Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska----

cola na stole weselnym to obciach??

Polecane posty

Gość niebieska----

czesc mam pytanie. Moja mama sie natarczywie upiera ze pepsi nie moze stac na stolach weselnych poniewaz wyglada to nieelegancko, wielka duza butla. Ale ja sie tez upieram ze mimo wszystko powiina stac, bo ludzie robia sobie drinki. A moja mama wymysla aby ulozyc te butle gdzies pod sciana i zeby ludzie sobie podchodzili i nalewali. jak bylo u was lub ja bedzie? wymyslila jeszcze zeby przelewac pepsi do zamykanych karafek co według mnie tez jest bez sensu

Myslę, że dobrym pomysłem byłaby cola w małych, szklanych buteleczkach. Wiesz... takich z kapslem. Widziałam już to na kilku weselach i nikogo na pewno to nie raziło.

Gość niebieska----
tak tez o tym slyszalam, ponoc jest tylko problem z duza ilością pustych butelek i donoszeniem pełnych co chwilke.

Gość drobniaczek88
oczywiscie ze w malych szklanych butelkach, taka duza bedzie za chwile odgazowana. to samo ze wszystkimi napojami gazowanymi-wodą, fantą, spritem, tonikiem itd. Małe szklane butelki- nie dość że eleganckie to smaczne. U mnie na weselu kelner chodzil z koszem wiklinowym pelnym tych malych buteleczek i stawial na stoliku jak gdzies ubyło :)

u mnie była coca-cola w litrowych butelkach więc nie stały żadne wielkie butle. a u mojej siostry z kolei było pełno pepsi w takich małych szklanych buteleczkach 0.2l wielka 2,5 litrowa butla rzeczywiście może kiepsko wyglądać ale ustawienie pod ścianą to zły pomysł. wszyscy będą marudzić że napoi nie ma.

bardzo czesto jest pepsi na weselach tylko w litrowych butelkach i przelewanie jej do karafki to głupi pomys, wiem co mówie pracuje jako kelnerka na weselach

w ogole jakies butelki na stole procz tych od wodki z zawieszkami eleganckimi czy naklejkami to obciach. Chyba ze to obciachowe wiejskie wesele. Sok, woda, lemoniada w ładnych dzbanach. Kawa, filizanki szampan czy wino na osobnym stole. O plastikowej butelce coca cola nie ma mowy... no chyba ze to remiza.

Gość niebieska----
no wlasnie to nie remiza, to elegancka kawiarnia, wesele na 50 osob

Gość maxi mad
litrowe butelki moga spokojnie stac to zaden obciach, obciachem bedzie cola podana w karawkach:O przeciez podajesz i soki i inne napoje i to powinno byc pod reka a nie szukac kelnera zeby sie napic

no to jak chcesz w eleganckiej kawiarni czy tam restauracji stawiac takie tandetne brzydkie butle na stoły :O Jesli ktos bedzie chciał sobie zrobic drinka ( u mnie robili drinki z sokiem i nie bylo problemu ani zadnego wybrzydzania ) to sobie podejdzie do stołu koło kawy po cole. Poza tym .... serio? Drinki wodka z colą bez lodu ? nie widze tego w ogole. Na weselu z reguly wszyscy wala czysta

Gość niebieska----
wlasnie troche sie obawiam tego z tymi butelkami malymi, ze przez to kelner co chwilke bedzie musial z tym biegac w kolo stolu raz w jedna raz w druga

ja mialam wszystko w bieli. Na stole biało-złoto, płatki białych róz, wszystko białe, piękne złote zawieszki na wodke. Chyba by mnie szlag trafil jak by mi ktoś tam poustawial coca cole z czerwonym logiem. No ale jesli komus to nie przeszkadza...... to czemu nie. Ale mama autorki ma chociaz dobry zmysl :)

ja bym zrezygnowała z coli totalnie. Z resztą zrezygnowalam z tego względu ze to.. nie.. praktyczne no.. ani tego nie postawisz nigdzie i brzydko wyglada, i jest nieeleganckie po prostu. zaufaj swojej mamie bo wie co mowi.

Gość niebieska----
moze i ma dobry zmysl, ja tez zwykle nie narzekam :P, tylko zastanwiam sie co w tym wypadku ma przewazyc estetyka czy praktycznosc:> dlatego tez załozyłam ten temat;) moze rzeczywiscie postawi sie kilka butelek duzych osobno (bo nietstey mamy juz zakupione) i dodatkowo kupi sie male

Gość niebieska----
albo bez tych malych, soki tez sa ok:P

Gość Dusiaaaaa
litrowe to też duże. Widziałam kilka razy opcję taką, że co jakieś 1,5 m na stole stało takich kilka butelek 0,5 l obok siebie- woda+tymbark+cola+fanta+7up (albo takie kombinacje , po 4-5 sztuk ) i kelnerzy na bierząco kontrolowali i donosili nowe.

soki muszą byc obowiązkowo bo starsi ludzie coli nie piją. Po coli wydyma jak by nie było i nie nadaje się do popijania posiłków. tzn ja tam lubie ale na weselu nie wypada. Coca cola jest nieelegancka. Jak bys poszla do dobrej restauracji to byc cole zamowila:O? nie, dlatego .. no :D.. nic wiecej od siebie chyba nie dodam :) wg mnie to brzydko wyglada , psuje efekt dekoracji, malo ludzi będzie ją pić, cola będzie żle schłodzona bo nie bedzie lodu i taki drink jest do d.. moim zdaniem. Coli na pieknym przyjeciu mowie kategoryczne noł :P

Gość niebieska----
soki i woda będą w dzbankach, wino i wodka wiadomo w butelkach, tylko ta cola...

Gość niebieska----
smierc dzieki za odpowiedzi, w sumie prawda cola tez nie jest najzdowsza;P jenakze wydaje mi sie z spora ilosc ludzi jednak pije cole, przynajmniej tak mi sie wydaje. osttani raz bylam na weselu 2 lata temu i juz nie pamietam co tam bylo

Gość niebieska----
w sensie pije cole na weselu*

Gość potwierdzam007
u nas na weselu najwięcej poszło coca coli .Jak gdziec ide to tez pije cole bo lubie .

Gość martocha martocha
Każdy ma swoje zdanie, ale skoro pytasz o opinię.. W ciągu ostatnich 2 lat byłam na 8 (sic!) weselach. Na każdym były napoje gazowane, różnych firm, w różnych butelkach. Grunt, że cieszyły się powodzeniem. Dużo ludzi lubi zapijać np. colą właśnie, więc nie powinniście z nch rezygnować. Ale co prawda, to prawda - zainwestujcie w małe butelki, są bardziej praktyczne i lepiej wyglądają.

Gość dorociczka
u mnie będa małe szklane butelki,nie chcę dużych na stole,nawet litrowe są za duże

Gość ale przeciez w eleganckich
restauracjach maja cole w menu:D wiec dla kogo ta cola dla biedakow co zajda po drodze spragnieni:D cola moze i niezdrowa ale jest dobra i ludzie lubia wiec tez bym nie rezygnowala:) jednak jak juz to tylko w szklanych butelkach, cola w karafce to zdecydowanie nie, bo po pierwsze gaz szybciej ucieknie, po drugie nikt nie bedzie wiedzial czy to cola czy alkohol czy moze inny jakis napoj.

Gość TakaONA89
Sprawdź sobie w Biedronce jest teraz limitowana kolekcja coca coli w puszce takiej wąskiej i wysokiej i miałam właśnie na weselu, super się sprawdziła :) goście mogli sobie otworzyć i szybko wypić tak więc nie zdążyła się nawet wygazować :)

Gość hahahaaaa
Myślę, ze dla gości będzie wazniejsze, ze mogą się napić coli niż czy to pięknie wygląda. Sorry, ale niepodanie coli, bo etykieta nie pasuje do wystroju sali, to jakiś absurd. Jak będę się chciała napawać pięknem, to pójdę do galerii, a na wesele ludzie idą, aby się napić, najeść i potańczyć.

Gość sgsfsgfs
1. cola musi byc schłodzona prosto z lodówki, a taka wygrzana na stole jest obrzydliwa w smaku. tak więc, najlepiej podawać małe butelki i niech kelner donosi schłodzone. 2. tak w eleganckich restauracjach też pijam colę. zresztą w takich miejscach podają ją w takich szklanych retro butelkach bez papierowej naklejki tylko z tłoczonym na szkle napisem i wyglada to nieźle. no i nikt nie poda ciepłej coli w dobrej restauracji jak na weselu. 3. serwowanie coli w karafkach, to najgłupszy pomysł o jakim słyszałam- litości- to nie wino ani brandy, tego sie nie przelewa, żeby trafiła na stół nie tylko ciepła, ale do tego jeszcze wygazowana! 4. nie mogę sie powstrzymać: przyozdabianie butelek wódki, to dopiero jest wiocha, wygląda tandetnie i pretensjonalnie.

Gość sgsfsgfs
5. ludzie lubią colę- na wszelkich imprezach, które robię schodzi jej najwięcej, więc nie podanie jej, bo nie pasuje do stołu, pseudo eleganckich zawieszek na wódkę itd nie jest zbyt dobrym pomysłem jeżeli komuś zależy na zadowoleniu gości

Gość dobry pomys
u nas wszystkie napoje będą w małych szklanych butelkach, tak jest w naszym domu weselnym. Co chwila donoszą brakujące napoje więc nie ma problemu że się szybko konczą