Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawskiCiekawski

Czy to prawda że...

Polecane posty

Gość CiekawskiCiekawski

kazdy sprzet typu Zmywarka, lodowka, odkurzacz, laptop jest skladany lub robiony w Chinach ? jak sie to ma do tego ze naprzyklad na Sansungu pisze Made in Slovakia ?

Proste- podzespoły są produkowane w innych krajach, samo składanie w Chinach ze wzgl. na tanią siłę roboczą- niskie koszty "produkcji"

Gość CiekawskiCiekawski
Tylko ze jestem ciekawy jak to sie przeklada na jakos samego produktu...no coz wiadomo masowka takze mysle ze w porownaniu ze sprzetem sprzed kilku lub kiludziesieciu lat nie umywa sie zreszta Moj kumpel kupil Sprzet HP laptop i po 5 miesiacach padl, cos z matryca i nawet nie przyjeli na gwarancje :/:/:/ to po co ta cala 2 letnia jest ?? :/:/

Gość CiekawskiCiekawski
:):)

Gość jest produkcja w chinach
i made in china :P tak samo jak jest dwoch budowlancow, jeden postawi ci dom, ktory po 2 latach runie a drugi, taki ktory przetrwa wieki :P tansze produkty sa robione 'tanio' byle jak, drozsze sa tez robione w chinach ale z lepszych materialow itd

Tak się składa, że sprzęt jest konstruowany tak, żeby padł po zakończeniu gwarancji:) Pomyślałabym, że to fanaberia, ale pan, który od wielu lat prowadzi naprawę sprzętu jest znajomym rodziny i opowiedział nam o tym, jak to było kiedyś i jak jest teraz. To jak z autami- kiedyś ciężko było je zajeździć, teraz wiadomo jak jest. Z prostego powodu- JEŚLI COŚ JEST BARDZO TRWAŁE KLIENT NIE KUPI TEGO PO ROKU CZY DWÓCH BO I PO CO? Maaarketing. A co do laptopa twojego kolegi pewnie nie uznano gwarancji bo zrobił coś, co jej nie obejmuje. Np zalał laptopa, upuścił, etc.

Gość CiekawskiCiekawski
Slyszalem o czym takim ze wiele sieciu oferuje jakies roszerzenie gwarancji jak sie kupuje sprzet czy jakos tak ale nie wiem czy to sie sprawdza :) Nie poprostu zwyczajnie wlaczyl laptopa i nie dzialal, powiedzieli mu ze cos tam sie przepielo w podzespolach i nie wymienili nic :/:/

Jeżeli faktycznie tak było, powinien nie mówić "aha, aha, przepraszam, że tu przyszedłem i chciałem oddać laptopa na gwarancje", tylko odwołać się od decyzji, motywując to tak, że ich psim obowiązkiem jest uznać gwarancje bo to wina samego sprzętu, oraz że źle wpływają na markę tak ignorując klienta, mógłby też na własną rękę zrobić ekspertyzę sprzętu z opisem (tak moja znajoma zrobiła z butami) i już nie mogą odmówić.

Gość CiekawskiCiekawski
Teraz to wszystko to jest jeden wielki bubel, lepiej sobie kupic sprzet o podobnych paramterach tylko ze tanszy, tak samo chodzi jak drozszy :)

No nie zgodze się do końca, z laptopa sony jestem zadowolona od dawna, wcześniej z hp, natomiast acery padają wszystkim znajomym. Ze wzgl na tanie podzespoły właśnie- kiepskiej jakości. Jak się poczyta jakie ma parametry za w miaarę przystępną cenę można oszaleć ze szczęścia= niestety większość kiepskiej jakości. Z resztą jestem babą może nie mam racji:D

Gość CiekawskiCiekawski
Moze powiem tak ze poprostu jak sie trafi na trefny model to bedziemy bulic :/:/ Dobranoc, Dziekuje za Rozmowe :):)