Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

filistynka

jaka jest najwieksza butelka do karmienia?

Polecane posty

witam.corka ma 11 mscy.i lubie na noc mleko zjesc z butelki.mala pije mleko hipp 3.i to mleko jest geste.jesli dosypie chociaz 1 lyzeczke kaszki lub kleiku robia mi sie okropne grudy.tak sobie pomyslalam ze moze butelka za mala i ciezko rozmieszac.mamy avent 260 ml ale jak dam 210 wody plus 7 miarek mleka to wychodzi prawie cala butla i ciezko wymieszac bo mleko po chwili gestnieje.macie jakies sposoby aby wymieszac geste mleko? widzialam w necie ze canpol babies ma w ofercie buteliki 330 ml.czy ktoras mama uzywala?a moze znacie inna lepsza?

Gość ciężko się miesza?
no coś Ty? jakie ty mleko robisz? ja niejednokrotnie 240ml mleka w tej butli robiłam i nei było żadnego problemu z wymieszaniem

no wlasnie ciezko.mleko hipp 3 jest zageszczane.i bardzo szybko gestnieje.jak dodam chociaz 1 lyzke kleiku to robia sie mega grudy.probowalam przelewac do kubka i mieszac widelcem ale tez nie umiem i mam kluchy

Gość poszukaj dobrze
ja uzywam butelek tommee tippee i nie ma az tak duzych 330 zobaczymy jak to bedzie u nas z tym mlekiem chociaz uzywam innego

kolezanka daje nan 2 to mniej wiecej to samo co hipp 3.(nan 2 jest od 6-12 msc a hipp 3 od 10-15 mscy)i nan jest normalny ,rzadki a hipp jest gesty tak jakby kleikiem ryzowym zageszczany.i ciezko rozmieszac

Gość poszukaj dobrze
o widzisz ! i jaka ladna ta butla :)

Gość poszukaj dobrze
ja uzywam bebilon i nie mam zadnych problemow z dodawaniem kleiku czy kaszki grudki sie nie robia

Gość ojtam ojtam
jest avent 330ml- a i kup porządny smoczek - ten do kaszek albo smoczki z lovi pasują do butelek z aventa a mają jedną dziurkę a duża i smoczek do kaszek też

A ja się zapytam, po pierwsze skoro mleko jest gęste to po co jeszcze dosypujesz kleik? A po drugie, skoro dziecko ma już prawie rok to czemu nie dajesz jej kaszy łyżeczką?

no mam ten trojprzeplywowy avent.i stad wiem ze sa grudy.bo na 2 bylo ok.a odkad przeszlismy na 3 hipp to juz po kilku minutach mala plakal bo sie na 3 zapychalo takie kluchy sie robily jak dodalam lyzke kleiku.

daje jej lyzeczka na sniadanie.ale lubi przed snem mleczka sie napic z butelki.a sprawdzalam kalorycznie nic nie jest wiecej w tym mleku,100 ml 70 kcal.w dodatku zabkuje i nie bardzo chce jesc wieczorem.w dzien wszystko lyzeczka i kanapke na 2 sniadanie zje,a wieczorem jest zmeczona ,marudzi.czesto goraczkuje przy zebach i tak jej troche ulegam,bo cierpi.1 zab miala na 8,5 msc a teraz za 10 dni ma 11 mscy i ma 6 zebow 7 w drodze.i szkoda mi jej

Gość MalwinkaM
Ja dziury zawsze sama robiłam w smoczkach Bo moje dziecko od zawsze kaszki z mlekiem piło, ostatnio wypiło kubek kakao-pierwszy raz w życiu w wieku prawie2,5roku Do tej pory lubi płynną kaszke manną zamiast mleka czy kakao

Gość MalwinkaM
Na kluchy dobry blender Zakupiłam go odrazu po pierwszych kluchach i juznigdy więcej im się nie dałam;)

Gość MalwinkaM
Moje dziecko łyżeczką jadło pod warunkiem że się mu ją dało do rączki Ale jadło wyłącznie zupki i drugie dania albo jajo na miękko lub jajecznicę a kaszki nie chciało jeść łyżeczką nigdy i do tej pory nie je. Tak samo z płatkami czy czymś podobnym na mleku-nie zje albo zje tak małą ilośc że wole dać w dużej butelce mam taka że wychodzi 350ml Po godzinie i tak jemy normalne śniadanie:pieczywo sery wędliny warzywa...

Gość MalwinkaM
A co do podawania butli to moja ciotka dawała butlę swojej córce do 9roku życia o ile nie dalej :D Ale spokojnie-ona jest normalna Śliczna wykrztałcona zdrowa prosta ładne uzębienie bez poprawek żadnych itd. Najlepsi specjaliści nie owijająjuz w bawełnę Smoczki butelki nie mają wpływu na nic i możńa bezkarnie ich używać Wiedziałyście?

ja czytalam ze smoczki uspokajacze nie psuja uzebienia.a czy to prawda?nie wiem.mala zasypia ze smoczkiem pozniej wypluwa.ale w dziem tez sie jej zdaza nosic.ogolnie przez zeby jest marudna.zaczyna juz chodzic wiec troche ciezko zapanowac nad wszystkim.chodze znia na plac zabaw i tam sie bawi.troche poraczkuje troche pochodzi.uwazam ze 11 msc dziecko jest jeszcze male i mozna dac mu na wieczor z butli