Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana122345678

depresja?

Polecane posty

Gość załamana122345678

hej. mam 16 lat i obawiam się że coś nie jest dobrze...codziennie płaczę,czasem nawet przepłaczę całą noc,tak naprawdę, bez żadnego powodu... po prostu płączę,jets mi żle.Gdy nie mam nikogo w domu często porostu ryczę,poszłam teraz do nowej szkoły a po zakończeniu tych uroczytości przyszłam do domu upadłam na ziemie i wybuchłam płaczem...nie mam zbyt dużo znajomych,ale mam chłopaka,przy którym staram się być ok,ale też często widział jak płaczę,ale jest moją jedyną ostoją... czasem myślę o samobójstwie, ale wiem żę nie mogę tego zrobić!w ciągu ostatnich miesięcy schudłam nagle 5 kg. i chudnę ciągle(nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego),ale mogę nie jest cały dzięń. naprawdę nie wime co się dzieje..

Gość załamana122345678
nikt nie wie co to może być?

Gość coner
hormony wariują, jesteś w okresie dojrzewania w takie zachowania nawet podpadające pod objawy depresji są częste Wyjdziesz z tego :)

Gość załamana122345678
ale boję się iśc do psychologa,bo powie mi że coś naprawdę niedobrze i jeszcze bardziej się załamie...już nie mówiąc o tym że taki eocś kosztuje..

Gość załamana122345678
a właśni e z drugiej strony hormony...wmawiałam sobie to,ale stwierdziłam zęchyba nie może dziać sie coś takiego!wcześniej byłam znana jako dusza towarzystwa!ktoś wiecznie uśmiechnięty,potrafiący porozmawiać z każdym...a teraz ise wstydzę,teraz nie mam praktyczni eznajomych..

Gość coner
to porozmawiaj z kimś o swoich lękach, mamą przyjaciółka osobie, której ufasz czasami wygadanie się a nawet wypowiedzenie swoich problemów , lęków na głos pomaga a kafeteria nie jest dobrym miejscen na porady

Gość coner
załaman zrozum ZMIENIASZ się za parę lat będziesz inną osobą bogatszą o doświadczenia życia życiowe

Gość załamana122345678
ale ja nie chcę taka być!!!nie lubie takiej siebie!to nie jestem ja!

Gość coner
a zastanowiłaś się czemu się zmieniłaś? Dlaczego stałas się taka?

Gość kotwicą w plecy
staraj się więcej uśmiechać i nie dław tegp w sobie tylko krzycz

Gość załamana122345678
nie wiem czemu...zdaje mi się że przez gimnazjum do którego poszłam...tam było dużo osób które uważały się za lepszych,wysmiewały,były strasznie głośne (w negatywnym znaczeniu) i ja zostałam chyba przez nie taka "zgaszona"

za psychologa nie trzeba placic, w ramach ubezpieczenia mozna isc i nie boj sie, to nic strasznego

Gość załamana122345678
ale nie chcę iść...

coz, jesli to naprawde depresja to mozesz sobie z tym nie poradzic sama, moze potrzebne beda leki i nie ma sie co obawiac, to nic takiego

Gość coner
ale forum i pisanie tutaj też Ci nie pomoże

Gość załamana122345678
jednak wolałabym z tym jeszcze trochę zaczekać...pozatym czy taki psycholog mni eprzyjmie sama? nie beę musiała przyjść z rodzicem?

Gość coner
zgaga myśle, że pisanie dziewczynie o lekach może ją trochę wystraszyć, jeśli boi sie pójść do psychologa Psycholog tak jak najbardziej tylko trzeba znalęźć takiego co specjalizuje sie w deprasjach młodzieży

Gość coner
załamana jeśli rady Ci nie pasują i wiesz lepiej co Ci pomoże to po co tutaj sie żalisz??? akurat wypowiadają się tu osoby co Ci mądzre radzą

Gość załamana122345678
no dobrze poszukam... tylko boję się ze coś się złego okaże i będe sie czuła jak jakaś chora i mnie to bardziej załamie...

Gość załamana122345678
ale dziękuę wam baaardzo za rady..

Gość coner
załamana twoje obawy są normalne na pewno pierwsza Twoja wizyta będzie bardzo stresująca, ale przekonasz się że nie taki dibeł straszny Pocieszę się Zdajesz sobie sprawę z Twojego stanu i szukasz pomocy to bardzo dobry znak.:) i uśmiechaj się... do siebie

Gość załamana122345678
tylko że nie wiem czy to jest faktycznie problem...

Gość magda :(
wiem jak to jest...ciągły smutek,wstawać z łóżka się nie chce...pracy nie ma,mąż alkoholik,dobrze że mam kochane dzieciaczki bo to mnie tylko trzyma przy życiu :(

Gość coner
załamana to siedź i nadal płacz i użalaj się nad sobą

Gość coner
Magdo, dobrze, że dziaciaki napędzają Cię dalszego życia. Trzymaj tak dalej Jesteś dzielną kobietą :)

no muszę byc dzielna ale juz powoli sił brakuje...a jeszcze mi mąż powiedział jak zaczęłąm dyskusję na temat innych panienek ze on chciał zobaczyc czy jeszcze jest atrakcyjny ...ręce mi opadły...

Gość załamana122345678
magda- mój tata także był alkoholikiem i widziałam czesto jak moja mama cierpiała,ale teraz jest już lepiej i tata nie pije od 6 lat,więc się nie przejmuj....jeśli chcesz przyjąć pocieszenie od 16-latki,ale wiem coś o tym....

Gość załamana122345678
magda- mój tata także był alkoholikiem i widziałam czesto jak moja mama cierpiała,ale teraz jest już lepiej i tata nie pije od 6 lat,więc się nie przejmuj....jeśli chcesz przyjąć pocieszenie od 16-latki,ale wiem coś o tym....

pewnie ze chce :) nie mam nawet o tym z kim pogadac bo komu powiem...koleżance ktora nie rozumie...mamie która jest przeciwko mnie?to super ze twojemu tacie sie udało ...ten kto tego nie przeszedl nie wie jak to jest ,zawsze myslalam kurcze nie rozumiem przeciez bedzie chcial przestac to przestanie...a to nie tak:( moj mąz ma juz ciagi prawie 2 tygodniowe i nie chce sie leczyc :(