Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lajlajlaja

Jak najlepiej i najtaniej wyslac ciuchy pocztą ?

Polecane posty

Gość Lajlajlaja

Witam mam taki problem zalozylam sobie Allegro i udalo mi sie pare ciuszkow sprzedac teraz je musze wyslac. Ale kompletnie nie wiem jak to zrobic nigdy nie wysylalam jeszcze ciuchow jedynie jakies listy, widokowki itd. Mam do wyslania buty, spodnie, torbe, bluzka. Kazdą rzecz dla innej osoby. W jaki sposob wyslac by bylo najtaniej ? Ja juz tez dostawalam rozne rzeczy co zamawialam i mniej wiecej widzialam jak to pakowane bylo. Wszystko praktycznie dostawalam w duzych kopertach zwyklych lub babelkowych, nawet buty i byly bez pudelka. Raz tylko dostalam w pudelku ale przywozil mi kurier i to byly nówki. Czy tez mam tak zrobic zapakowac w koperty najlepiej ? I czy mi to wyjdzie tanio ? Chodzi mi zeby wyszlo jak najtaniej. Bardzo bym byla wdzieczna za pomoc. POZDRAWIAM.

Gość hgfsdhs
nie ma jak najtaniej, powinnas wyslac za tyle, ile zaplacil za przesylke kupujacy

No właśnie do tego chciałam dążyć. Nic tak mnie nie wkurwia na allegro niż "oszczędni" sprzedający, którzy zarabiają sobie jeszcze na przesyłkach. Płacę za pełnowartościowe opakowanie, a dostaję towar w np. zwykłej kopercie, wysłanej po najnizszej cenie. :O

Gość Katrin06
Przepraszam za pomyłkę ! Miało być Tablica pl. Myslalam o tym a wpisalam jakims cudem Allegro. Przepraszam. Wlasnie chodzi o to ze to zamiana byla. Ja mam swoje wyslac a inni swoje ciuszki.

Gość Lajlajlaja
A to moze byc zwykla duza koperta nie babelkowa ?

Gość Perw mobilna
Zwykła może się porwać, może zostać zamoczona i w ten sposób ciuchy się pobrudzą.

Gość kpoimpoip9
Ja zawsze stram sie podac atrakcyjna cene wysyłki, ale taka jaka faktycznie podaje cennik poczty polskiej.Wiadomo, ze im lżejsza przesyłk atym tańsza- tez nie pakuje w kartony, rzadko. Kopert bąbelkowych unokam- bo są droższe. Aby rzecz nie zamokła, pakuje najpierw w jakąs folie (reklamówki, strecz)- solidnie i szczelnie, dopiero potemw zwykłą koperte. Jak rzecz jest lekka, wyślic listem poleconym (konieczna koperta, aby móc nakleic znaczek). Jeśli cieżcza, moze byc karton lub jakis "twór" kartonowy, zafoliowany- na to i tak przykleja nalepkke adresowa, kótra sie nie odkleja. Paczka talze zależy od wagi. Najtansza jest ekonomiczna, droższa prorytetowa. Za pobaniem- najdroższa. Wejdź na cennik poczty polskiej - tam wszystko jest wyszczególnione, można samemu obliczyc.

Gość Lajlajlaja
Dziekuje. Ja mam do wyslania buty balerinki, spodnie, torbe sredniej wielkosci, bluzke. Moze zapakuje w jakas folie i dopiero wloze w zwykla duza koperte i wysle poleconym. Moze tak byc ?

Gość patrycja123456_
jeżeli ciuchów jest naprawdę wiele, to możesz spróbować wysłać przez aukcjekurierskie.pl. piszesz ile to waży i ile miejsca zajmuje i ktoś, kto właśnie jedzie tą trasą bierze od ciebie przesyłkę i dostarcza odbiorcy. a działa to tak, że dajesz ogłoszenie, zgłaszają się do ciebie kurierzy i wybierasz najtańszego.

Gość gość
a czym teraz najtaniej wysyłać? Pp ma spore ceny za polecone

Gość gość
przestańcie oszczędzać na wysyłce, nie macie pojęcia jak się drą zwykłe papierowe koperty w transporcie, albo pękają jak załadowane są na maxa. Czasami coś wyleci z koperty i nie da się, naprawdę nie da dojść z jakiej to wypadło. Mówi Wam to ktoś, kto przy tym pracował.

Gość gość
Co jest za problem że ktoś pakuje rzeczy najtaniej. Jak pakuje najtaniej, ale dobrze, to co za problem? Mam wrażenie że tu chodzi o źle zapakowane paczki. A jak źle zapakowanie, to przypomina, można nie przyjąć jak kurierem, odesłać, przypiekać negatywa. Zawsze jak mam gorszy towar i sprzedaje go po 5-10 zł dorabiam, 2-3 złote na wysyłce. Takie prawa rynku, że ktoś się łapie na proste sztuczki ze zerknie na cenę nie zerknie na wysyłkę to ma problem. Trzeba uważać. A ceny np za ser 2.29 albo 1.59 za 100g a nie jak kiedyś była podana cała cena za kilo czy wkurzają kogoś? Mnie tak. Towar wygląda tania, np tylko 3.29 za salami, a jak sobie przeliczysz to masz 32.90 za kolo tego salami i to już jest drogo. Zmierzam do tego że mnie w*******ą takie sztuczki cenowe, ale teraz sam prowadzę spożywczaka i już mnie tak nie w*******ą kiedy dziengi wpadają do kasy. Pozdrawiam.

Gość gość
Witam mam do wysłania drobne dziecięce ubranka są bardzo tanie bo kosztują powiedzmy 10 zł a wysyłka 10 zł to jest nawet dla mnie na zdrowy rozsądek droga wysyłka szukam możliwości wysyłania taniej i nie chodzi żeby oszukiwać ludzi kupujących tylko żeby towar był adekwatny do wysyłki .Szukam i jakoś nic mi nie wpada do głowy może ktoś ma sposób wysyłki około 5 czy 8 zł oczywiście takie pieniążki płaciliby mi kupujący .pozdrawiam

Gość Kasia550
Hejka :) Ja wysyłam dużo paczek więc zamawiam sobie na tej stronię https://www.tmkserwis.pl/ firmy tkmserwis i kupuje tuatj zapinki do taśm akcesoria do wysyłki i dużo kopert i za jedną przesyłkę mi wychodzą groszowe sprawy :)

Gość Kasia550
Hejka najtaniej ekonomicznym poleconym z potwierdzeniem nadania a jeżeli chodzi o pakowanie jak kto woli ja korzystam z tej strony i jestem bardzo zadowolona https://www.tmkserwis.pl/

Gość gość
Kur.wA ale gościówa w chu.a wali. Udało jej się sprzedać ale zamieniła się . Pier.oli teraz żeby odwrócić kota ogonem a propo tego , że chce ludzi na przesyłkach wy.ebać. żal pl