Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olauś90452

Czy to prawda, że coca cola niszczy witaminy i upośledza wchłanianie witamin i

Polecane posty

Gość Olauś90452

minerałów z pożywienia? Proszę o odpowiedźi, bo zapewne nie tylko ja kocham colę, ale tylko zero.

Gość Olauś90452
Przypomnę skład: woda, cukier (w Coca-Cola Light słodziki), dwutlenek węgla, karmel amoniakalno-siarczynowy E150d (barwnik), kwas ortofosforowy E338 (regulator kwasowości), aromaty, kofeina. Co z tego składu upośledza wchłanianie witamin?

Gość Olauś90452
Wiem, że odwapnia zęby, niszczy błonę śluzową żołądka, a karmel powoduje w dużych dawkach problemy jelitowe, ale mi tylko chodzi o te witaminy, bo mam bardzo zdrową dietę i nie grozi mi odwapnienie czy coś w tym stylu. Boję się raczej o awitaminozę.

Gość do zakochanej
na pewno wyplukuje wapn przez obecnosc kofeiny. Natomiast nie tylko ze wzgledu na cole powinnas wiedziec cos o najpopularniejszym slodziku, ktory jest ukryty w wielu produktach http://www.youtube.com/watch?v=hh0h9rCZiSw i nie mow "kocham cole" jestes uzalezniona. Obok kawy herbaty soli cukru i alkoholu cola jedna z najpopularniejszych uzalezniajacych uzywek.

Gość jala;;
a co nie niszczy wszystko to prawie chemia

Gość gość
Muska wsadz sobie ten spam w swoje wielkie, tłuste dupsko. Zasmiecasz fora tym gównem, pieprzona spamerzyco z d**y wysrana.