Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Makijażystka

Nowoczesny makijaż!

Polecane posty

Gość Makijażystka

Jak zwykle w Polsce, wszystko jest odwrotnie, niż na całym Świecie. Kurs makijażystki w Polsce, można nazwać kursem operatora maszynki do makijażu permanentnego + budowa skóry+warunkisanitarne, bezpieczeństwo i higiena pracy. W dzisiejszych czasach, gdzie profesjonalną maszynką rysuje się jak długopisem po skórze, technicznego wykonania makijażu można nauczyć nawet małpę. Istotą makijażu permanentnego (MP), jest upiększenie twarzy a nie jej oszpecenie. W USA i Anglii, czy Hiszpanii kurs makijażu zaczyna się od wizażu, czyli od doboru kształtu brwi, konturu oczu i ust do twarzy , oraz nauką rysowania poszczególnych konturów. Np. jest 10 podstawowych kształtów brwi , i trzeba umieć je dobrać i narysować na konkretnej twarzy tak ,żeby były jednakowej długości ,na jednym poziomie, identycznego kształtu i krzywizny łuków były takie same. Tego uczy się w I etapie. Nie nauczycie się tego w jeden czy dwa dni. Na to potrzeba wiele godzin ćwiczeń z profesjonalnymi materiałami. Dopiero po zaliczeniu tego etapu, zostajesz dopuszczona do drugiego etapu - Technicznego wykonania MP I ten kurs trwa dwa dni jeden dzień teorii(obsługa maszynki..)drugi praktyczne wykonanie MP brwi oczu i ust. Większość organizatorów tak zwanych "kursów MP" nie ma zielonego pojęcia, o I etapie szkolenia . Dla zainteresowanych mogę przesłać jedną z lekcji z I etapu: BRWI . E mail bea12346@wp.pl

Gość Makijażystka
mogę też wysłać moje noszone majteczki