Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigulki rigevidon

Czy podczas 7dniowej przerwy moge wziac pigulke 2 dni wczesniej?

Polecane posty

Gość pigulki rigevidon

Chodzi o to, ze okres mi sie zawsze konczyl w sobote co bylo dla mnie dosc uciazliwe, gdyz mialam plamienie itp... Pigulke po 7dniowej przerwie zawsze bralam w sobote i wtedy tez konczyl mi sie okres. Czy jesli wezme np w czwartek, to nadal bede zabezpieczona? Teraz mam przerwe i w srode dostaje okres , to moze wtedy od razu wziac pigulke i nie robic zadnej przerwy?

Gość pigulki rigevidon
W skrocie napisze tak... chciaLABYM zeby okres konczyl mi sie w czwartek a nie w sobote i zachodzxi pytanie jak tak sprawic za pomoca pigulek...

Gość Boooszeee!
Kobieto! Nie pytaj tutaj. Tutaj nie ma lekarzy. Chcesz to zrobić dobrze? Chcesz przypadkowo nie zajść w ciążę? Zapytaj ginekologa. Osoba tak wykwalifikowana i wykształcona i doświadczona da Ci najlepszą odpowiedź. ;)

Gość pigulki rigevidon
w ulotce nie am akurat mowy o przesunieciu miesiaczki

"W skrocie napisze tak... chciaLABYM zeby okres konczyl mi sie w czwartek a nie w sobote i zachodzxi pytanie jak tak sprawic za pomoca pigulek..." Lepiej skrócić czas przyjmowania tabletek o 2 dni niż skrócić przerwę. Oczywiście nie przy każdych tabletkach można tak zrobić, więc dlatego przeczytaj ulotkę.

Chociaż to na to samo wychodzi czy skrócisz przerwę czy czas przyjmowania tabletek tyle, że przy skróceniu przerwy pierwsze krwawienie i tak może trwać do soboty. I teraz: http://www.gedeonrichter.pl/gedeonrichter/dane/pdf/Rigevidon%200.03%20+%200.15%20-%20Ulotka%20dla%20pacjenta.pdf http://www.voila.pl/348/3wyc3/index.php?get=1&f=1 Na przyszłość nie pieprz, że czegoś nie ma w ulotce tylko dokładnie ją przeczytaj. :o 🖐️

Gość pigulki rigevidon
Dzieki, po prostu nie cvhcialo mi sie do konca czytac tego elaboratu. Ta ulotka jest cholernie obszerna

:o :o :o :o :o 🖐️ A potem gadają, że zaszły w ciążę biorąc prawidłowo tabletki. :o Nie chciało się. :o :o :o

Gość pigulki rigevidon
czyli wychodzi na to, że w srode rozpoczne nowe opakowanie, bo w sobote rozpoczynalam kolejny blister a musze skrocic o 3 dni , wiec sroda...

gdzieś czytałam ze jak się chce przesunąć okres to właśnie skracając przerwę i że jest się wtedy zabezpieczonym. ale jak chcesz się czuć pewniej to zabezpieczaj się dodatkowo prezerwatywą przez tydzień.