Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hormonalna niewolnica

hormonalna terapia zastepcza i ciaza...???Mozliwe???

Polecane posty

pytanie jak w temacie. czy ktos mial taka sytuacje...? Czy ktos siedzi w tym temacie,wie cos na ten temat...? Mam 33 lata i zdiagnozowana menopauze. Biore zastepcze hormony. Nie zabespieczam sie. Chcialabym miec dziecko ale marne szanse podobno... Ale cuda sie zdarzaja,prawda.....

dziewczyny.....?

Gość W tak młodym wieku
menopauza?Współczuję...Masz już może dzieci?Wiesz na ten temat najlepiej porozmawiać z lekarzem.Na kafe nic ciekawego się nie dowiesz.Ale ciężko ci będzie zajść w ciążę o ile to możliwe w co wątpię.Powodzenia

tak,mam corke-ma 14 lat.Wiem,ze nie mam az takiej tragedii,bo wiem juz co to maciezynstwo...,mimo to chcialabym miec jeszcze dziecko.przy pierwszej ciazy bylam jeszcze mlodziudka...,teraz jestem juz gotowa w pelni,a tu masz....klpos:O

Gość W tak młodym wieku
Wiesz poczytałam z ciekawości o o tej menopauzie i szanse są praktycznie zerowe.JAk już jest stwierdzona to niestety nic z tego nie będzie.Jestem w podobnym wieku jak twój i ciężko mi to sobie wyobrazić.Nie wiesz jaki jest powód tak wczesnej menopauzy?Może u ciebie w rodzinie kobiety szybko przechodzą?

popytalam mamy jak to u nas jest,i jestem pierwszym takim przypadkiem:O Zaczelo sie to juz wczesniej-okres mialam nieregularny wlasciwie od zawsze...a po 30-ce to juz calkiem...,ale nie skojarzyłam tego z menopauza. Jak zanikl calkiem -myslalam ze to ciaza...! Ginekolog zlecil badanie prolaktyny ,fsh,i tarczycy. Wyniki wyszly jednoznacznie. Lekarz powiedzial ze moje jajniki zasnely...,zapisal mi terapie zastepcza mowiac ze czasem po hormonach jajniki sie obudza,ale u mnie sie tak nie stalo. po odstawieniu okres sie nie pojawil... i tak biore to cholerstwo caly czas....

no i mialam wszystkie typowe objawy menopauzy....wybuchy goraca,bezsennosc,pocenie....masakra normalnie. Zapisana bylam juz nawet do psychiatry wyobraz sobie,bo nie dawalam sobie rady ze soba...nawet nie umiem tego opisac co dzialo sie w mojej glowie...! Lekarz potem mi powiedzial,ze mam za mlody organizm na menopauze i dlatego takie ,,ostre''te objawy u mnie...:O Ciagle mam jednak cicha nadzieje ze stanie sie cud...Czasem tak mnie brzuch pobolewa jak przed okresem,w srodku cyklu-jakby na jajeczkowanie... sama nie wiem..