napisano Sierpień 31, 2012 dzięki, dzięki ;) naprawde ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goggusiaczek Napisano Sierpień 31, 2012 Jeśli chcesz przestać braz to po prostu przestajesz tylko wtedy uważaj podczas stosunku bo jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciąze więc sie zabezpiecz prezerwatywą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jsndfjrh Napisano Sierpień 31, 2012 nie ma za co od tego są stroszke starsze żeby pomóc a nie krytykować jak ta wyżej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach