Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue ivy

Nadmierne owłosienie

Polecane posty

Gość blue ivy

Witajcie, jestem brunetką z nadmiernym owłosieniem. Mam je np. na rękach, brzuchu, w okół brodawek, wąsik itp. Moja mama również ma z tym problem, więc może to być dziedziczne, ale ja dodatkowo mam problem z okresem. Ostatni raz miałam do tydzień temu, tylko jeden dzień, bardzo mało krwawiłam. Wcześniej był 5 miesięcy temu... Czy to może być jakaś choroba? Jeśli tak to czy gdybym podjęła się jakiegoś leczenia to problem z nadmiernym owłosieniem mógłby zniknąć? Jak coś to mam 16 lat

Gość Uroczy Szymuś
Taka młoda i już tak zarośnięta.

może to być PCOS, ale chyba jeszcze jesteś za młoda na leczenie. Masz problemy z otyłością, trądzikiem?

Gość blue ivy
Otyła byłam w dzieciństwie, jakoś tak jak miałam 6-8 lat, już od 11 mam prawidłową wagę. Mam 163 cm i ważę 51kg. Normalnie się odżywiam, a z trądzikiem nie mam problemu, raz na jakiś czas jakiś tam wyskoczy, ale to chyba nie o to chodzi...

Gość blue ivy
aha mam teraz wagę w normie bo przez 3 lata intensywnie ćwiczyłam jak by coś, nie że jakaś anoreksja ..

Gość zabijam czas którego nie mam
jaki wąsik? chyba na cipie :)

no to nie wiem. Ale bardzo możliwe że masz za dużo hormonów męskich (owłosienie) i one blokują miesiączkę i owulację. Chyba powinnaś odwiedzić jakiegoś endokrynologa. Nie wiem czy Ci da jakieś leki, może jesteś za młoda na ingerencję hormonalną, ale ja się nie znam, moja wiedza z zakresu medycyny jest bardzo amatorska :)

Gość blue ivy
dzięki za odp ;* chętnie podjęła bym się jakimś badaniom, ale zapewne problem z miesiączką by się skończył ale z owłosieniem już nie :// boję się, że w przyszłości nie będę mogła zajść w ciążę :

nie, jeżeli to nadmiar hormonów męskich to dadzą Ci leki na zmniejszenie ich i miesiączka się ureguluje. Nawet jeżeli to PCOS to przy odpowiednim leczeniu będziesz mogła zajść w ciążę. Victoria Beckham ma PCOS i 4 dzieci. Co Ci szkodzi iść do lekarza?

Gość blue ivy
łiiii dzięki :)) ale czy przez te tabletki mógłby zniknąć problem z nadmiernym owłosieniem ?