Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JolaMolaa

Schudnąć 15 kg do końca roku -jak?

Polecane posty

Gość JolaMolaa

Chodzi o dietę. Nie wiem co jeść, ile i kiedy. Jeśłi chodzi o ćwiczenia, to zapisuję się na siłownię i biegam po 60-70 min. dziennie. Pól roku temu ważyłam ok. 81 kg, teraz 69-70 przy 163 cm. Chcę dojść do 55 kg. Co proponujecie? Chcę zmienić nawyki żywieniowe i w ogóle żyć zdrowo.

Witam, racjonalna, dobrze zbilansowana dieta podzielona na 5 posiłków, pomoże Pani osiągnąć zamierzony efekt. Do końca roku sa 4 miesiące (przy zdrowym tempie chudnięcia ok. 1kg tygodniowo jest Pani w stanie w tym czasie "zgubić" 16kg). Oczywiście są to wartości teoretyczne, czasem waga sie zatrzyma, czasem udaje sie schudnąć szybciej, ale nie ma sensu przyspieszać procesu. Dzięki temu uniknie Pani efektu jojo, a to jest najważniejsze po zakończeniu diety. Jeśłi chodzi o to, co w diecie powinno sie pojawić, to prxzede wszystkim pełnoziarniste produkty zbożowe, warzywa, chude mięso i produkty mleczne, owoce, zdrowe tłuszcze. To w telegraficznym skrócie. W razie ddatkowych pytań zachęcam do kontaktu mailowego: monikach@diety.poznan.pl Pozdrawiam, Monika Chrzanowska

Nie proponuje biegania codziennie. W ten sposob rozbudujesz swoja tkanke miesniowa i bedziesz wieksza. Jesli chcesz nabrac smuklosci, to biegaj raz max dwa razy na tydzien. Ja biegalam raz na tydzien i efekty byly naprawde zadawalajace. I pamietaj o przystankach. Przebiegnij troszke, poczym spacer pol minuty - minuta (ile potrzebujesz) i znow biegnij. Pamietaj ze biegasz na zrzucenie zbednych kilogramow, jesli sie przeforsujesz to pujdziesz w druga strone, stanies sie umiesniona i duza:) Jak chodzi o jedzenie to jest wiele diet. Mnie interesuja tylko te zdrowe diety czyli np: Mieso tylko pieczone, grilowane lub gotowanie bez dodatku tluszczu. (ja najczescier robie w piekarniku i podlewam woda) Duzo salatek, bez dodatkow takich jak oleje i majonez. Malo weglowodanow, ale je jem ze wzgledu na to ze np ziemniaki sa bardzo zdrowe. Ziemniaki bez dodatkow, czyli nie polewane tluszczem i bez smietany. Na sniadanie jem tylko chleb pelnoziarnisty, jest zdrowszy i dluzej utrzymuje poczucie sytosci. Maslo zamiast margaryny. Maslo jest bardzo zdrowe i dlatego je jem. Niestety zachorowalam kilka miesiecy temu i nie moge biegac, wiec zamienilam to na rowerek stacjonarny:) Na tej diecie co opisalam od konca stycznia do konca maja schudlam 15kg. Bez stosowania jakichkolwiek cwiczen. Czeka mnie kolejne 17 ale juz z cwiczeniami:)

Aha i od konca maja do teraz nie stosowalam zadnej diety, staralam sie ograniczac z jedzeniem ale sie nie glodzilam. Efektow jojo nie mnie, nie przybralam nawet pol kg.

Gość Ola O...
własnie pare dni temu rozpoczełam wlke z kilogramami tak jak mowi Natka, tylke, ze biegam codzinnie al po poł godzinki. tez mam nadzieje do konca roku zrzucic jakies 12kg. najgorsze dla mnie są wieczory, glodna nie jestem ale by sie cos pochrupało.