Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agniesxD26

Kto startuje ze mna ? Dietaaa 500 kcal

Polecane posty

Gość iwonka23050000000
To nie jedz słodyczy, wprowadź dużo produktów pełnoziarnistych,nie pij słodkich napoi, nie jedz smażonego. Moim zdaniem wagę masz bardzo dobrą do wzrostu,(ja kiedyś ważyłam dwa kilo więcej a miałam 10cm mniej ;/) i przede wszystkim musisz ćwiczyć jeśli chcesz mieć ładny brzuszek ;)

aj tam aj tam :) nic nie pomożeżadna kopenhaska, norweska, dukany srany i bla bla bl, wystarczy MŻ i zdrowo:) mówie to ja co na takim jedzeniu w nie całe 5tyg 10 kilo zjechała :P

Gość iwonka23050000000
I dlatego się dziwie,że wybrałaś taką dietę. Masz dużo do zrzucenia a zaczynasz od głodówki. Potem będziesz miała przestój wagi i nie będziesz już miała nawet z czego ograniczyć kalorii. A tyle kg w 5 tygodni ? podejrzewam ,że szybko to wróci. Całe życie nie dasz rady się tak odżywiać.

Gość iwonka23050000000
to i tak jest strasznie mało! Skoro doprowadziłaś się do takiej wagi musiałaś jeść napewno kilka tysięcy kalorii dziennie. Obniżyłaś znacznie teraz kaloryczność i chudniesz , lecz później organizm przyzwyczai sie do takiej kalorycznośći i przestaniesz chudnąć, a wtedy obniżysz kaloryczność do 500kcal dziennie ? Poza tym jak długo można życ na tak ubogiej diecie ?

iwonka23050000000 poczytaj mój inny topic to sie dowiesz czemu tak jest a nie już mi wmawiasz że jestem otyła bo jadłam kilka tys kcl dziennie, jestem pod opieka dietetyka oraz lekarza od zaburzen metabolicznych, wiec wybacz ale pozwól że bede sie słuchac specjalistów a nie ciebie bo chyba oni wiedza lepiej niz ty co mam jeśc i ile mam jeść a po za tym poczytaj wpisy moje nawet na tym topicu bo widac nie cztałas a masz sporo do powiedzenia :)

iwonka23050000000 jak bys tez doczytała co nie co o mnie to bys wiedziała że jem obecnie 1000kcl bo na początku diety jadłam mniej, powoli bede przechodzić na 1100/1200 bo tak mi kazał dietetyk wiec bardzo Cie prosze nie mów mi jak mam prowadzic diete :)

Gość iwonka23050000000
Nie czytałam wszytskich postów bo po prostu po kilku się zniechęciłam do dalszej lektury, bo nie rozumiem jak można swojemu organizmowi zaserwować dietę 500kcal. Co po prostu wyniszcza nam organizm. Nie uważam się za najmądrzejszą ( chociaż napewno mądrzejszą od kilku osób tutaj) ale lubię czytać na temat diet i odchudzania, więc co nieco wiem na ten temat. Jeśli Twoja waga wynika z innych powodów niż nadmierne obżarstwo tj.choroby itp to przepraszam.

Gość iwonka23050000000
Wróciłam do Twoich pierwszych postów w tym temacie i jestem przerażona, nie wierzę,że któryś dietetyk zalecił Ci taką dietę.;/

Gość AGNIESZKA 79
Ja chętnie się przyłączę od juterka

Gość AGNIESZKA 79
planuję taką dietkę śniadanie 200 ml maślank naturalnej i 2 kromki WASA II śniadanko jabłko obiad sałatka z warzyw i jogurtu naturalnego kolacja jogurt naturalny Jak myślicie może być?

iwonka23050000000 w pierwszym juz poscie tutaj napisałam że sie dołanczam ale na wiecej niz 500kcl i wyraznie napisałam że 500 to za mało że to nic nie daje jedzenie sie magazynuje i efekt jojo murowany, staram odchudzac sie z głowa wiec nie wysówaj wniosków tylko na podstawie tytułu:) Jeszcxze raz ci cos przesle bo Ty naprawdę nie czytasz tu postów, prześle ci cos co juz jest na 1wszej stronie co dotyczy mojej osoby

Gość iwonka23050000000
CHodzi mi np o to co pisałaś ,że jesz na śniadanie kalafior. Jak dla mnie to kompletna głupota, śniadanie to ma być najważniejszy posiłek, ma nam dostarczyć energii na cały dzień a Ty zaczynasz od kalafiora, fakt jest niskolaloryczny ale co z tego ?

to co ona mi dała to śniadanie : płatki żytnie i owśiane z otrebami z siemiem lnianym i jogórtem naturalnym. 2 sniadanie pieczywo z wedlina i warzywami Obiad zupa pomidorowa zaprawiana jogurtem z ryżem brazowym, mieso gotowane z indyka plus surówka podwieczorek sałatka z warzyw z serem feta, plus pół szklanki czarnych jagód Kolacja: pieczywo, twarozek warzywa ż kiwi1988ldz dzien drugi śniadanie pieczywo, wedlina warzywa oczywiscie wszedzie mam napisane jakie i ile heh i duuuzo tego 2 sniadanie musli własnej roboty, suszona morela, jogurt naturalny Obiad piers z indyka,kasza gryczana, mizeria podwieczorek sałatka z warzyw, sera granulowanego plus owoc kolacja sałatka z warzyw

Gość iwonka23050000000
Agnieszka, następna bedziesz się głodzić ? Nie lepiej np tak: śn. Musli z jogurtem lub mlekiem Drugie śn. Wybrany owoc np Grejfrut czy duże jabłko Obiad: Np pieczone mięsko z ziemniaczkami. Podw. Jakieś warzywka np, lub owoc Kolacja: Chdy twarożek np z rzodkiewka , szczypiorkiem itp. Napewno bardziej wartościowy jadłosps, bedziesz sie czuła najedzona i dłuzej wytrzymasz bez wpadek;)

iwonka23050000000 raz to chyba nie zawsze prawda???:) poczytaj na innym topicu co jem na codzien :) wczoraj zrobiłam sobie dzien warzywny, ale normalnie jem kanapki z wędliną, obiad miesko z warzywami i td:) nie oceniaj zaraz po jednym dniu :-/

Gość iwonka23050000000
No i to jest bardzo dobry jadłospis a teraz mi powiedz czy Ty się do tego dostosowujesz? Nie muszę liczyć ale to jest więcej niż 1000kcal.

iwonka23050000000 opisałas podobny jadłospis do mojego :) musli uwielbiam z kefirkiem, czesto jadam na sniadanie albo 2gie sniadanie :)

iwonka23050000000 mam wprowadzac powoli te 100/200kcl wiecej:) ostatnio poszalałam zjadłam jakiegos tam ziemniaczka, zupke warzywna ugotowałam leczo:P staram sie jakos zmobilizowac do jej typu jedzenia, ale jesli zaczynam jeśc to co ona mi kaze to jakas sie ciężka czuje :-/ po za tym ja mam np ziemniaki zjeśc np 2 małe i zjesc w poniedziałek we wtorek np miesko z warzywami środe np 3 łyzki ryzu a nie codziennie jesc ryz, ziemniaki kasze i td:)

Gość iwonka23050000000
Ja za kefirem nie przepadam ale jem z jogurtem, najczęsciej na śniadanie ;) Chyba ,że mnie akurat coś npadnie na pieczywo.

Gość iwonka23050000000
Ja np obiadów nigdy sobie nie żałowałam ;) Zawsze jakieś mięsko pieczone, pare pieczonych ziemniaczków, czy kasza gryczana z jakims sosem, albo ryba z warzywami na parze. Albo zapiekanki różne które starałam się odchudzić np zamiast śmietany jogurt, zamiast normalnego makaronu razowy itp.

iwonka23050000000 ja jeszcze troszke ostroznie, nie moge tak od razu wszystkiego wprowadzic :) ale mieska sobie na obiad nie załuje, jem całą piers jak ma 150g to jem 150:P jak ma 200 to tez jem i do tego warzywa:) serek wiejski ze szczypiorkiem do tego warzywa albo kanapka z wedlinka i juz jest z 230kcl wiec sadze ze zjadał to 1000/1100kcl:) musli z kefirem jak jem to tez ma około 150/200kcl wiec ja tez sobie jem i to tak aby sie najeśc a głodnym nie chodzic bo jaki w tym cel??? bede głodna nie wytrzymam i sie na noc nawpieprzam i co mi to da? NIC!!! Robie tez np sama sobie sałatki z edzonym kurczakiem, jem porcje owoców teraz jem sporo grejpfruta bo lubie :) warzyw jem do syta aby sie najeśc :) nie bede chodzic głodna :)

ja nie mam pomysłow n obiady:( jem piers + warzywa, ryba + warzywa, i tak prawie non stop na parze, ostatnio ugotowałam sobie zupke warzywna dodałam na cały garnek 3 mał ziemniaczki i bardzo duzo warzyw, ostatnio ugotowałam pulpety( mięsko, duzo ppryki) pychota, leczo( pierś,papryka, cebula, kabaczek, pomidor) wszystko bez soli:) jakies pomysły na dietetyczny obiad? Może jutro kapusniak ugotuje :)

Gość iwonka23050000000
ja na obiad jem np : pałki z kurczaka z ziemniakami upieczonymi w worku, piers na parze z warzywami, ryba w folii, kasza z jakims sosem , albo robie sobie takie kotleciki ze kroje drobno piers z kurczaka w przyprawach, do tego starte pieczarki , troche zoltego sera, jajko i obtaczam w platkach kukurydzianych (rozgniecionych) i smaze na oliwie. teraz ogolnie juz sobie nie zaluje na obiad niczego, ale tez nie jem jakis tlustych potraw typu schabowy w tluszczu. Wole zrobic normalny obiad dla mnie i swojego faceta np zapiekanka i zjesc mniejsza porcje;)

Gość iwonka23050000000
oglądasz moze rewolucje na talerzu ? albo : wiem co jem ? tam sa naprawde fajne przepisy.

iwonka23050000000 nie a gdzie to mozna obejrzeć??? Kiedys ogladałam jak np laska ze zwykłego hamburgera zrobiła dietetycznego i td, wszystko odchudzała z kalori ale niw eim co to było:P

Gość iwonka23050000000
reweolucje na talerzu leca na tvn style poszukaj sobie w internecie, one wlasnie tam tez robia takie dietetyczne jedzenie tez np hamburgery,pizze itp. a wiem co jem to program na polsat cafe.

iwonka23050000000 zaraz lukne w program:) no moja niusia o dziwo juz spi :o i nie ma goraczki, zobaczymy co jutro bedzie jak z przedszkola wróci:)