Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megan69

Chcę przytyć !

Polecane posty

Gość megan69

Cześć. Chciałabym przytyć, ale kompletnie nie wiem jak. Mam 17 lat, mój wzrost to 168, a waga 49.7. Źle się czuje w swoim ciele. Po prostu jestem za chuda. Chcę wyglądać normalnie, a nie jak chudzielec. Może jakaś dieta? Pomóżcie !!! Błagam

Gość aiskaa
wpisz w gogole jak zdrowo przytyc i poszukaj , wybierz cos dla siebie

Gość ek123
mam ten sam wzrost i ten sam wiek :D I wiele bym dała żeby tyle ważyc dziewczyno!! jak mozesz chciec przytyc?

Gość taka zwykla normalna dziewczyn
ale co w tym trudnego? jesc wiecej tlustych i kalorycznych rzeczy, niekoniecznie mcdonaldy albo mniej sie ruszac. Np. orzechy - zdrowe a tuczą. Do salatek wlac o 1 łyzke oliwy wiecej - to już jest ponad 100kcal. Nigdy nie zrozumiem tych co nie moga przytyc. Jedzcie bardziej tuczaco i tyle

Witam, gdy sie jest bardzo szczupłym przytycie nie jest tak proste. Dużo osób, które są z natury sczupłe ma intensywną przemianę materii i nie tyją mimo jedzenia nawet dużych porcji pokarmów. Oczywiście pierwszy krok to zwiększenie kaloryczności diety, ale objadanie sie śmieciowym jedzeniem (typu fast food, słodyczami itp) to nie najlepszy pomysł. Dobrym rozwiązaniem jest sięgnięcie po produkty wysokokaloryczne (wspomniane w watku wyżej orzechy, ale także suszone owoce, nasiona słonecznika, pestki dyni). Dodawanie więcej oliwy do sałatek to także dobre rozwiązanie. Ponieważ na diecie gwarantującej przytycie ważne jest by potrawy miały wyższą kaloryczność, a objętościowo były podobne do normalnych porcji, warto zabielać zupy, przygotowywać koktajle (np. banan, kefir, orzechy, zmiksować i wypić na podwieczorek). Osoby chcące przytyć powinny regularnie jeśc 5-6 posiłków dziennie i pić co najmniej 1.5l płynów dziennie (aby zwiększyć kaloryczność diety można sięgnąć po soki owocowe 100%, byle nie były to słodkie napoje gazowane). Jeśłi od zawsze jesteś szczupła przytycie moze być bardzo trudne - wymaga często więcej pracy niż schudnięcie. W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu mailowego: monikach@diety.poznan.pl Pozdrawiam, Monika Chrzanowska