Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nie dokońca doskonała

Jak sprawić żeby dziecko się słuchało 3,5 lat

Polecane posty

Gość mama nie dokońca doskonała

czy są jakieś sprawdzone metody na posłuszeństwo, bo ja mówię ale chyba nie dociera już mi ręce opadają

Gość onawi
moze za duzo wymagasz?? .....zreszta co to pies ze ma sluchac?? dziecko jest od kochania a nie od wymagania,ok od wymaganioa tez, ale troszke :)

Gość metoda na kazdy wiek ;-)
zachowanie spokoju,tlumaczenie i bycie konsekwentna...

Gość nfdsdf
Jak np dziecko nie chce jesc, to najlepiej podac mu jedzenie w formie zabawy, np zanimizowane kanapki, ktore wygladaja jak zwierzątka. po prostu trzeba mieć odpowiednie podejście do dziecka, starać się je zaciekawić.

Gość Anikar
Uprzedzaj co bedziecie robic i czego od niego oczekujesz np. idziemy do sklepu ale nie kupujemy dzis zabawek, albo obejrzysz jeszcze jedna bajkę ale po niej napewno odzież juz spać. Dziecko w tym wieku potrafi juz brać odpowiedzialność za to co powie (obieca). Trzeba mu wczesniej mowic co będziecie robic zeby sie nie potrzebnie nie nastawialo na cos innego bo jak tego dojdą emocje to moze byc masakra. I przede wszystkim CHWALENIE! Jak cos zrobi dobrze to chwal, zwiastunie że opłaca sie byc grzecznym i bedzie taki dumny...:)

Gość Anikar
Miało być idziesz juz spać i zrozumie a nie zwiastunie:( sorki za szybko chciałam napisać