Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysł....

1,5r dziecko + kolejna ciąża/ opinie

Polecane posty

Gość pomysł....

Zastanawiam sie nad 2 dzieckiem, ale nie wiem jak ogarnac opieke nad dwojką dzieci. Wiem (tzn domyslam sie) ze jest mega zapieprz, jestem tego swiadoma. Ale czy jest możliwe w ogole przezywac wowczas uroki macierzynstwa z noworodkiem czy tylko sprowadza sie to do podstawowej opieki nad nim bo przeciez starszym trzeba sie zajac a jest baaaardzo wymagajacym dzieckiem. Bardzo boje sie ze nie dam rady fizycznie np usne w najmniej oczekiwanym momencie. Tak bylo z 1 dzieckiem ale jeszcze mozna sibie było pozwolić, bo jedno bylo ktorym mogl sie na zmiane maz zajmować. Boje sie tez tej całej organizacji... Jak wy sobie radziłyście, napiszcie.

powiem ci tak - wszystko się zmienia, kiedy przychodzi na świat kolejne dziecko. nagle okazuje się, że czas jest rozciągliwy, ty masz więcej nerwów, więcej cierpliwości i więcej siły na zajmowanie się dzieciakami. wcale nie jest tak źle, jest mnóstwo mam, które mają 2 dzieci. ja mam 4 dzieciaków i bardzo dobrze sobie radzę, nigdy nie narzekałam, że nie mam dla siebie czasu. :)