Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sszura

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE

Polecane posty

Gość Sszura

Witam Nie mogłam znaleźć odpowiedniego miejsca aby założyć ten temat, ponieważ jestem tu nowa wiec przepraszam. Moje pytanie dotyczy tabletek antykoncepcyjnych. Przyjmuje je codziennie mniej więcej o tej samej porze, bo ok 12:55-13:00. Zawsze te 5 minut różnicy jest. Nie wymiotuje ani nic z takich rzeczy. Czy mogę zaufać samym tabletkom? Bo seks w prezerwatywie nie jest komfortowy, a chciałabym bez ale nie mogę jakoś przekonać się, że tabletki na prawdę zabezpieczają i to lepiej niż gumka. Myślicie, że mogę sypiać chłopakiem bez gumki i nie zajdę w ciąże?

tabletki jak zadna metoda nie daja skutecznosci 100procentowej. tabletki daja 99,99 procent skutecznosci . wiec prawdobodobienstwo zajscia w ciaze jest mozliwe . ja biore tabletki 3lata dodatkowo sie nie zabezpieczam i nie jestem w ciazy . a mam kolezanke ktora brala tabletki a teraz jest mama:)

Gość mata12
ja już biorę tabletki pół roku, i u mnie jest opóźnienia troche wieksze.. miedzy 21 godzina a 24. :) Jeszcze nie zaszłam... :P

myślę że możesz.... zabezpieczam się tylko tabletkami od kilku dobrych lat (z przerwą na planowanego dzidziusia) i żadnej wpadki nie było... ważna jest regularność przyjmowania tabletek i dodatkowe zabezpieczenie w razie wymiotów itp.

myślę że możesz.... zabezpieczam się tylko tabletkami od kilku dobrych lat (z przerwą na planowanego dzidziusia) i żadnej wpadki nie było... ważna jest regularność przyjmowania tabletek i dodatkowe zabezpieczenie w razie wymiotów itp.

Gość o89
Mój ginekolog dał mi taki schemat, przygotowany przez firmę produkującą moje tabletki. Jest wszystko super rozpisane, zapytaj może twój tez ci da? U mnie opóźnienie do 6 godzin jest traktowane jako zachowanie ochrony przed ciążą.

Zastanawiam się czy ktokolwiek czyta ULOTKI DOŁĄCZONE DO LEKÓW? Przecież w nich jest wszystko napisane - o skuteczności, sposobie zażywania, przyczynach osłabienia ochrony, efektach ubocznych... Żadna metoda nie gwarantuje 100% zabezpieczenia. Ale tabsy są jednym ze skuteczniejszych sposobów.

Gość kasiano85858585858585
czesc dziewczyny, mam na sprzedaz yasminelle kasiano85@wp.pl

Gość kasia92873644958
czesc dziewczyny, mam na sprzedaz yasminelle nadal 3 opakowania kasiano85@wp.pl

Gość gaaba
Cześć! Biore Lesinnele, jest to moje 4 opakownie, Dzis miałam zazyc pierwsza tabletke z czwartku oczywiscie. Nie miałam jednak nowego opakowania, ale zapasowa przy sobie izazyłam z niego tabletke z czwartku własnie, akurat miałam niewykorzystany pierwszy czwartek. Czy jutro brać z nowego tabletke piątek? Obnizy to jakoś skuteczność? Prosze o opinie:)