Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulin_Wawxx

Atopowa skora - co robic?!

Polecane posty

Gość Paulin_Wawxx

Miałam problemy dermatologiczne ze swoją skórą.Po ostrym opalaniu (naturalnym) powstawaly na niej plamy, po stosowaniu zwyklych kosmetykow pod prysznic zaczerwienienia no i dermatolog stwierdzila u mnie atopową skóre :( Jakie kosmetyki polecacie ? Dermatolog zalecila mi naprawde drogie balsamy i preparaty pod prysznic, a nie wyobrazam sobie placic za balsam uzywany na codzien 90 zl :/ Pomocy!:(

też mam atopową skórę i nic z tym nie można zrobić to napewno ;) Faktycznie preparaty tego typu są dośc drogie, ale z wszystkich jakie stosowałam najlepiej łagodzi zaczerwienienia, świąt i inne zmiany seria Emolium i jest wp orownaniu do innych w miare tania. nie wszystk oczywiscie kosmetyki , ale czesc tak ;) Pod prysznic Ci polecam ten zel: http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/kosmetyki/piel/skora-alergiczna-i-atopowa/emolium-kremowy-zel-do-mycia-200ml.html a orocz tego raz na czas uzywaj sobie zelu Oilatum kapiel pod prysznicem. jest maly ale przy stosowaniu co kilka dni mi starcza na 1,5 miesiąca (kosztuje kolo 18 zl).

Gość Paulin_Wawxx
to mnie pocieszylas :( a z balsamów do ciała ? co jest dobre i w miare tanie?

Gość katarynka 21
Ja także mam atopowa skore:) nie wydaje kasy na drogie kremy i balsamy .Praktycznie wszystko drogeryjne mnie uczula:( jakis czas temu mama kupila mi w aptece Ziaje Med caly zestaw do skory odwodnionej ,atopowej.Żel myje świetnie , balsam troche smierdzi ale da sie go zniesc. butle po 400ml wystarczają na długo:)koszt za butelke to 14 zl:)

Gość Ana_Sanaaaa
Moja siostra ma atopową skore i normalnie białym jeleniem się myje hehe, ale ponoć jest dobry dla skóry sklonnej do podrażnien i alergii

Gość olejowa :)
JA też mama taką skórę i po wielu latach kupoiwania drogich kosmetyków, przeczytałam o olejach i wypróbowałam, to była nalepsza decyzja jaką podjęłam, bo skóra po żadnym z drogich kremów nie była tak fantastyczna jak to jest w tej chwili. POlecam.

Gość sadsdsasssasda
Nie da się ukryć, że to paskustwo. Jednak nie załamujcie się, moja koleżanka miała atopowe zapalenie skóry i dziś w zasadzie nie ma po nim śladu. Także głowa do góry :) Zastanawiacie się pewnie jakie leki brała? Otóż znalazła w sieci preparat firmy CaliVita "VirAgo", z racji iż były o nim same pochlebne opinie postanowiła go zakupić. I bardzo dobrze zrobiła! Cena też jest atrakcyjna. Wcześniej kupowała Bóg wie jakie drogi preparaty i nic nie skutkowały. Ten jednak okazał się strzałem w dziesiątkę. Ważne jest również to, że zawiera on tylko i wyłącznie naturalne składniki dzięki czemu nie ma negatywnego wpływu na nasz organizm. Tutaj macie link do sklepu, gdzie dokonała zakupu: http://www.vitero.pl/pl/p/Virago-90-tabl./150

polecam samemu wyrabiać skomponować sobie kremy , są możliwości . Od kilku lat sama wyrabiam z b.dobrym skutkiem 🌻

Gość Kasiex_uu
kinia887 - zgadzam sie :) Emolium do swietna seria uzywam wlasnie tego kremowego zelu do mycia i widzę poprawę . Przede wszystkim nie mam problemu z czerwonymi plamami po kąpieli i mam gładszą i mniej podrazniona skore :)

Ja swojemu dziecku do kąpieli używałam Emolium i wszystkie kosmetyki na bazie takich składników i jest wszystko ok, moje dziecko jest o wiele spokojniejsze nocą niż do tej pory.

Gość kolpolo
A ja kupilam sobie mydlo alepskie i od tej pory spie bez budzenia sie z nocy, skora nie swedzi a ja spie. Pomaga mi rowniez na grzybicze wypryski na twarzy i glowie, Myje nim cale cialo, twarz, glowe (wlosy potem plucze woda z octem jablkowym). Polecam.

Mam w domu dwóch małolatów z AZS (3 latka jak również 5 latek) od kilku lat się z tym problemem zmagamy, wcześniej korzystaliśmy ze specjalnego mydła, ostatnio bardzo nam pomógł cetaphil restoraderm, taki balsam, biało niebieskie opakowanie. Dostępna jest tak samo emulsja, tylko jeszcze nie sprawdzałam.

Myślę, że każdy atopowiec musi indywidualnie znaleźć kosmetyk na tyle łagodny, że będzie mógł go stosować. W aptece jest wiele serii kosmetycznych, jak wspominane Emolium, czy odpowiedniki innych firm. Z naturalnych mogą pomóc kosmetyki Botani, ze skwalenem oliwnym, natłuszczają i łagodzą podrażnienia. Kostka do mycia jest według mnie idealna przy suchej i delikatnej skórze.

Gość MałyChłopiec:)
A nie pomyslały Panie o pewnej sprawdzonej staropolskiej metodzie zwanej sokiem z marchwii, buraka i selera? Moga mi Panie nie wierzyc, ale sok ten działa cuda, jezeli ktos nie jest oczywiscie uczulony. Zamiast wydawac koszmarne pieniadze na kosmetyki polecam soczek, ktory kosztuje najwyzej 3, lub 4 zlote dziennie, a daje moc :) Mozna tez sobie kupowac tego jednodniowego marwita, tez jest niezły. Prosze sprobowac, zapewniam ze warto, a jezeli nie wyjdzie to nic Panie nie straca, same witaminy w tym soku. Mowa oczywiscie o prawdziwym soku, a nie o jakims szajsie zwanym Kubusiem czy Karotka. Sok mozna albo samemu w sokowirowce, albo kupowac jednodniowy (taniej wychodzi samemu, tylko wiecej pracy) dodam ze mozna tez wyciskac wiory, ktore zostaja po zmieleniu warzyw, bo jest tam jeszcze sporo soku i b.duzo witamin. 3, 4 marchewki dziennie wystarcza, nawet mniej. Trzeba uwazac tez zeby nie przesadzic, bo mozna sie zrobic pomaranczowym ;) I powtarzam: NIE DLA KUBUSIOW!!! Zapomnijcie o tym, to szajs! Tylko naturalny sok!

Przepraszam, ale jakimś cudem kilka razy dodałam ten sam wpis. Miałam problemy z siecią. Soki już sprawdzałam i niestety moje dzieci źle je przyswajają. Zaryzykowałam i kupiłam wczoraj Cetaphil. Okazał się nawet niedrogi. Ciekawe jakie będą efekty. :)

Gość Karola Cz
Mój Syn od kilku lat ma nieustanne atopowe skórne problemy: http://tnijurl.com/abb835084a05/ niezależnie od zaleceń klinicznych posunęłam Mu te cenne spostrzeżenia, Wam też się bardzo przydadzą.

Gość magcola
Ja polecam kolagen naturalny Jezeli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt. Nie rozpisuje sie na forum bo jest tu tyle niezyczliwych ludzi. Wyzywaja mnie od szarlatanek, naciagaczek itd. Jezeli ktos sprawdzil na wlasnej skorze kolagen i wie jakie zbawienne dzialanie ma ten wlasnie produkt to prosze pisac na leonda1@wp.pl Pozdrawiam

Karola Cz Dziękuję za polecenie książki, może ona będzie zawierała cenne wskazówki jak radzić sobie z AZS. :). Magcola nie przejmuj się tym. Po prostu nie każdy rozumie, że chcesz pomóc. Ja jestem zadowolona ze stosowania Cetaphilu i nie będę z niego rezygnowała. :)

Troszkę mnie tu nie było ale trochę miałam na głowie. Byłam dziś z moimi urwisami u lekarza i widoczna jest bardzo duża poprawa. Teraz mam zacząć wprowadzać po troszeczku kurze jajka i obserwować jaka bedzie na nie reakcja.

Gość darrrma
Ja obecnie używam kremów do skóry atopowej, jako że lekarz rodzinny stwierdziła takowe podejrzenie. Wymieniła kilka nazw dermokosmetyków/emolientów, które mogę kupić, pokierowałam się cena i rekomendacją farmaceutki i kupiłam balsam do ciała Decubal i jak na razie myślę, że wybór był dobry. Nie przepłaciłam, tuba jest dość wydajna a poprawa już widoczna. W przyszłości może rozejrzę się za ich innymi produktami, bo gama jest dość szeroka. Tak czy siak każdy dobry emolient przy leczeniu tej choroby to podstawa, nie ma co marnować czasu na 'domowe sposoby'

Gość Justyśsś
Emolienty to podstawowy kosmetyk do pielęgnacji skóry atopowej. sama używam Decubal olejku pod prysznic i balsamu. U mnie najlepiej sie sprawdzają.

Gość erzecznik-decubal
Nawilżać i nawilżać. Skóra atopowa potrzebuje odpowiedniego nawilżenia i dostarczenia ważnych skłądników. Dlatego polecam linię dermokosmetyków Intensive Decubal. Pozdrawiam, Iwona Drobicz eRzecznik Decubal

Gość gość
ja jestem na diecie nie stosuje pierwszych lepszych kosmetyków natomiast nawilżam twarz Face Vital kremem Decubal a do mycia używam pianki nawilżającej jak patrze w lustro to powoli moja skóra robi się normalna.

Gość gość
do atopowej skóry najlepiej używać kosmetyki zawierające kwas laktobionowy

Gość gość
a jakieś konkrety? znasz może kosemtyki, które ten składnik zawierają?

Gość gość
polecam naturalną pielęgnację, też mam atopową skórę i drogeryjne i w większosci apteczne kosmetyki mi nie służa. a odkad przeszlam na naturalne kosmetyki to jest o niebo lepiej.