Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadia2244

Dietka, proszę o ocenę czy zdrowa

Polecane posty

Gość Nadia2244

Zamierzam zacząć się zdrowo odżywiać i potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych czy dieta jaką ułożyłam jest ok. Nie chcę jakoś drastycznie schudnąć, no może kilka kilo, ale w długim okresie. Napewno chciałabym zdrowo jeść. A więc dietka ma 5 posiłków ... 1. Płatki owsiane na mleku z owocami i bakaliami. 2. Serek wiejski ze szczypiorkiem. 3. Maślanka lub Kefir owocowy. 4. Normalny obiadek, różnie czasem zupka, czasem mięsko, warzywa oczywiście też, no i ziemniaki, makaron, ale w rozsądnych ilościach. 5. Owoce Co myślicie o takiej diecie? Dzięki

Staraj się jeść owoce przy każdym posiłku. I dodaj rybkę. :)

Gość za dużo nabiału
to nie jest zdrowe powinnaś poprzeplatać te nabiałowe posiłki innymi (np co drugi dzień zmiana) 2. zamiast serka - sałatka z kurczaka z warzywami świeżymi 3. Zamiast kefiru - szklanka soku pomidorowego, kilka orzechów 4. makarony, ryż - pełnoziarniste i w niewielkich ilościach, ugotowane al dente, ziemniaki najlepiej pieczone lub gotowane w mundurkach w ilości - 1 sztuka do obiadu 5. owoce lepiej zamienić z 3, kiepsko jest jeść węglowodany na wiecżór, poza tym moga fermentować i będziesz miała wzdęcia. Na kolację najlepiej sprawdza sie białko - np mały jogurt

Gość Nadia2244
Dzięki za radę, rybka to świetny pomysł ... co do owoców uwielbiam cytrusy, przede wszystkim grejfruty ... :) tylko nie wiem czy można je jeść przez cały dzień ...

Gość Nadia2244
no właśnie i mam już odpowiedź co do owoców ... :))) bardzo dziękuję

To wiesz... raz jabłko, rat pomarańcza, raz śliwka... Śliwki dobrze robią na wypróżnianie się.