Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkd7f7gggg

CZY MOZNA W WIEKU 30 LAT ZNALEZC PRACE JESLI NIE MA SIE DOSWIADCZENIE??

Polecane posty

Gość eedeefeeeeeeeeeee
no to WYMYSL firme gdzie w londynie i niby ze tam pracowala...jakas sekretarka czy prace biurowe

Gość 4239482934
Powiedzcie mi , co do tych umów o dzieło, to potem chyba chca oprocz cv jeszcze zeby pokazac dokumenty z ta umową?

Gość MartaKrakow
"Powiedzcie mi , co do tych umów o dzieło, to potem chyba chca oprocz cv jeszcze zeby pokazac dokumenty z ta umową?" absolutnie nie, nikt nie ma prawa żądać pokazania takich umów. To są poufne dokumenty, w których masz przecież wpisane kwoty jakie zarobiłaś. Pracowałam w kilku firmach na umowy o dzieło, miałam już kilkanaście rozmów kwalifikacyjnych, większość kończyła się dostaniem pracy i nigdy nikt nie chciał widzieć umowy z poprzedniej pracy.

Gość ALE ONA NAPISZE ZE
JAK TO?? JA ZAWSZE JAK BYLAM NA ROZMOWACH O PRACE TO MUSIALAM DAC REFERENCJE Z POPRZEDNIEJ PRACY

Gość MartaKrakow
referencje, to sama możesz sobie wypisać, staż pracy itd to tylko ze zwykłej umowy o pracę, śmieciowe umowy nie wiążą się z taką dokumentacją. Nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby ktoś to sprawdzał. Może jesteście nadgorliwi i sami dorzucacie na siłę takie dokumenty? przynosicie umowy z poprzedniej pracy? :D

Gość Oliwka30
U mnie jak ktoś kto ma w CV umowy zlecenie wpisane i go przyjmą, to musi dostarczyć do firmy kopie tych umów. Z umowami o dzieło nie spotkałam się nigdy żeby chcieli, ale podobno i to się praktykuje.

Gość MartaKrakow
piszę jak jest, jak wynika z mojego doświadczenia i moich znajomych. Jak ktoś nie chce, to niech nie wierzy i tyle. Nie widzę problemu. Po studiach dostałam pracę dzięki temu, że ściemniłam w CV, miałam tam dwie prace, których tak naprawdę nie miałam, ale dzięki temu przez kolejne trzy lata nie miałam problemu. Często zmieniałam pracę, dopiero niecały rok temu dostałam pracę już na normalną umowę, teraz jestem na L4, bo i tak nie jestem za bardzo w stanie pracować i naprawdę cieszę się, że tak to się potoczyło. Jakbym nie ściemniła przy pierwszej pracy, to może do dziś nie miałabym sensownego doświadczenia. Szkoda życia.

Gość 4239482934
ja bardzo często widze w ogłoszeniach zeby przyniesc na rozmowę dokumenty potwierdzające zatrudnienie

Gość MartaKrakow
Jak ktoś nie ma takich dokumentów i musi ściemniać to wiadomo, że takie ogłoszenia ominie :D co za problem? większość ogłoszeń tego nie ma i we wszystkich firmach, w których pracowałam nikt nigdy nie wymagał pokazywania poufnych dokumentów, jakimi są takie śmieciowe umowy...

Gość do MartaKrakow
Jeśli jeszcze tu zaglądasz proszę o kontakt, mam kilka pytań...