Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szerlokowa_pani

jakie olejki do OCM?

Polecane posty

jakich olejkow uzywacie do OCM????? mam zamiar zaczac stosowac ta metode ale nie wiem jakie olejki kupic w jakij proporcji.... i jaka szmatke kupic???

Gość olejowa :)
Ja osobiście używam oleju winogronwego i oczywiście rycynowy który w OCM jest podstawą. Myślę że każdy musi szukać jaki olej będzie dla niego odpowiedni, ja przteswoałam kilkanaście olei zanim trafiłam na ten właściwy, więc testuj :) Co do ścireczki to ja żywam małego ręcziczka takie 30x30 i sprawdza się bardzo dobrze. POczytaj. http://wyznania-kosmetykoholiczki.blogspot.ie/2012/01/may-przewodnik-po-olejach-czyli-co.html

Wszystko zależy jaką masz skórę: Skóra tłusta: olej jojoba, lniany, z orzechów włoskich, z konopii Skóra trądzikowa: olej z krokosza barwierskiego, możesz dodać odrobinę olejku z drzewa herbacianego lub oleju tamanu Skóra normalna: awokado, ze słodkich migdałów, z pestek granatu, Skóra dojrzała i sucha: olej migdałowy, arganowy, różany, z kiełków pszenicy, z pestek winogron, z ogórecznika, awokado Skóra naczynkowa: olej z orzechów laskowych, kocanki. Po więcej info zapraszam do mnie:)