Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziula123

moi rodzice nie akceptują mojego chłopaka ateiste ,co robić ?

Polecane posty

Gość Madziula123

chodzimy już 3 lata ze sobą i już nawiązała sie mowa o ślubie ale cywilnym ale jeśli to nie będzie ślub kościelny to moi rodzice nie chcą przyjś a do tego zniechęcają resztę rodziny do mojego chłopaka ,to miły ,pracowity,opiekuńczy chłopak tylko że nie wierzy w boga,w domu ciagle mi dogadują i nie miłe uwagi pod Adama imieniem mówia nie wiem co robić już tego nerwowo nie wytrzymuje...proszę o rady

Gość Madziula123
nie jestem co prawda co niedziele w kościele ale w wszystkie świeta chodzę do kościoła i na koledzie też jestem

Gość ghjghgjkhjk
pytanie brzmialo inaczej chodzenie do kosciola nie oznacza wiary w boga

Gość Madziula123
czy ja wiem,nie wykluczam że istnieje.

nic nie poradzisz. Tupnij nogą, powiedz, że nie życzysz sobie takich komentarzy i już. Nie ma sensu starać się poprawiać sytuacji na siłę - jak się uprą to i tak na ślub nie przyjdą. Jedyne co możesz zrobić to twardo trzymać przy swoim i czekać aż oni odpuszczą.

Gość Madziula123
ale oni wszystkich nastawiają przeciw mnie i mojemu chłopakowi

i nic na to nie poradzisz, możesz tylko uparcie trzymać się swojego. W końcu im przejdzie, a ludzie też nie są głupi. Jak zaczną plotkować to dementuj plotki i już.

jesli jestes dorosla to wyprowadz sie - proste. nie mozna dac sie ponizac nikomu - nawet rodzicom

Gość twój nick zawiera błąd
jeśli poślubisz ateistę, to raczej ciężko będzie tobie kiedykolwiek zbliżyć się do Boga sama odbierasz sobie szanse na zbawienie (co oczywiście nie znaczy, że ich nie masz, czy nie będziesz mieć) to dla ciebie bardzo ryzykowne i z punktu widzenia katolika taki związek to niesamowity mezalians, i twoi rodzice to wiedzą

Gość Madziula123
ale nasze mieszkanie w którym mamy zamieszkać jeszcze nie jest gotowe ,ale chyba nic innego mi nie zostało...

no nie, bo Ci żyć nie dadzą. Poza tym chyba przeżyjesz w niedokończonym mieszkaniu co? Ludzie jakoś remontują i świat im się nie zawala z tego powodu.

i ty , panno wierząca chcesz mieszkać z chłopakiem bez ślubu ?:D oti taka twoja wiara :D

ale ona chyba nie pisala ze tez ma kilebie we lbie - tylko ze rodzice maja;-)

allium - nie wdawaj się w dyskusje z 'ROR' obserwuję to forum od jakiegoś czasu i mam wszelkie podstawy, żeby stwierdzić, że to głupek pierwszej wody a do tego niesamowity beton platformesrki i ateistyczny niemądry w tym samym stopniu co zacietrzewiony

" [zgłoś do usunięcia] twój nick zawiera błąd allium - nie wdawaj się w dyskusje z 'ROR' obserwuję to forum od jakiegoś czasu i mam wszelkie podstawy, żeby stwierdzić, że to głupek pierwszej wody a do tego niesamowity beton platformesrki i ateistyczny niemądry w tym samym stopniu co zacietrzewiony " taki pilny obserwator a nie zuawazyl zem kobieta - hahahaha;-) i mnie przypisla do jakiejs partii widze - nie wiedzac nawet czy mam uprawnienia do glosowania w polsce;-) keep going;-)

"t a do tego niesamowity beton platformesrki i ateistyczny niemądry w tym samym stopniu co zacietrzewiony" nie ma to jak nie-beton katolicki;-))) ;-) ;-)

istnieje możliwość, że ograniczono tobie prawa wyborcze wiesz w jakich wypadkach można odebrać tobie prawo do głosowania? i nie mam w twoim wypadku na myśli niepełnoletności ani kryminalnej przeszłości :O

" [zgłoś do usunięcia] twój nick zawiera błąd istnieje możliwość, że ograniczono tobie prawa wyborcze" musisz byc katolikiem - myle sie? ;-) to czernowidztwo jest typowe dla nich;-) ,moze po prostu nie mam juz polskiego obywatelstwa albo nigdy nie mialam, hm?;-) ach te sciemiezone umysly;-) "wiesz w jakich wypadkach można odebrać tobie prawo do głosowania? i nie mam w twoim wypadku na myśli niepełnoletności ani kryminalnej przeszłości" jeszcze nic o mnie nie wiesz a juz mi chcesz cos odnierac - slodziutki jestes;-)

Gość Madziula123
czy ktoś może mi pomóc bo jak narazie o czym innym piszecie