Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghbnm

Ósemki - wyrywać? Leczyć?

Polecane posty

Gość dfghbnm

Mam problem z dolną ósemką- jeszcze mi dobrze nie wyrosła a już widze że chyba jest do leczenia bo są na niej jakieś ciemne plamki. Pytanie: opłaca się to leczyć, czy lepiej wyrwać? Podobno to najsłabsze zęby i i tak prędzej czy później trzeba je wyrwać. Macie jakieś doświadczenia?

To ci może powiedzieć tylko stomatolog. Ogólnie ósemki są nieprzydatne i nie ma sensu ich leczyć. Zwykle się je wyrywa.

Gość o to to ...
moj dentysta powiedział żeby leczyć bo mogą się kiedyś przydać do mocowania ewentualnej protezy.

Gość wyrwać to prawda
psują się , ja miałam zaplombowaną, bo się uparłam i tak po pół roku do usunięcia

Gość efbgef
wiesz juz ze masz zab do leczenia ktory jeszcze nie wyrosl ? gratuluje talentu stomatologicznego

efbgef wiesz juz ze masz zab do leczenia ktory jeszcze nie wyrosl ? gratuluje talentu stomatologicznego - To standard przy ósemkach i tu nic do rzeczy nie ma żaden talent "stomatologiczny"?

Gość efbgef
ja mam 4 osemki i jest gut

Gość dfghbnm
Jak to nie wyrósł? No wyrósł, ale mysle ze jeszcze nie do końca. Ale juz na nim widzę ciemne plamki, więc co to niby może być innego jak nie oznaka tego że ząb do leczenia?

Gość o to to ...
musisz je dokładnie myć. Nie zawsze jest tam dobre dojście. Stosuj płyn do płukania.

Gość dfghbnm
Dbam o zęby. Stosuje nici dentystyczne, czyszczę, używam płynów. Mam wszystkie zęby wyleczone, dlatego tak mi ta ósemka działa na nerwy.