Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

męska rzecz

Na co odkładacie z pensji?

Polecane posty

Gość zjadłabym
mam wrażanie ,ze Rhovanion jest nieudacznikiem zawsze biadoli,ze jej cięzko:O Przez tyle czasu tkwisz w takim marazmie? Ogarnij się dziewczyno i zrób cos,zeby polepszyć swój byt.

przestancie jej dokuczac ja tez wole nie jesc a miec net w tak trudnej sytuacji to jedyny kontakt ze swiatem i gdyby policzyc ile korzysci przynosi, chocby oszczednosc na biletach komunikacji

Gość zjadłabym
sama jest,nic jej tu nie trzyma nie możesz spróbować za granicę pojechać?

ile ona ma w ogole lat ?? nie rozumiem mlodych osob pracujacych za takie smieszne pieniadze dzisiaj mi jeden koles pisal ze znalazl prace i ma 8,5 na godzine jako kierowca busa normalnie smiech na sali :D

Gość katia3378845
Rhovannion jezu jakie ty kobieto smenty piszesz...ja na studiach w Warszawie zarabialam jako niania 1400 zl z czego placilam 600 zl za pokoj, a na luzie starczalo mi na jedzenie, kosmetyki i czasami wyjscie na piwo a ty niby nie jesz trzy dni????buahahahaha bzdura :D

Rhovannion to projekt = ktoś się nami zabawia :( - nam smutno a ktoś ma z tego ubaw :(

Gość Jestem anonimowa
Nie dziwcie się kobiecie że tak ma w życiu bo sama często nie jadłam po dwa dni by mi starczyło na czynsz i opłaty. Nie żyjecie w takiej nędzy więc tego nie zrozumiecie.

Jest mi niezbędny do studiowania, wszystkie zbiory na których pracuję są dostępne wyłącznie w wersji internetowej. Zdigitalizowane starodruki i rękopisy, które nie zostały nigdy wydane. Taka specjalność, niestety.

Gość zjadłabym
wcale nie miałam zamiaru jej dokuczać tylko dziwi mnie to ze tyle czasu tkwi w takim marazmie Pracuje za absolutne minimum socjalne,teraz oddała psa,bo nie było na jedzenie itp a co będzie za rok,dwa? DLACZEGO SIĘ NIE OTRZĄSNIESZ I NIE ZACZNIESZ ROBIĆ CZEGOS,ZEBY POLEPSZYĆ SWÓJ BYT I ZYĆ GODNIE JAK CZŁOWIEK?

zamiast brać się w garść i czerpać z zycia pełna gęba niektórzy mają w zamyśle tylko to ze "inni maja gorzej" ...

Gość efedgrdvfg
nie kazdy potrafi sie otrzasnac tepa kretynko. dorbze wam pisac debile jak wma psycha nie siada

Gość d56t
nie kazdy ma mozliwosc zarabiac wiecej.. w Warszawie daj od 5zl do max 10zl za h? taki luksus? znam osoby co zarabija 1500 z zcego maja 1200 oplat i zyja na debet np. moj a kol. zarabia 1650 ma male dziecko alimenty ma 250 wsumie oplat 2000tys bo mieszkanie wynajmuje i co ma zrobic zabic siebie i dziecko?? nie!zyje na debet, dzieki Bogu z e ma umowe o prace i moze miec debet. szans na wlasne zero a do rodzicow alkoholikow na wiec nie wroci.. co ma robic pusczac sie?

katia3378845 - ja nie mogę wyjechać, ze względu na strasznie pogmatwaną sytuację majątkowo-rodzinną i studia, które są całym moim życiem. Jak dobrze pójdzie, to za 2 lata będę zarabiać 1500 i już nic więcej mi do szczęścia potrzebne nie będzie. Cieszę się, że byłaś w stanie tyle zarobić. Ja, jak muszę zapłacić za rehabilitację, to pożyczam po ludziach, bo nie mam za co żyć. Albo jak trzeba kupić leki. Za sam inhalator 80 zł przeszło. A gdzie reszta.

Generalnie nie jest tak łatwo o dobrze płatną pracę, jest duża konkurencja na runku (bezrobocie) co obniża wynagrodzenie dodatkowo wysokie koszty pracy często powodują iż te minimum 1200-1500 ludzie zarabiają bez ubezpieczenia zdrowotnego i składek rent./emeryt..

Rhovannion a dlaczego placisz za rehabilitacje? przeciez masz ubezpieczenie, nie masz mozliwosci skorzystac z NFZ ?

Gość krakersy serowe
przepraszam, że się wtrącam i za ciekawość, ale nie masz rodziny? rodziców? sama mieszkasz w wynajętym mieszkaniu? Tak się zastanawiam, że może jak studiujesz dziennie to jakiś akademik wchodziłby w grę? stypendium? stypendium socjalne?

Mam, raz na rok, przez dwa tygodnie. Przy rehabilitacji po złamanym kręgosłupie trzeba przynajmniej raz na kwartał, żeby chociaż trochę mniej bolało.

Gość krakersy serowe
pytanie do Rhovannion

Rhovannion a dlaczego nie czesciej? przeciez po zakonczonych zabiegach idziesz do lekarza i prosisz o skierowanie na nastepne, wiem ze teraz jest ciezko ale w Twojej sytuacji to nawet dyskusji nie ma !

krakersy serowe - studiuję na studiach doktoranckich, mieszkam w prawie własnym mieszkaniu, którego nie mogę ani sprzedać, ani wynająć, ani zostawić(bo nie będę miała gdzie wrócić). Próbowałam przez całe studia wynająć komuś pokój, ale nie ma chętnych.Małe miasto, daleko do uczelni, mieszkanie w fatalnym stanie - w sumie się nie dziwię. 25 lat bez remontu i gołe ściany, prawie żadnych mebli. Obowiązek alimentacyjny skończył się moim rodzicom wczoraj dokładnie. Nie utrzymują ze mną kontaktów. Innej rodziny nie mam. exclusive - lekarz mi nie stworzy nowych miejsc rehabilitacji. Niestety, ale takie są u mnie terminy w szpitalu. Jak chce częściej, to muszę zapłacić.

krakersy serowe a co daje posiadanie rodziny ? czy myslisz ze ktos da ci cos za darmo? dobra moze da, RAZ...