Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość @agata@

czy brał ktoś dofinansowanie na działalnośc gospodarczą z UP?

Polecane posty

Gość ja dostalam taka dotacje
A chcialabys tylko te wnioski , ksero i drukowanie?

Gość @agata@
tak, bo akurat w mojej okolicy jest spore zapotrzebowanie na tego rodzaju usługi a papierów unijnych jest coraz więcej, więc myślę, że warto spróbowac a jak nie dostanę to trudno, kto nie próbuje ten nie mam, mój znajomy miał np pralnię tyle, że po roku zamknął..ale jakoś wytrwał rok...

Ja tez powtarzam ze przez rok to mozna sie i na gwozdziu przebujac a nuz sie uda :) Kto ryzykuje w kozie nie siedzi.:) Ja Ci zycze powodzenia.

Gość @agata@
mam nadzieję, że się uda...dziękuje ci za wszystkie informacje:)

Agata radze przeczytaj regulamin na stronce Twojego UP a bedzie Ci latwiej pisac wniosek. Tak wszystko jest .

Gość @agata@
przeczytałam, nawet nie jeden raz, dzięki:)

Gość gość
Ja dostałam dotacje na maszyny piekarnicze (takie www.guztech.pl ) i teraz czekam tylko az je zainstaluje w lokalu :)

Nie jest łatwo otrzymać takie dofinansowanie, ale to nie znaczy, że jest to niemożliwe. Przede wszystkim warto zapoznać się z wymaganiami i realnie ocenić swoje szanse dlatego polecam wszystkim zainteresowanym tę stronkę: http://europa.eu/youreurope/business/funding-grants/access-to-finance/index_pl.htm Najlepiej w pierwszej kolejności dowiedzieć się dokładnie co i jak żeby uniknąć rozczarowania jeśli rozpocznie się już starania o dotację. Wielu moich znajomych ubiegało się o dotację z UP, więc wiem, że nie jest to łatwe, ale warto, bo Ci, którym się udało ją otrzymać są naprawdę bardzo zadowoleni.

Gość mariuszzz3
Ja się poważnie zastanawiam nad wzięciem dofinansowania z Badań na rynek http://www.innpuls.pl/oferta/badania-na-rynek/ znajomy mi polecić ponieważ on takie dofinansowanie już dostał, jestem małym przedsiębiorstwem także nie powinno być problemu. Brał już ktoś takie dofinansowanie? Potrzebuje szybko pieniędzy na rozwój.

Gość wiktoria741
Ja chciałam ale nie dostałam :( Teraz trafiłam na https://www.sekwencja.eu/ i chyba nawiążę z tą firmą współpracę. Z tego co wiem pomagają w uzyskaniu unijnej dotacji na firmę. Przygotowują wszystkie dokumenty i załatwiają formalności. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Gość Lilieczka
Mam takie pytanie otoz chce zalozyc działalność gospodarczą typu rekodzielo i oczywiście chcialabym skorzystać z dotacji z urzedu pracy:) wiem ze musze przedstawić im biznesplan lecz w biznesplanie powinny zawierać sie papiery odnosnie moich umiejętności oraz kwalifikacji:( oczywiscie zaznaczam ze szkole mam skonczona w innym kierunku ro znaczy technik ekonomista i to w zaden sposob nie jest powiazane z rekodzielem :( oczywiscie dokumentami dolaczonymi do biznesplanu moga byc kursy i szkolenia lecz ja owych takich kursow nie posiadam gdyz obecnie w moim województwie nie ma takich realizowanych ktore by szly pod rekodzielo lecz po prostu jestem samoukiem i do wszystkiego dochodzilam sama uczac sie z internetu czy z programow tv:) i mam pytanie czy mam szanse na dotacje z urzedu pracy nie majac tych papierow o ukonczonych kursach???? Prosze was o odpowiedz

Gość Holing33
Ja jeszcze nie korzystałam z takiej możliwości ale poważnie się nad tym zastanawiam. Aby ruszyć jeszcze bardziej do przodu potrzebuję środków finansowych na rozwój mojej firmy. Szukałam troszkę informacji na ten temat w internecie i ciekawie to wygląda na http://dotacjenainnowacje.taxand.pl/dofinansowanie-na-rozwoj-firmy/ A co Wy o tym sądzicie ? Dajcie znać jeśli macie jakieś swoje spostrzeżenia na ten temat.

Gość aneta89pl
Dofinansowania to często kłopotliwa sprawa, unia nie zawsze chce je dać, dlatego zanim się zacznie o nie starać, warto się czegoś o nich dowiedzieć, polecam przeczytać ten artykuł http://letitbit24h.pl/dofinansowania-z-unii/

Gość Janineczka
Staraliśmy się o dotacje, które były przeznaczone dla ściśle okreslonym instytucji z obszaru kultury. Wśród dokumentów potrzebnych do złożenia wniosku była analiza popytu. Zleciliśmy przeprowadzenie firmie https://quantify.pl/oferta/analizy-rynkowe/analiza-popytu/. Dostaliśmy solidny raport, który złożyliśmy w urzędzie. Jeśli kogos interesuje jak wygląda taki wniosek mogę wysłać mu do wglądu. Oczywiście będzie się on różnił, w zależności od instytucji i jeśli ktoś nie ma w tym doświadczenia lepiej powierzyć takie zadanie specjalistom

Gość lanny77
Jeśli szukacie niezłej jakości porad jak można zdobyć dobrą pulę pieniędzy z dofinansowania to polecam poczytać http://blizejbiznesu.pl/ na tym niesamowitym blogu, świetnie to wszystko opisują. Super opcja dobrą ilość szybkiej gotówki.

Gość Brevio
Dotacje na otwarcie działalności gospodarczej – bezzwrotne 24 000 zł CHCESZ ZAŁOŻYĆ SWOJĄ FIRMĘ? Masz pomysł na swój biznes, a nie posiadasz środków na rozpoczęcie działalności? Nie posiadasz doświadczenia w prowadzeniu firmy, a zależy Ci na jego zdobyciu? Chcesz być niezależny finansowo? Chcesz pracować na własny rachunek, bo możesz poświęcać na pracę tyle czasu ile uda Ci się wygospodarować pomiędzy innymi zajęciami? Jeśli chociaż na jedno z powyższych pytań odpowiedziałaś/eś twierdząco czekamy na Twoją aplikację! Pomożemy Ci rozkręcić Twój własny biznes. Doradzimy, wesprzemy finansowo w założeniu firmy / nawet do 30 tys. złotych, przeszkolimy Cię w bieżącym prowadzeniu działalności. Uczestnikami projektu mogą być wyłącznie osoby spełniające wszystkie dwa niżej wymienione kryteria: 1. Osoby od 30 roku życia pozostające bez zatrudnienia 2. Osoby, które uczą się, zamieszkują na obszarze jednego z powiatów woj. dolnośląskiego: wrocławskiego, wołowskiego, górowskiego, lwóweckiego, jaworskiego, jeleniogórskiego, lubańskiego, złotoryjskiego, legnickiego, dzierżoniowskiego, kłodzkiego, wałbrzyskiego, kamiennogórskiego, strzelińskiego, polkowickiego oraz ząbkowickiego. Zapraszamy tych wszystkich, którzy: Mają własny pomysł na biznes – pomożemy go zrealizować! Chcą być niezależni, ale nie wiedzą co mogliby robić – doradzimy gotowe rozwiązania, pokażemy co możesz robić aby stać się niezależnym przedsiębiorcą. Zgłoś się do nas! Messenger / e-mail: kariera@brevio.pl Jeśli jest Pan/Pani zainteresowany/a, proszę o wypełnienie formularza rekrutacyjnego, który znajduje się na stronie: www.dotacjanabiznes.com.pl zakładka: o projekcie Rekrutacja. Formularz ten należy wysłać na adres korespondencyjny: EBDF Biuro projektu Dobry start w biznesie Eureka Sp. z o.o. ul. Kościerzyńska 10 51-416 Wrocław Aby przyspieszyć proces, może Pan/Pani wysłać skan formularza na adres e-mail: kariera@brevio.pl (jednak konieczne jest przesłanie formularza Pocztą Polską!) Pozdrawiamy i życzymy powodzenia!

Gość gość
Ja się starałam o dofinansowanie ale niewiele wyszło. Szybciej było wziąć pożyczkę niż starać się o dofinansowanie, które mogło być odmowne. Ostatecznie wzięłam pożyczkę tutaj https://bosspozyczka.pl/ i polecam, bo mają niskie oprocentowanie i dobre warunki spłaty

Gość gość
Moja firma otrzymała wsparcie finansowe z zupełnie innego źródła. Mowa oczywiście o Investment Magnet http://www.investment-magnet.com , który wsparł mój start up z zakresu Internetu i Nowych Technologii. Finansowanie okazało się możliwe dzięki ich współpracy z odpowiednimi funduszami inwestycyjnymi. Jeśli działacie na podobnym polu i w branży co ja to zdecydowanie polecam zgłosić się do nich. 

Gość gośćgość45
Mnie z dofinansowaniem na start pomogło biuro rachunkowe Gama z Warszawy na Myśliborskiej :D Super biuro, od początku do końca przestrzelimy tę drogę razem

Gość gość
Żeby nie opóźniać całego procesu z urzędem pracy to sprzęt wziąłem w leasing i okazało się to dużo łatwiejsze niż formalności urzędowe. Firma www.auto-finance.pl zna się na rzeczy i pomogła dobrać najkorzystniejszą ofertę.

Gość Plafon

Bardzo sobie chwalę to biuro rachunkowe , już długo współpracuję z nimi, pomagali mi z dofinansowaniem na start z regionalnego programu operacyjnego, super rzetelne biuro 😄

Gość lemurka

Mi w tym bardzo pomogła firma Abakus. To jest biuro rachunkowe z gdyni (ul. świętojańska) i pani która tam pracuje wytłumaczyła mi czego się spodziewać, jakie dokumenty będą potrzebne itd. Naprawdę bardzo doceniam tę współpracę.