Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne.czy.nie

Przyrost wagi w ciąży

Polecane posty

Gość dziwne.czy.nie

Czy to normalne, że w 12 tc. moja waga stoi w miejscu? Nie przytyłam jeszcze nawet 10 dkg. Ważę się regularnie (waga na pewno jest dobra), nie miewam mdłości ani wymiotów więc diety nie zmieniałam, bo zawsze odżywiałam się zdrowo. Gdy zjem śniadanie brzuszek widać baaardzo delikatnie, ale waga ani drgnie? Nie żebym chciała być gruba;) pewnie jeszcze będę ... ale czy wy też nic nie przytyłyście w I trymestrze?

Gość azu
No na początku to nie ma w zasadzie od czego przybywać na wadze. Ja w 12tc miałam praktycznie taką samą wagę jak przed ciążą -może parę deko w górę było. Do końca pierwszego trymestru przybyło mi niespełna 2kg.

Gość fsdfgf
Kochana mi dopiero w połowie ciąży waga ledwo drgnęła na plus...nie ma żadnej zasady, ile i w jakim czasie powinno przybyć. poczekaj, zobaczysz ;), mi bardzo mało przybyło, metabolizm mi się podkręcił ostro z czego się bardzo cieszę :D

Gość ksennnaaaaa
ja jestem w 29 tyg. i juz mam 10 kg na plusie :), zobaczymy, co bedzie dalej. Moja waga startowa to 52 kg

Gość dziwne.czy.nie
ja cały czas mam 62,2. Jestem wysoka więc nigdy nie było u mnie widać brzucha. Moja mama przytyła ze mną ponad 20 kg! więc nie chciałabym aby w tym przypadku brać z niej przykładu;) Pewnie niedługo coś się ruszy:)

Gość no jak to allegro
ciesz sie ze nie tyjesz

Gość czekajac na rozum
ja po pierwszych 3 m-cach bylam nawet 2,3 kilo na plus. Nie wymiotowalam, ale mialam obnizony apetyt ;) Najwiekszy przyrost wagi chyba w 6 miesiacu, nagle skoczyla wyraznie. Teraz w 33 tygodniu 11 na plusie, kontroluje by doszlo maksymalnie do 15!

Gość czekajac na rozum
to znaczy na poczatku bylo 2,3 kilo na minus, nie na plus ,)