Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaa25

praca mgr

Polecane posty

Gość jaaaaa25

jak szybko napisaćpracę mgr kiedy się pracuje? pracę muszę oddać za trzy tygodnie

wow, ja muszę oddac jutro a zostało mi wstęp zakończenie, oraz jeszcze modyfikacja jednego tekstu, iraz zebtanie bibkigrafiii wszystko do jutra:/

Gość zoklamnika
hm...3 tygodnie...nie ma rzeczy niemożliwych, ale będzie ciężko;)

To zależy co już masz. Czy masz przygotowane materiały, notatki. Na ile masz już koncepcję tej pracy w głowie. I ile czasu możesz na to poświęcić. Jeśli promotor się na to zgodzi to możesz sobie przedłużyć czas na złożenie pracy do grudnia. Ale wypadałoby chociaż kawałek pracy przedstawić promotorowi, a jak jest wredny/a to i tak może się nie zgodzić. ;)

Gość milvaser
mam podobny problem, ale jak sie usiądzie to sie pisze i nawet w miare szybko idze

to ja mam pytanie, a co jeśloi moja praca bedzie za słaba i nie zostanie przyjęta teraz we wrześniu? musze płacić potem za cału semestr? jestem na zoacznych na uni. wrocł. boje się ze ją napiszę ale bedzie baardzo słaba nadal

"boje się ze ją napiszę ale bedzie baardzo słaba nadal" Nie dajesz promotorowi fragmentów do akceptacji?

Jeśli zostaniesz skreślona z listy studentów z powodu niezłożenia pracy magisterskiej w terminie to potem w ciągu dwóch lat możesz wznowić studia tylko na dzień egzaminu magisterskiego i za to płaci się dużo mniej niż za normalne wznowienie studiów.

daję, ost dawałm w czerwcu i pwoiedział ze msuzę dopisać i co zmienić, ale nie wiem czy to wystrczy co teraz jej zaniosę

albo bedzie dużo błedów, bo ja pisze po niemeicku:/ perwersja ska to wiesz? studiujesz na uni wrocł? czy po prostu wszedzie tak ejst?

Gość soldat de fortune
ja miałem fajnego promotora, zaniosłem mu gotową pracę a on mi ją podpisał bez żadnego problemu, bo widzicie tak to jest jak się jest za bardzo ambitnym i bierze mocnego promotora, trzeba wziąć sobie takiego z którym nie będzie problemów

Wydaje mi się, że wszędzie tak jest. Poszukaj sobie na stronie swojego wydziału regulaminu studiów. Jeśli promotorka zaakceptuje pracę to co najwyżej może zostać słabo oceniona przez recenzenta i potem możesz mieć niską ocenę z obrony. Jeśli promotorka nie powiedziała Ci, że to co oddałaś w czerwcu to tragedia to albo jest "nieśmiała" i nie chciała Ci tego mówić albo praca jest w miarę ok. Co do błędów to na moim wydziale też wiele osób pisze prace w innym języku i niektórzy promotorzy w ogóle nie zwracają uwagi na błędy. ;) Więc wiele zależy od promotora.

czytałam regulamin,a le nic tam nie ma o opłatach, i nic o tym jak się nie zdąży, ogólnie powiedziała, ze pracda jest słaba, że musze jeszcze dopisać, ze nie ma wstpu, wtedy nie była dopracowana... chciałabym meić to juz za soba nawet ze słabą oceną

No to dawaj jej jak najszybciej to co dopisałaś, będziesz miała więcej czasu na ewentualne poprawki. A błędy językowe Ci poprawia?

Na pewno możesz przedłużyć do grudnia czas na złożenie pracy magisterskiej, jeśli promotor wyrazi zgodę: 44 1. Pracę dyplomową student winien złożyć w terminie uzgodnionym z promotorem, nie później niż do końca ostatniego semestru studiów. 2. W razie dłuższej nieobecności promotora dziekan wyznacza nowego promotora pracy dyplomowej. 3. Dziekan, na wniosek promotora lub na wniosek studenta, może przesunąć termin złożenia pracy dyplomowej nie więcej niż o trzy miesiące w razie: 1/ długotrwałej choroby studenta, potwierdzonej odpowiednim zaświadczeniem lekarskim, 2/ niemożności wykonania pracy dyplomowej w obowiązującym terminie z uzasadnionych przyczyn niezależnych od studenta.

z czego to wywnioskowawłaś ze do grudnia? ja juz jestem po 5 roku, teraz jest jakby sesja poprawkowa? mozesz mi to wytłumaczyc?

Pracę dyplomową powinnaś złożyć do końca ostatniego semestru studiów, a semestr trwa do września. Masz w tym regulaminie napisane, że dziekan na wniosek promotora lub studenta może przesunąć termin złożenia pracy nie więcej niż o trzy miesiące (a więc do grudnia, tylko do grudnia musisz się obronić, a są święta, więc realnie do ok. 7. grudnia trzeba złożyć pracę) w razie niemożności wykonania pracy dyplomowej w obowiązującym terminie z uzasadnionych przyczyn niezależnych od studenta. Ja napisałam podanie, że z powodu trudnej sytuacji finansowej musiałam podjąć pracę, dołączyłam zaświadczenie, że pracowałam, promotorka podpisała się na podaniu i tyle. :)

yyy... no własnie a ja pracuje i cholera nie mam zaświdczenia, bo nei mam umowy, jestem zdrowa, co bedzie ejśli mi ie zlaiczyu bo jest praca za slaba, czy myslsiz ze to tez jest powód? bo inaczej to nie bede mieć argumentów:/