Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...RÓŻA...

MAM BÓLE PRAWEGO JAJNIKA CO TO MOŻE BYĆ?

Polecane posty

Gość ...RÓŻA...

JESTEM W TRAKCIE OWULACJI STOSUNEK MIAŁAM PRZEDWCZORAJ W NOCY,SKĄD DZISIAJ TEN RWĄCY BÓL JAJNIKA Z PRAWEJ STRONY,ZNACIE SIĘ NA TYM DZIEWCZYNY?

Gość TTO;)
Odpowiedz masz w swoim pytaniu;) Czasami kobieta podczas owulacji odczuwa rwanie w jajnikach i bole w podbrzuszu moim zdaniem nie masz cie czego obawiac no chyba ze bol nie przejdzie po fazie owulacji mozesz zastanowic sie nad wizyta u ginekologa;)

Gość ...RÓŻA...
CZYLI TO NORMALNE TAK? PIERWSZY RAZ MAM TAKI BÓL.

Gość TTO;)
Matka natura lubi platac figle ;) Czasami czujesz owulacje czasami nie ale przynajmniej wiesz ze twoje jajniki pracuja;)

Gość ...RÓŻA...
A WCZORAJ MIAŁAM BÓL JAK NA @ DZIWNE wyłączyłam caps lock sorki:-)

Gość TTO;)
a ktory to twoj dzien cyklu ja ci powiem ze wczoraj mialam owulacje i myslalam ze nie wysiedze normalnie moj prawy jajnik wariowal czulam jakby "pulsowal" no i podbrzusze takze spokojnie;)

Gość ...RÓŻA...
W sumie staramy się z mężem o dziecko ,a ja jestem taka zacofana w tych sprawach kobiecych,wiem tylko kiedy mam owulację ,żadnych badań nie robiłam na razie bo to 2 cykl. Mam nadzieję że nie będę musiała:-( Jak was czytam dziewczyny to zazdroszczę wam waszej wiedzy,jesteście bardzo mądre,nie szukam w google odpowiedzi tylko u was.dzięki :-)

Gość ...RÓŻA...
To mój 4 dzień a u ciebie?

Gość Perw w przelocie XV
4. dzień cyklu i masz owulację? :classic_cool: No to faktycznie wiedzy nie masz żadnej. :classic_cool: 🖐️

Gość TTO;)
Oj kochana ja sie staram z mezem od prawie poltorej roku a mozna powiedziec ze tak porzadnie z badaniami i lekami itp od pol roku wiec naczytalam sie juz tyle ze szok dzis moj 17dc przytulanko bylo wiec czekam 14 dni i testuje zobaczymy;)

Gość ...RÓŻA...
4 dzień owulacji mam

Gość TTO;)
A ilu dniowe masz cykle??

Gość Perw w przelocie XV
Gwoli ścisłości-owulacja trwa ok. 24 godzin, może trochę więcej. :classic_cool:🖐️

Gość TTO;)
Perw pewnie chodzilo jej mniej wiecej o dni plodne nie o sama owulacje a zreszta przyznala sie dziewczyna ze nie ma wiedzy wiec mozna jej spokojnie bez ironii wytlumaczyc nie??

Gość ...RÓŻA...
może zle liczę okres miałam 22 sierpnia. Możecie pomóc?

Gość Perw w przelocie XV
Ale mnie to po prostu bawi. :D P.S. Dni płodnych się nie wylicza. 😴

Gość TTO;)
No czyli dzis jest twoj 14dc. Jezeli cykle masz 28 dniowe to powinnas miec dzisiaj owulacje a poprzedni okres mialas kiedy??

Gość ...RÓŻA...
mam dokładnie co 28 dni teraz miałam 22 sierpnia a wczesniej 24 lipca zawsze 2 dni wczesniej ,niz w poprzednim miesiącu,no nie mam wiedzy pisalam.

Gość ...RÓŻA...
tto -tak o dni plodne mi chodzilo wczesniej a owulacje z tego jak liczylam to jest dzisiaj mam taki test oblicz dni plodne i w tabeli sie pokazuje

Gość TTO;)
Perw jesli chodzi o scislosc niektore kobiety nie moga sie sugerowac sluzem czy innymi symptomami dni plodnych, wiec mniej wiecej moga w przyblizeniu okreslic kiedy owe nastepuja;)

Gość Perw w przelocie XV
Mam nadzieję, że nie ten, który bez względu na długość cyklu zawsze wylicza owulację w środku cyklu. :classic_cool: 🖐️

Gość Perw w przelocie XV
Jeżeli kobieta nie może się sugerować temperaturą, śluzem itd. to jedynym pewnym sposobem na wyznaczenie dni płodnych jest monitoring cyklu. NIGDY wyliczenia, bo to jak gra w totka. :)

Gość TTO;)
Mi wychodzi ze masz cykle 29 dniowe;) policz dokladnie od pierwszego dnia krwawienia do 1 dnia poprzedzajacego kolejna miesiaczke

Gość TTO;)
No niestety moj przypadek monitoring cyklu wywalilam wszelkie testy owulacyjne bo chyba na mnie nie dzialaja wszystkie mikroskopy itp itd chodze regularnie na monitoring i taki moj zywot:D

Gość ...RÓŻA...
Może opowiem wam tak ,nie znam się mieszkałam sama na wsi z tatą ,nie mam rodzeństwa,mama zmarła jak miałam 2 lata,nie mialam z kim pogadac,w sumie wyszłam za mąż bo to juz bylo zaplanowane gdy mialam 14 lat,tata zaplanowal kto ma byc moim mężem to jest typowy despota,moje zycie nie bylo ciekawe,na szczescie mój mąż byl moim najlepszym przyjacielem i kochamy sie. Mam 22 lata mieszkam teraz z mężem,MAM SPOKÓJ. Mąż dobrze zarabia ja zajmuje sie domem,chcemy miec dziecko,nie wychodzi,więc napisałam tutaj.ups ale sie wygadalam jednym tchem,dlatego pomórzcie mi ,nie wytykajcie gaf .

Gość ...RÓŻA...
przepraszam ze dlugo odpisuje ,mam słaby internet.w sumie 29 dni. jaie badania moge zrobic najpierw zeby zobaczyc czy wszystko jest w porządku? ostatnio bylam u ginekologa na normalnych badaniach i bylo ok cytologia 1 grupa,nic więcej nie mam.

Gość TTO;)
Ja bym ci proponowala wizyte u dobrego ginekologa skieruje cie na potrzebne badania czy wszystko jest w porzadku i bedziesz juz spokojniejsza.

Gość Perw w przelocie XV
Prywatny może i skieruje na prywatny, bo taki, który przyjmuje na NFZ raczej nie, bo na jakiekolwiek badania jest za wcześnie. Poczytaj sobie o nmpr.

Gość Perw w przelocie XV
*na prywatne (w domyśle-badania)

Gość ...RÓŻA...
Czyli mam isc do prywatnego tak? jak mówiłam tej ginekolog że chciałabym miec dziecko to mi o plodnych dniach opowidala,nie dala mnie na zadne badania