Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiamm

Kto studiuje zaocznie pedagogike?

Polecane posty

Napiszcie miasto w jakim studiujecie zaocznie ten kierunek i powiedzcie jak jest. Skonczylam licencjat w trybie dziennym, magisterkę planuje zrobic zaocznie i pracowac (nie w zawodzie) jakie sa wasze odczucia?

Gość odpowiadam na pytanie
"Kto studiuje zaocznie pedagogike?" Przyszły bezrobotny 🖐️

świetny pomysł na wyrzucenie pieniędzy w błoto. już lepiej biednym daj.

Niech wypowiadaja się osoby w temacie...

Gość kuwerciak
po co ci takie gówno? Ah no tak, aby się poszczycić papierkiem i statusem studenta, chory kraj- wybieracie takie gówniane studia a później płaczecie że roboty nie ma. Dobra, nie ma pracy, ale po co pakować się w ten kierunek produkujących bezrobotnych?

Gość kuwerciak
a tak nawiasem po co ci robić magisterke z pedagogiki i nie pracowac w tym zawodzie? To wyrzucanie kasy w błoto i marnowanie czasu, który można poświęcić na coś innego. Wybacz, ale studentki pedagogiki to najbardziej tępe laski na świecie, które się nazywają humanistkami a ich wiedza na temat literatury nie przekracza wiedzy konika polnego.

Gość zsdfghj
Zgadzam się z tym co wyżej, lepiej już iść do pracy niż marnować 5 lat życia na takie byle co. Ale trzeba mieć mózg by na to wpaść.

Gość taka sobie jedna,,,
moze pytanie powinno brzmieć: kto skończył w tym roku i znalazł pracę bez znajomości? A może ktoś ci załatwi przcę po tych studiach? Masz taką osobę?

Gość cxvbnm,.utgzvnn
mam trzy kuzynki które zrobiły licencjat z pedagogiki w tym dwie magisterkę, pare koleżanek po pedagogice. z moich kuzynek żadna nie pracuje w zawodzie. jedna pracowała ale tylko na stażu. z koleżanek jedna przez pare lat pracowała jako przedszkolanka ale teraz pracuje jako opiekunka bo lepiej jej płacą niz w przedszkolu gdzie nie miała nawet płacy minimalnej bo nie była zatrudniona na cały etat. kolejna też pracuje od paru lat jako opiekunka do dzieci. wracając do jednej z moich kuzynek, pracy w zawodzie szukała przez dwa lata aż w końcu się poddała. a jestem z trójmiasta więc niby pracy powinno być sporo i generalnie jest ale w innych zawodach bo niestety ale jest chyba z 5 szkół o ile sie nie myle w trójmieście pedagogicznych. wg mnie pedagogika ma sens jeśli najpierw ma się jakieś inne konkretne studia typu: historia, rachunkowość, fizyka itp a potem pedagogika to tylko uzupełnienie żeby mieć uprawnienia do nauczania, ale wiadomo że teraz o posade nauczyciela wcale nie jest łatwo także. a co do moich kuzynek i koleżanek to mysłały, że skończą pedagogikę i będą pracować w przedszkolu z małymi dziecmi a niestety jak się okazuje nie jest to takie proste, bo brakuje miejsc pracy dla przedszkolanek.

Gość a moim zdaniem to
skoncz te pedagogike skoro juz zaczelas dla samego papierka. i idz do pracy, moze zaczepisz sie tam na stale. poza tym na przyszlosc przyda sie dyplom, moze byle jaki ale jest. do tego zaoczne to skonczysz z palcem w nosie, wazne ze nie siedzisz na dupie tylko kombinujesz robote. powodzenia :classic_cool:

Gość trok
skoro po PEDAGOGICE pracują jako opiekunki to przecież pracują w ZAWODZIE

Gość trok spokojnie
temat założyła kobieta więc mniej inteligentne stworzenie niż mężczyzna. wybacz Jej ten błąd

Gość trok
jeszcze jedno - pedagogika jako kierunek nie daje uprawnień do nauczania (tzn. można zrobić specjalność edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna i ona daje w szkole podst. i przedszkolu, ale jak robisz inne specjalności to niekoniecznie) jak chcesz radzić to rób to sensem

Gość gsgh
Młodzi idą na jakieś pedagogiki albo politologie, o których wiadomo od wielu lat, że pracy po nich nie ma. Ale potem krzyczą, że w tym kraju pracy nie ma dla "ludzi z wyższym wykształceniem" i że winien wszystkiemu jest Tusk...

Gość krojan
Ale wy wszyscy jestescie madrzy pfff. Ja studiowałam pedagogike, wybralam taki kierunek bo łatwy, mialam b.dobra srednia i w sumie 3 stypendia. Licencjat dziennie, magiesterskie zaocznie przy czym pracowałam w banku. Bylo lekko i przyjemnie, podobalo mi sie, w zawodzie nie mialam zamiaru pracowac, robilam to dla byle jakiego papierka bo prace i tak mialam. Po studiach skonczyla mi sie praca w banku i z braku laku zaczelam szukac pracy w zawodzie- znalazlam ją po miesiącu i do tej pory pracuje w przedszkolu, tak jak większość moich koleżanek ze studiów i żadna nie narzekałą na problemy ze znalezieniem pracy. Tak więc dziewczyno, nie słuchaj tych wyżej, bo to raczej ich cechuje "inteligencja konika polnego".

Gość rthyrtgee
no, spoko, skoro po pedagogice można pracowac w banku, to rzeczywiście warto iść na takie studia

Gość rthyrtgee
"wybrałam taki kierunek bo łatwy" :D a naszej inteligencji sie czepia

Gość chicken run
W banku to pewnie po znajomosci lub przy duzej ilosci szczescia ;) Ja pracowałam w ksiegowosci :D Też studiowalam pedagogike, sporo kasy odlozylam na studiach, bo nie bylo ciezko utrzymac dobra srednia :D ogolnie to kierunek jest super, ale pytanie w temacie bylo inne. Ja studiowalam zaocznie w olsztynie i bez problemu pogodzilam nauke z pracą, nie bylo problemu zeby wziac u pracodawcy troche wolnego na zaliczenie praktyk, tak ze polecam, korzystaj z okazji.

Gość Fikiniki
ja studiuje bo przyznaje, ze uczyc mi sie niechciało :D Kierunek moze i nie prestizowy, praca tez z glupolami, ale co z tego że bede musiala pracować z dałnami, jak bede trzepac kasiore.

Gość gość
ja studiuje zaocznie pedagogikę na Gdańskiej Wyższej Szkole Humanistycznej http://www.gwsh.gda.pl i jestem bardzo zadowolona, że taki kierunek w życiu wybrałam i tą drogę. Bardzo lubię zajęcia specjalistyczne. Planuje pracować w tym zawodzie jako przedszkolanka, a może otworzę własne przedszkole, albo żłobek.

Gość gość
Planować to sobie możesz. Fabryka bezrobotnych z pretensjami, że nie ma dla nich pracy. A wystarczyło się tylko 10 minut zastanowić przed wyborem studiów, zorientować się jak potem z pracą. Ale może to za trudne.