Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmelina.20

Pigułki AZALIA - czy któaś je bierze???

Polecane posty

Gość karmelina.20

Dziewczyny proszę o pomoc! Lekarz przepisał mi pigułki Azalia ze względu na karmienie piersią. Wiem jednak, że przy karmieniu miesiączka się pojawia albo i nie, a pigułki antykoncepcyjne bierze się z pierwszym dniem miesiączki. Czy tak samo jest z Azalią? Wiem, że mój błąd, bo powinnam spytać lekarza, wkońcu to w moim interesie... Wzięlam receptę i wyszłam, on sam też nic nie mówił co i jak... Proszę, napiszcie jak coś wiecie... :(

Gość karmelina.20
uppp

Gość a ulotki nie masz??
ja biorę cerazette i przy nich nie trzeba czekać na miesiaczkę

Gość karmelina.20
Na ulotce jest mowa o miesiączce dlatego pytam...

Gość a ulotki nie masz??
zadzwoń do lekarza ale pewnie nie musisz czekać na okres tylko przez pierwsze 7 dni dodatkowo uważać- albo prezerwatywa albo wstrzemięźliwość. to bardzo podobne preparaty (z cerazette znaczy)i. ale dla pewności zadzwoń

Gość popopolll
Dzwonię odkąd wyszłam od niego :) ale ma pacjentki i nie odbiera. Dzięki za odpowiedź, wiem, że te Twoje tabletki są na podobnej zasadzie.

Gość agniechaaaaaaaaaaaaaaaaa989898
Ja biorę azalię od 7 tygodnia po porodzie. Nie czekałam na miesiaczke , gdyz przyszla ona dopiero 10 miesięcy po porodzie. zaczełam brac w dniu wizyty u lekarza i 7 dni później można już uprawiać sex bez prezerwatywy. Przez te 7 dni konieczna jest prezerwatywa lub inne zabezpieczenie dodatkowe, gdyż azalia zaczyna dzialać dopiero po tygodniu. Postępowałam według zaleceń mojej lekarki

Gość karmelina.20
To ze tydzień pierwszy trzeba się dodatkowo zabezpieczać to wiem, mówił lekarz. Tylko nie zapytałam z tą miesiączką. No cóż, dziękuję Wam z odp ;)

ja wlasnie zaczelam brac te pigulki... moja pani doktor powiedziala ze nie trzeba czekac na miesiaczke ale zaczynaja dzialac po 7 dniach.

Gość zonaKraka
Dokładnie, ja też brałam od razu po wizycie, sam lekarz stwierdził że po porodzie, przy karmieniu piersią można kilka miesięcy czekać na miesiączkę więc te nie działają jak inne tabletki.