Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toficzek27

wybudzac dziecko na karmienie??

Polecane posty

karmie córcię Bebilonem, powinna jesc co 3 godziny, zdarza sie ze zasnie i spi tak 4-5 godzin, zdarzylo sie ze nawet 6. Nie wiem czy powinnam ja wybudzać rowno co 3 godziny, czy po prostu skoro spi spokojnie to nie jest glodna?? Staram sie ja jednak wybudzac bo mysle ze ta okreslona ilosc porcji powinna zjadac zeby przybierac na wadze... A wy jak robicie drogie mamy?

Gość Młoda księgowaGdańsk
Nie wybudzać.

Gość znowu ty
Sama sie obudzi jak będzie głodna!

Gość Ja dwa razy miałam cc
Jak prawidłowo przybiera na wadze (nie ma niedowagi i jest zdrowa) to nie wolno wybudzać ! Podczas snu produkuje się hormon wzrostu, dziecko się regeneruje a orgaznim wykorzystuje ten czas na "dojrzewanie" i odpoczynek - tak powiedział mi lekarz. Wybudza się dzieci z niedowagą, niedożywione, wcześniaki. Korzystaj że dziecko ładnie śpi i sama śpij .

Gość nie wybudzać
jw

Gość sdjsndjdn
Nie no, po co ją wybudzasz , przeciez ona potrzebuje snu . Jak dziecko ładnie śpi to znaczy że tak ma być a wybudza się tak jak ktoś tu napisał , dzieci potrzebujące regularnych posiłków także nocą. Mój synek bardzo malutko jadał za dnia więc sądziłam że powinnam go wybudzać nocą (spał po 6 - 7 h bez przebudzania się) i pytam lekarki a ta od razu powiedziała żeby tego nie robić bo choć maluch mały to jednak jak każdy człowiek potrzebuje mocnego snu by prawidłowo się rozwijać a nocą właśnie sen jest najwartościowszy bo dziecko nocą rośnie.