Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rooooooootawirus

ile teraz kosztuje szczepionka na rotawirusa?

Polecane posty

Gość rooooooootawirus

mamy pwoiedzcie,szczepic czy nie?

Gość pewnie ile mam tyle opini
Moje dzieci ostatnio przechodziły rota. niemowle zniosło to bardzo dobrze- delikatną biegunką. przedszkolak trochę gorzej- ale da się przeżyć. Miałam trochę wyrzutów, ze nie zaszczepiłam, ale jak trafiłam na oddział (w innej sprawie) i rozmawiałam z lekarzem, to mówił, ze szczepionka niekoniecznie chroni- czasem daje łagodniejszy przebieg choroby- ale i to nie zawsze. i faktycznie. widziałam chłopca szczepionego na to świństwo i przechodził chorobę strasznie ciężko-

Ile kosztuje nie wiem bo szczepiłam 3 lata temu i nie w PL ale powiem Ci że wirus rota często gościł w grupach dzieci z którymi przebywał mój syn a u nas nawet nie wiem czy były jakieś objawy, może go przeczyściło a ja zwaliłam na ząbkowanie albo jego nietolerancje laktozy, w każdym razie obeszło sie bez echa. Ja bym zaszczepiła ponownie bez wahania, po co dziecko sie ma męczyć.

Gość linaMalina
Ja szczepiłam, też pytałam inne mamy i lekarzy co robić, jednak wyszło na szczepienie i już. Stosunkowo niedawno, bo drugą i ostatnią dawkę córka dostała miesiąc temu. Pojedyncza dawka kosztowała mnie niestety aż 320 złotych...