Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mruczkowa mama

Ile karmy trzeba dziennie dawać kotowi

Polecane posty

Gość Mruczkowa mama

Dzici mie mecza aby kupić kota, ale nie wiem czy wyrobie finansowo.

Gość aala1984
napewno dasz radę:) kot to naprawdę nie jest strasznie duży wydatek jeżeli chodzi o jedzonko, dużo dobrej jakości karm zakupisz w rossmanie (w przystępnych cenach)

Gość ixyyyyyyyyyyy
kotU dziEci mNie zainwestuj w slownik

jak juz to KOTU a nie kotowi :O Kot je puszke dziennie. Plus suche chrupki, ale to nie kazdy lubi. Do tego woda w misce ZADNEGO MLEKA , bo koty nie trawią laktozy. Kot to nie jest towarzysz dla dzieci. Tak poza tym.... I jesli chcesz kota tylko dlatego ze dziecko chce to lepiej sobie odpusc...

Gość Mruczkowa mama
no to jak nie kota to może krulika kuoic?

Gość Mruczkowa mama
ciekawe, czy taki kot dobrze liże po łechtaczce?

Gość Lilyrose
kup sobie pawiana

Gość ixyyyyyyyyyyy
a odpowiadajac na temat: karma to nie wszystkie wydatki

Gość kjofg;gdg
ja mam dwa kiciory daję im rano jedną saszetkę n pół, rozdzielam do dwóch misek i wieczorem tak samo a w ciągu dnia mają ciągły dostęp do suchej, ale wiele to nie zjedzą nauczyli sięę saszetki i te smakują im najbardziej a ja się z tego ciesze, bo płynny pokarm zdrowszy na nerki kota do tego jakaś śmietanka raz na dwa-trzy dni sok własny z tuńczyka lubią oliwki- po jednej dam raz w tyg trochę mięska, szyneczki (ale najlepiej najmniej słonej) groszek zielony... staram się im urozmaicać :)

Gość kjofg;gdg
w przybliżeniu 30dni razy 2 saszetki, to 60 saszetek na miesiąc - około 85 zł do tego sucha karma z 30zł na miesiąc żwirki jeden na tydzień idzie czyli 4 x 7,5 = 30 złotych to 145 zł tyle my wydajemy na 2 koty, jeden to koszt 100zł - bo żwirku raczej tyle samo zużyjesz, plus pół żarcia mięsa, oliwek, itd nie licze bo to z naszego troche po prostu

Gość kjofg;gdg
aha! jeśli kotek malutki, to dolicz późniejszy koszt kastracji/sterylki jeśli kot będzie wychodzący - szczepienia i wizyty u weta częściejsze

Gość hahahahhahahahahaha
ładny masz nick :) jedna saszetke whiskasa dawaj mu codziennie

Gość Gdzie kupujesz
taki tani żwirek? U mnie Benek ok 17 zl kosztuje. U mnie wydatki na kota to ok. 200-250 zł miesięcznie.

Gość kjofg;gdg
też tak myslę 1 saszetka plus sucha ale jesli saszetka whiskasa to do tego dobrej jakości sucha,,, whiskasem się tak nie nasyci ja widze różnicę, jak dam whiskasa saszetkę to po godzinie głodny jak dam saszetkę hill'sa to kilka godzin nie mrauczy o żarcie :D

Gość kjofg;gdg
no taki tani Mikesz 5kg ale jest naprawdę dobry nie czuć w ogóle nic z kuwety wybieramy nieczystości codziennie dobrze bryluje

Gość Gdzie kupujesz
A... i jak kot choruje, to wizyty u weterynarza sporo kosztują. Dolicz sterylizację, szczepienia i odrobaczanie. Preparat na kulki siersci jeśli to kot długowłosy.

Gość Gdzie kupujesz
To ja takiego zwirku nie widziałam w okolicznych sklepach w moim mieście. Poszukam. Bo jak kupiłam raz lidlowy żwirek to nie doczekał wieczora. Zbrylanie fatalne. A Benek super, tylko ta cena.

ile lat maja dzieci? uswiadom sobie, ze kot to nie zabawka! dzieciom sie moze szybko znudzic i co wtedy? oddasz? wyrzucisz? kup im lepiej pluszowego