Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DFDFDFD

Kobiety dlaczego używacie pudrów

Polecane posty

Gość DFDFDFD

Przecież to wyglada tak sztucznie.... Skóra sie szybciej starzeje choć producenci wypisuja ze pudry maja filtry bla bla...filtry tez sa szkodliwe to chemia przeciez do tego te mazie maja ciagly kontakt z powietrzem słoncem i zahcodza w nich rozne reakcje ktorych nik nie bada Twarz wyglada o wiele lepiej gdy jest naturalna serio, ewentualnie jakis korektor ale nie maska błagam

Gość monikakakaka
a kto to w ogóle pisze takie bzdury? kobieta czy facet? jeśli kobieta to wstydź się, że nie wiesz efekt maski tworzą jebane fluidy, które mają OŁÓW, który wyżera stopniowo skórę robiąc zmarchy. Puder jest tylko do lekkiego posypania twarzy, całą robotę robią jebane fluidy, wielce uwielbiane przez masę polskich tapeciar :)

Gość kjhlihki
przy bliznach i syfach nie jest lepiej bez pudru,

Gość Polusia88882
MĄDRZE GADA! POLAC JEJ! haha a tak serio to myślę, że jest odrobina racji w tym co piszesz! otóż malowałam się od 16 roku życia! - FLUID, tusz do rzęs, cienie do powiek, itd 2 lata temu byłam w szpitalu przez miesiąc...siłą rzeczy zrezygnowałam zeupełnie z makijażu... po powrocie do domu, dochodziłam jeszcze do siebie... a po jakimś czasie SZOK! to moja buzia? nie miałam siły na żadną pielęgnację! myłam buzie żelem, nakładałam krem bambino albo nivea... po dwóch miesiącach takiej "pielęgnacji" moja twarz wyglądała NIESMAOWICIE gładka buzia, zero przebarwień, krostek! brak cieni pod oczami! cera jasna, zdrowa, taka promienna i świetlista! kiedyś takiego efektu nie uzyskiwałam stosując- pelling, mleczko, tonik, krem, krem na noc, krem pod oczy, serum, maseczka, itd...o makijazu nie wspominając nawet rzęsy się zregenerowały teraz używam tylko pudru bambusowego (nauturalny pudel sypki) aby się nie świecić;) mam śliczną buzię

Gość ghghdghgs
a co cię to obchodzi? sama nie używam, bo mam idealną cerę[tzn używam tylko na wielkie wyjścia czy do sesji, bo jednak na fotach z lampą, to najlepiej się wychodzi z porządną "tapetą" niestety] ale znam wiele kobiet, które z tapeta wygladają duzo lepiej niż bez. poza tym dobrze zrobionego makijażu w ogóle nie widać i tę tapete, to widzisz tak naprawde tylko u pań, które używaja słabych produktów lub nie potrafią i/lub maja źle dobrany odcień. u reszty, to nawet nie wiesz, że coś mają na ryju

Gość gfdhfdhdh
monikakakaka- bzdury gadasz, pudry tworza efekt maski czy tego chccesz czy nie, fluid + puder to juz w ogole jakas masakra kobieta z twarza posypana prochem wyglada śmiesznie, ma to wygladac naturalnie ale wyglada sztucznie, jeszcze ubranie umazane czesto golf albo kołnieżyk, albo kurtka ujebana pudrem no masakra jak skora jest wlasciwie pielegnowana to nie trzeba nic maskowac ani obsypywac pudrami, jedynie podkreslać różem, błyszczykiem

Gość ewelija33
bo trzeba umiec dobrac sobie podklad i puder.. ja nie znam takie co m idealna buzie i dobzre wyglada bez nie znam takiej!!1 chyba ze w podstawowce dzie cko.Mam krostyki pzebrawienia swiecimy sie.. bez tego ani rusz

Gość bez tapety ani rusz
ja bez tapety wygladam jak zombi. mój maż mówi do córki:" o zobacz mama sie namalowała" jak siedzimy w sobate rano i najpierw straszę bez makijażu, a potem zachwycam :)

Gość dbfvk
"jak skora jest wlasciwie pielegnowana to nie trzeba nic maskowac ani obsypywac pudrami, jedynie podkreslać różem, błyszczykiem" mylisz sie. sa takie defekty skory ktorych pielegnacja nie zniweluje, jak ktos ma np ciagle zaczerwieniona skore (cera naczynkowa) albo chcoiazby nie stac na zamykanie naczynek to niestety ale na to nie pomoze praktycznie nic, albo jak ma sie duze blizny i przebarwienia. nie kazdego stac na drogie zabiegi.

Jak ktoś się umie pomalować, to mu się tapeta nie zrobi. I jest różnica między pudrem a fluidem, więc najpierw się dokształć, a potem zadawaj głupie pytania

Gość zaplątana
używam pudru matującego bo mam tłustą cerę dzięki temu skóra mi się nie błyszczy

Gość mooonamu
Teraz już nie musicie się martwić, że Wasz wymarzony mężczyzna was nie doceni - możecie stworzyć własny ideał i codziennie dostawać od niego wielką porcję komplementów i tym samym zwiększać swoje szanse do wygrania świetnych (między innymi kosmetycznych) nagród: http://www.nivea.pl/Porady/ext/pl-PL/mezczyzna_marzen Sprawdźcie, świetna zabawa ;)

Gość anka28........
pokazałabym ci moje zdjęcie bez makijażu i bez i już byś nie zadawał pytań :)

Gość moonamu
Dla zachęty wymienię jeszcze nagrody jakie oferuje NIVEA Mężczyzna Marzeń: iPad, iPod, aparat cyfrowy, zestawy kosmetyków oraz... wyjazd do SPA dla dwojga! Naprawdę warto!