Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usa la la

Szukam noclegu w Chicago

Polecane posty

Gość usa la la

Hej dziewczyny z Chicago :) Czy ktoras z Was umialaby pomoc mi znalezc jakis w miare godziwy nocleg w okolicach Chicago? Planuje mala wycieczke w przyszlym roku i chce zatrzymac sie tam z mezem i synkiem na dwie noce. Bedziemy leciec z NY, zatrzymamy sie na weekend a pozniej chcemy wynajac samochod i jechac jeszcze troche na zachod...Nigdy w Chicago nie bylam, nie wiem czy lepiej brac hotel w samym centrum (drogo) czy gdzies na obrzezach? Jak z komunikacja? Jesli wynajme cos poza miastem, bedziemy sie mogli bez problemu poruszac (metro, pociag, autobus)? Macie moze jakies nammiary na fajne miejsca noclegowe? Jaka pogoda w marcu, w okolicach swiat weilkanocnych? Bedzie jeszcze zimno, czy da rade juz pochodzic? Dzieki :)

Gość usa la la
nikt nie pomoze?

Gość głąb nadaje
nie

Gość głąb nadaje
bo wszyscy w UK siedzimy:)

Gość usa la la
glab --- Tobie sie tylko tak wydaje, ze wszycy w uk siedzimy - siedzimy wszedzie uwierz mi :) :)

Gość asdfg
Ja kiedys mieszkalam prawie rok w Chicago, a wlasciwie w jednym z miasteczek kolo Chicago. Tam jest super rozwinieta linia pociagow (Metra), tak, ze latwo mozesz sie dostac wszedzie w Chicago. Ja mialam 10 minut pieszo do stacji pociagu w moim miasteczku i w godzine bylam w centrum Chicago. Autobusy tez sa wszedzie, latwo sie przemieszczac, taksowki tez nie takie drogie. Jesli chodzi o pogode to roznie moze byc, ja pamietam, ze nawet w kwietniu spadl snieg a nastepnego dnia bylo juz w miare cieplo. Najlepiej sama zrob research w internecie, jest wiele ciekawych miejsc do zobaczenia w Chicago. Niestety wiele ci nie pomoge, bo od 4 lat juz tam nie mieszkam. Udanej wycieczki.

Gość usa la la
asdfg ----- dzieki Ci bardzo, juz troche poszperalam i wiem, ze w marcu moze byc troche zimno :) najbardziej jednak przeraza mnie ten slynny chicagowski wiatr :) ale coz moze potrakruje pogode jako jedna z atrakcji turystycznych :) sprawdzilam sobie hotele i sa fajne i w miare tanie kolo lotniska wiec pewnie gdzies tam sie zalokujemy; chyba z lotniska do centrum bedzie w miare dogodne polaczenie? Dzieki za odpowiedz :)

Gość Ryderka
Z O'Hare do centum masz Blue Line, kolejka ktore kursuje co kilka minut takze nie bedzie problemu. Co do pogody to raczej bedzie zimno i wietrznie, moze byc naet snieg. Z ta pogoda w Chicago nigdy nie wiadomo

Gość usa la la
dzieki Ryderka :) a napisz czy zima w Chicago podobna do tej w Polsce? No i wlasnie interesuje mnie ten wiatr - taki zaciagajacy po twarzy, ze nie mozna oczu otworzyc? Zimny i ostry czy po prostu wieje sobie non stop ale w niczym nie przeszkadza? Tu w NY czasami jak w zimie wieje to gorzej niz jakby snieg albo deszcz padal - taki zimny i przeszywajacy...brrr

Gość Ryderka
Wlasnie taki zimny i nieprzyjemny wiatr. Na szczescie nie jest tak, ze mamy wietrznie codziennie. Z zimamai to roznie bywa, w tym roku zimy praktycznie nie bylo, raz odsniezalam auto.

Gość z chicago
Zima potrafi byc ostra w Chicago, chociaz w ostatnim roku nie bylo zle. W marcu bylo bardzo cieplutko, ze mozna bylo chodzic w krotkim rekawku. Jesli szukasz hotelu to nie na poludniu Chicago bo tam nie jest ciekawie, ale blisko lotniska jest dobra lokalizacja, tylko moze troche glosno :). Wszytko co na polnoc od downtown jest ok. Na zachod tez jest ok. Lepiej nie wybieraj sie do downtown samochodem bo parking sa bardzo drogie, okolo $25. Mam nadzieje, ze bedziesz miec lagodna pogode, w marcu juz nie ma mrozow, i ze bedziesz mogla pozwiedzac bo jest tego wiele. Chicago jest piekne, kocham to miasto.

Gość usa la la
z chicago ----- dzieki za info :) na pewno Twoje wskazowki mi sie przydadza... ja kocham Boston i ostatnio spotkalam w sklepie pewna kobiete z Bostonu, ktora powiedziala mi, ze jesli podoba mi sie Boston, to musze koniecznie zobaczyc Chicago, bo podobny klimat :) no wiec musze... pewnie zdecydujemy sie na okolice lotniska.

Gość z chicago
W lecie potrafi byc bardzo goraco i czasem wilgotno a to jest nieprzyjemne. Ubierz tylko dziecko dobrze, zeby je nie przewialo, szczegolnie w downtown. Jesli lubicie muzea to sa tez bardzo ciekawe no i cieplo w srodku :)

Gość usa la la
kochamy muzea, nasz 5-cio latek tez :) polec cos fajnego dla rodziny z dzieckiem... dzieki!!