Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosposia samosia

czy kuchnia elektryczna jest powodem wysokich rachunkow za prad?

Polecane posty

Gość gosposia samosia

ostatnio wymienilismy gazowa kuchnie na nowoczesna indukcyjną zauwazylam ze rachubki za prad ostatnio wzrosly w sklepie zapewniali nas ze to jest bardzo oszczedna kuchnia i wyjdzie taniej niz na gazie czy ta kuchnia jest powodem wysokich rachunkow za prad ???? jak myslicie

kuchnia moze i jest oszczędna ale przecież chyba nie spodziewałaś ise , ze rachunki pozostą na poprzednim poziomie ?

Gość gosposia samosia
ok ale do tej pory za prad mielismy niecale 200 zł teraz jest 380 razem z kuchnia kupilismy tez czajnik elektryczny ale ja mialam butle gazu za 60 zl na nie caly miesiac za prad placimy co dwa mialo byc taniej bo czajnik tez kosztowal 280zl jakis taM ENERGO OSZCZEDNY ELEMENT GRZEWCZY CO ROBIC????

żeby wykorzystać w ełni funkcje płyty indukcyjnej trzeba zastosować isę od instrukcji gotowania na niej - tzn min dostosować dno garnków do powierzchni palników , dobierać moc do gotowanych potraw , specjalne naczynia ułatwiaja i gotowanie i oszczędzaja praćd poprzez swoją budowę , itd . A czajnik ? jaki by nie był - prąd żre .

Gość ulalalalalalalalalaaaa
dołączyłaś przecież 2 dodatkowe urządzenia "prądożercze"- więc jakim cudem miałyby być mniejsze rachunki za prąd?

Gość gosposia samosia
A MAM PRAWO DO REKLAMACJI TYCH URZADEN JEZELI MIALO WYJSC TANIEJ A WYCHODZI 60 ZL DROZEJ??? ZA GARNKI DALAM PRAWIE 500ZL TO SA SPECJALNE GARNKI DO GOTOWANIA NA KUCHNI INDUKCYJNEJ MAM INFORMACJE ZE KUCHNIA SAMA WYCZUWA WIELKOSC GARNKA I TYLKO TAM WYTWARZA CIEPLO KUCHNIA KOSZTOWALA 2,400 ZŁ (BEZ PIEKARNIKA) CZAJNIK MA JAK JUZ POWIEDZIALAM OSZCZEDNY ELEMNENT GRZEWCZY I MIAL BYC W 35% OSZCZEDNIEJSZY OD STANDARDOWEGO CZAJNIKA A CO DO KUCHNI ZAPEWNIALI MNIE ZE NA PEWNO NIE ZAPLACIMY WIECEJ ZA PRAD NIZ ZA GAZ I CO???

Gość gosposia samosia
JA ROZUMIALAM ZE BEDZIE ZA PRAD WIECEJ ALE MIALO NIE BYC WIECEJ JAK O 120ZŁ A JEST WIECEJ O 180

nie sądzę ,zeby prawo do reklamacji obowiązywało w tym wypadku :) kuchnia jest sprawna , elementy działają zgodnie ze specyfikacją - to że ty miałaś inne wyobrażenie na ten temat to nie jest " wina " kuchni .

ale przecież w tej różnicy w rachunkach zawarta jest też cena gotowania w tym czajniku elekrytycznym - tego nie liczysz ?

Gość gosposia samosia
ALE JEST WINA EKSPEDIENTOW KTORZY ZAPEWNIALI ZE URZODENIA SA BARDZO ENERGO-OSZCZEDNE I NA 100% BEDE PLACIC MNIEJ ZA PRAD NIZ ZA GAZ NO I CO?

Gość ale kur.wo nie zapłaciłaś
za gaz dzięki temu

Gość gosposia samosia
czyli czajnik za 300zl ktory ma energooszczedny element i jest w 35% procentach oszczedniejszy od standardowego czajnika zezara prad za 60 zł tak?

Gość gosposia samosia
no i co ze nie zaplacilam za gaz 200+120 wyszlo by 320 nie 380 rocznie to jest 480 zl roznicy tak? a mialo byc oszczednie i tanio i co?

Gość gosposia samosia
allium---> ja nie gotuje w czajniku elektrycznym bo od tego sa garnki i obiad gotuje w garnkach na indukcji, wszyscy z rodziny mają indukcje wiec i ja tez musiałam

Gość gosposia samosia
podszyw 12;19 podszyw

Gość ale prąd jest DROŻSZY
niz gaz tak trudno to zrozumieć

Gość gosposia samosia
trudno zrozumiec bo mimo wszystko MIALO BYC TANIEJ!!!!

Gość Premium Diamond
następna idiotka, która uwierzyła w zapewnienia reklamy i sprzedawcy. Tak trudno pojąć, że Twój zakup to jego zysk??? I gdyby mu miało go zapewnić wmówienie Ci, że będzie gotowała za darmo i chłopu laskę by wieczorem zrobiła to zrobiłby to. Chryste, jak można być tak naiwnym??? Teraz do wyższych rachunków dodaj sobie koszt płyty (droższej od standardowej o min. 1000 zł) i masz czarno na białym koszty tej oszczędności. Na dokładnie tej samej zasadzie ludziom wciska się pompy ciepła, samochody elektryczne i wiele innych badziewi. No, ale głupich nie sieją, sami się rodzą 🖐️

o , przepraszam bardzo - mam pompę ciepła i porównując koszty z ogrzewaniem np, poprzez kominek z płaszczem wodnym w ciągu kilku lat - pompa wychodzi na plus i to duży :)

Gość gosposia samosia
odkąd mam czajnik elektryczny, ciągle robię herbatkę nie mogę sie nacieszyć, a tu takie zaskoczenie, miało być przeciez taniej to i obiady zaczełam gotować codziennie

Gość Premium Diamond
a ile Cię ta pompa kosztowała w porównaniu ze standardowym systemem ogrzewania?

Gość gosposia samosia
PRZED ZAKUPEM URZADEN NIE MIALAM CZAJNIKA WSZYTKO GOTOWALAM NA GAZIE

Gość hjhhjhg
naiwna jestes czy co? jak mogło być taniej skoro prąd jest droższy! a na czym niby polega błąd sprzedawcy? sprzedał ci energooszczędne urządzenia, które zapewne żrą mniej prądu niż inne. i trzeba było sobie samej policzyć ile to będzie kosztować, a nie jak dziecko opierać się na zapewnieniach sprzedawcy, który nie ma pojęcia choćby o tym jak dużo gotujesz i ile rzeczywiście zużyjesz energii i sam ma w chałupie albo jedno albo drugie i nie ma porównania. ja osobiście nie znoszę gotować na elektrycznych kuchenkach, wolę otwarty płomień i w zyciu bym czegoś takiego nie kupiła.

Gość gosposia samosia
13;32 PODSZYW

skoro nie m iałąś czajnika -a teraz masz -i go używasz dlaczego cie dziwi ,ze rachunek wzrósł ?

Gość jkjkjllol
zapamietaj to sobie - gaz jest zawsze najtańszy... i co z tego ze kupiliscie kuchenke energooszczedna jak i tak ciągnie prad ktory i tak jest najdrozszy

Gość Premium Diamond
No nie wiem, klasycznie: piec gazowy/olejowy/na paliwo stałe albo ciut drożej kominek z płaszczem wodnym wspomagany gazem