Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Illlllllll

Przeziębienie, grypa, angina?

Polecane posty

Gość Illlllllll

Hej! Mam pytanie. Wczoraj w trakcie biegania na świeżym powietrzu, intensywnie, przez około 30 minut, zaczęło mnie bardzo boleć gardło i płuca. Od tego czasu, do końca dnia miałam okropny ból gardła i katar. Nie mogłam zasnąć, bo wprost nie byłam w stanie oddychać przez zatkany nos. Dziś, prawdopodbnie za sprawą pastylek ból mi nie doskwiera tak bardzo, natomiast mam lekkie mdłości, stan podgorączkowy, katar i osłabienie. Do tego tak jakby delikatnie powiększone węzły chłonne, ale nie jestem lekarzem, więc trudno mi stwierdzić. To zwyczajne przeziębienie czy początek czegoś gorszego?

Gość Illlllllll
podbijam temat

Gość jhgfdssssssssaasd
tego bez wymazu z gardła nawet lekarz ci nie powie, nawet zwykłe przeziębienie może zamienić się w anginę.Proponuję kupić sobie herbatkę szałwiową lub rumianek , zaparzać i już zimną płukać gardło, to szybko przejdzie.Dodatkowo herbata z miodem oraz witaminy:)Mi taka mieszanka zawsze pomaga, a jeżeli będziesz się dalej źle czuć, to faktycznie idź do tego lekarza.pozdrawiam

Gość Illlllllll
W poprzednie wakacje miałam podobnie, tylko bardzi wysoką temperaturę. Dostałam antybiotyk, po którym dostałam wysypki na calusieńkim ciele. Miałam podejrzenie monoukleozy, a okazało się, że mam alergię na jeden antybiotyk.. Nie mam do końca zaufania do lekarzy w takich sprawach

Gość fadika
Myślę, ze to objawy 100% przeziębienia. Po prostu cię „trzasnęło. Nie raz tak miałam. Wydaje mi się, że poleżeć w łóżku, do tego polecam ci kupić jakieś saszetki na przeziębienie do picia (mnie ostatnio postawił na nogi flucontrol hot) i powinno być dobrze. Jeśli chodzi o kaszel, to jakiś syropek i już.

Gość radio wama
to typowe przeziębienie, polecam inhalacje z cebuli - 2 duże cebule utrzeć na tarce [byle jak], przełożyć szybko do wysokiej szklanki, otwór zakleić folią spożywczą, zrobić z boku mały otwór i nosem wdychać opary przez 20-30 minut, tak 2-3 razy dziennie. Sposób wypróbowany. Wieczorem przed snem moczyć nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem 2-3 łyżek musztardy. Do tego ciepłe herbatki z malinami, aronią, pigwą bądź cytryną i miodem. Na kaszel sok z cebuli. Można zastosować jakieś łagodne środki lecznicze kupione w aptece, ale nie antybiotyki. I jeszcze jedno - często wietrzyć pomieszczenie w którym przebywasz!

Gość majkk

Pojawił się nie tak dawno taki Mini Inhalator Clip, podobno właśnie bardzo dobra opcja jak ktoś szuka wsparcia w przeziębieniu, pomaga poradzić sobie z oddychaniem, codziennie można stosować, koszt tylko około 30 złotych.