Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lena17

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE!!!!!!!

Polecane posty

Witam lekarz rodzinny przepisał mi tabletki antykoncepcyjne CILEST bez badań i pytan czy nie wpadne przez to? i jak powinno się je prawidłowo zazywać?

pierwsza tabletke w pierwszy dzien okresu , jak njuz wezmiesz wszystkie powinna wystapic miesiacza , 7 dni przerwy i kolejne opakowanie . a po za tym powinnas do ginekologa isc sie przebadac , a nie do lekarza rodzinnego

Gość yuyi
A to ciekawe, lekarz rodzinny nie ma prawa przepisywać takich leków.

PROSZE ODPOWIEDZCIE CZY PRZEZ TO MOGE WPAŚĆ???? I JAK JE ZAŻYWAĆ? Z TGO CO SŁYSZAŁAM TO WIELU GINEKOLOGÓW PRZEPISUJE HURTOWO CILEST BEZ ROBIENIA BADAŃ LUB INNE < SPOTKALIŚCIE SIĘ Z TYM?

Wszystkie tabletki zabezpieczają w taki sam sposób. Jeśli bierzesz je prawidłowo i nie występuje żadna sytuacja zmniejszająca skuteczność to zajście w ciążę jest praktycznie niemożliwe. Badania nie sprawiają, że tabletki lepiej zabezpieczają, mogą jedynie uchronić Cię przed skutkami ubocznymi. I nie krzycz.

Czy jeszcze ktoś inny mógłby odpowiedzieć na wszystkie moje pytania??? bardzo bym prosiła

Gość ja ja ja
nie oszukujmy sie bo rzadko lekarz kieruje wczesniej na badania..raczej przy wypisywaniu usłyszy sie komentarz " w razie jakis skutków ubocznych przepiszemy inne" i niestety tak jest - zazwyczaj tzw. metoda prób i błędów obowiązuje, a zwłaszcza to jakiego przedstawiciela leku najbardziej lubi :P. mi lekarz przy wypisywaniu tabletek powiedział ze...owszem chronią mnie przed ciąza od 1 tabletki, ale radzi stosowac przez 1 opakowanie dodatkowa antykoncepcje jakby sie okazalo, że mi nie beda pasowac, moge odstawic w kazdym momencie(ja sie dostosowałam). ps. z tego co mi sie wydaje lekarz rodzinny nie może przepisac tabl antykoncepcyjnych ani "72 po", już predzej weterynarz moze hormony przepisac bo np. dla kotki :)

Gość ja ja ja
co do Twoich innych pytan... po 1 masz załączoną ulotke do leku- poczytaj troche, jak nie zrozumiesz ulotki czy tego na dole wroc do lekarza i zapytaj. 1. tabletka - 1. dzien okresu(np wtorek) i tak 21 dni pod rzad codziennie o stałej porze, popijaj najlepiej woda. Czyli bedziesz brać do poniedziałku 3 tyg pózniej- ostatnia tabletka. Pilnuj sie zeby nie zwymiotowac lub biegunki nie dostac (zazwyczaj do 4 h sie wchłania od zażycia), nastepnie 7 dni przerwy i kolejne opakowanie zaczynasz (znów np. we wtorek). W ciagu tych siedmiu dni 0d 2-7 dnia powinno wystąpic krwawienie, jesli sie nie pojawi 2 razy pod rzad skieruj sie do lekarza. Wystrzegaj sie zeby nie zazyc za pozno czyli zazwyczaj do 12h. Pamietaj zeby przy zakupie innych leków pytać czy nie maja wpływu na skutecznośc tabl anty (zwłaszcza antybiotyki).

Gość kasiano85858585858585
sprzedam yasminelle kasiano85@wp.pl

Gość gość
jak masz jakieś jeszcze wątpliwości w kwestii stosowania to najlepiej od razu zasięgnąć fachowej porady a nie się zastanawiać i potem panikować jak się jeden dzień okres spóźni, wejdź sobie na https://efarmaceuta.pl/srodki-antykoncepcyjne,16/ i tam nie tylko o leku który bierzesz możesz sobie poczytać wszystkie niezbędne informacje ale przez formularz się też skonsultować z farmaceutą i do 24 h albo na maila albo przez telefon rozwieją ci wszystkie wątpliwości