Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dołaczam sie do waas..

Jak żyć, by życ długo?

Polecane posty

Wasze Pomysly?

Mój dziadek dożył 97 lat, babcia ma 95 i żyje, drugi dziadek i babcia mają koło 89 i dają radę - u siebie liczę na 110 ;)

zdrowo jesc?/ aktywosc fizyczna? nie jesc miesa? badac sie regularnie w kierunku raka?

Gość kobieta 25-40
chcesz długo żyć? Alzheimer, pampersy, protezy ewentualnie zupki przecierane...dobrze to przemyślałaś?

..powinnam byla dodac: "w pelnym zdrowiu" :)

Mój dziadek jak smalec i mięso, zatem jednej metody nie ma. Ja bardzo dbam o dietę, piję tylko wodę mineralną, nie palę, nie piję (tylko okazyjnie) - zatem jeśli o siebie dbasz to masz większe szanse niż wówczas, gdy się zapuścisz. Oczywiście nie ma co przesadzać, ale też nie ma co nie przywiązywać do tego odpowiedniej wagi.

Gość Moja babcia ma 83 lata i jej
matka zyla 95 lat, wiec wierze,ze moja mama i ja tez dlugo pozyjemy:P Babcia nie je duzo miesa,je lekko,jest szczupla, rusza sie duzo,jest aktywna zyciowo, jest optymistka, zawsze sie ladnie ubiera nawet jak nie wychodzi z domu

Gość leloom poleloom
na to nie ma przepisu i reguły. znam kobietę, biegaczka, zdrowy styl życia, bez nałogów, zdrowe odżywianie, systematyczne badania. po czym wylądowała na stole operacyjnym z ropą na jajniku, wdała się sepsa i kobiety nie ma :(

leloom - no tak, ale pytanie - co gdyby nie dbała o siebie? Może to by się stało 5 - 10 lat wcześniej? Jak już pisałem, prowadzić się dobrze warto :)