Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oufffa

zapalenie pochwy-proszę o opinię

Polecane posty

Gość oufffa

Miesiąc temu dopadło mnie zapalenie pochwy, oczywiście poszłam z tym do lekarza, który wypisał mi leki antygrzybicze. Po kuracji przyszłam do niego ponownie, gdyż leki mnie nie wyleczyły do końca i tym razem przepisał leki na beztlenowce, mówiąc, że infekcja "zmieniła charakter" Dopiero jeśli te leki nie pomogą, mam przyjść na posiew. I tu moje pytanie - czy normalne jest, ze choroba "zmienia charakter" czy lekarz już na początku zrobił złe rozpoznanie i od razu powinien wysłać mnie na posiew, zamiast eksperymentować z farmaceutykami?

ja jestem zdania, że zawsze powinno się najpierw zrobić chociażby wymaz-biocenozę. już niekoniecznie posiew, bo jak wyjdą same grzyby to większość leków jest skuteczna. jak bakterie to gorzej. a takie leczenie w ciemno to o pupę potłuc ;) teraz też jak dostałaś globulki przeciwbakteryjne to uważaj z kolei żeby po takim leczeniu nie dostać grzybka więc jak nie dostałaś też leków przeciwgrzybiczych dodatkowo to kup sobie chociaż lacibios femina osłonowo

Gość oufffa
dzięki za odpowiedź no idzie zwariować z tymi lekarzami :O

Ja bym poszła z tym do innego lekarza co mi inny lekarz powie najlepiej prywatnie, ponieważ lekarze na fundusz wszystko robią byle jak a za kasę lekarz sprawdza od a do z, przynajmniej tak jest u mnie.

Gość danp
Pewnie ładnie ci psita pachnie teraz :d trochę lepiej od szamba.

Gość karola333
Na Twoim miejscu poszłabym ponownie do tego lekarza i poprosiła o skierowanie na wymaz z pochwy. Nie wiem czy tłumaczenie, że infekcja „zmieniła charakter jest prawidłowe. Jakby od razu wysłał Cie na badania to przynajmniej wiedziałabyś czy masz do czynienia z grzybem czy z bakterią. Przy każdym leczeniu warto stosować probiotyki na odbudowę właściwej mikroflory pochwy, ja osobiście zakładam dopochwowo invag, działa bardzo szybko w miejscu podania, bakterie mlekowe w nim zawarte skutecznie kolonizują pochwę. Mam nadzieję że w końcu się wyleczysz. Powodzenia!