Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fidodido88

robiłyście dzieciakom profesjonalną sesję foto? zastanawiam się czy zrobić

Polecane posty

Gość fidodido88

Jak w temacie. Znalazłam fajną fotografkę w moim mieście i się zastanawiam. W sumie chce 350 zł za 3-4 h sesję, więc myślę, że cena ok, zwłaszcza, że z rok temu dzwoniłam do innej to chciałą 500! Jej fotki mi się podobają, więc wiem, że zdjęć akurat byłabym zadowolona, tylko nie zarabiamy dużo i się zastanawiam czy to mój wymysł, by wydać taką kwotę na zdjęcia, czy lepiej coś kupić dziecku, bo ze zdjęć to ono niewiele będzie miało. Robił ktoś takie sesje i nie żałuje?

Gość helga8080
Ja robiłam juz 2 razy- raz po urodzeniu (synek miał 2 tygodnie) i druga w roczek i uważam, że super pamiatka :) jak to dziecko nic nei bedzie z tego mialo- za 20-40 lat ci jeszcze podziekuje za taka pamiatke :) zabawka za chwile mu sie znudzi, ubranie zniszczy lub wyrosnie, poza tym i ubraniei zabawka bedzie jedna z wielu a takie zdjecia jedyne w swoim rodzaju. jesli masz na to odlozone pieniadze i nie robisz tego duzym kosztem to rob! :) cena tez dobra, nie zdziera

Gość fidodido88
no w sumie helga może i racja, widze na fb, że niektóre koleżanki też robiły takie profesjonalne sesje swoim dzieciom i trochę zazdroszczę :P niby mam dobry aparat (lustrzankę) no ale jednak nie potrafię zrobić tego w taki sposób, jak bym chciała, chyba się skuszę. Szkoda, że już zimno i na plener chyba za późno, bo chciałam plenerowe, Wrocław niby najcieplejsze miasto w Polsce a dziś pisgawica jak nie wiem, może jeszcze się ociepli :)

Gość Fabrycja
Się ociepli. W tygodniu ma być 28.

Gość JA TEZ ROBIŁA,
myske ze warto ale mysle ze rozsadnie sobie zrobic 1-2 zdjecia duze i powiesic w jakim miejscu nie tylko w albumie

Gość Fabrycja
Się ociepli. W tygodniu ma być 28.

Gość fidodido88
@Fabrycja- właśnie specjalnie sprawdziłam pogodę na onecie hehe, widzę, że ma być ciepło w przyszłym tygodniu, tylko kurde wątpię, że ona ma czas tak z dnia na dzień na sesję, no ale mam nadzieję, zadzwonię w poniedziałek i się umówię! Nie mogę się doczekać :D uwielbiam planować takie rzeczy- jakieś śmieszne stroje, czapeczki itd. @Ja też robiła- tak właśnie chcę, ona oddaje foty w dwóch rozmiarach- takie do wysyłania mejlem i na fejsa i do wywoływania- można zamówić dowolny rozmiar. Chciałabym powiesić w pokoju córeczki 3 takiego samego formatu jakieś gustowne zdjęcia w dużych ramach plexi, najlepiej czarno-białę bo ma różowy kolor ścian i będzie ładnie wyglądało.

Gość ja tez robiła,
no ja mam na takim 'chripowatym' płótnie i ładnie to wygląda

Gość myanmarka
autorko tez jestem z Wroclawia. mozesz podac namiar na tego fotografa? tez myslalam ostatnio zeby zrobic sesje synkowi i corce dzwonila nawet do gosi stepien (robi super foty dzieciece) ale jej cena to 550 zl bo musi dojezdzac troche za drogo za 350 bym sie skusila, a ile zdjec sie dostaje? pozdrawiam

Gość ja robię sama zdjęcia
dzieciom, znam je dobrze dlatego potrafię wybrać najlepsze momenty na ujęcia, nawet jak technika i oświetlenie ciut gorsze, to sam moment uchwycony rekompensuje wszystko moim zdaniem! Taka sesja to strata kasy, no chyba, ze ktoś aparat ma tylko w komórce...

Gość ja robię sama zdjęcia
Nie wiem, mnie się takie poprzebierane dzieci nie bardzo podobają, wolę takie naturalne, najlepsze są takie zdjęcia pokazujące naturale sytuacje, minki do których można wrócić wspomnieniami, że dziecko tak robiło, a to jest ekstremalnie trudne dla kogoś obcego do uzyskania.

Gość My robiliśmy co rok takie sesj
My robiliśmy co rok takie sesje w wakacje, u fotografa w Świnoujściu , fajne są najpierw Młoda sama, potem z modszym bratem we dwójkę. Pamiątka na całe życie, porterty wiszą u dziadków i u Nas w domu , warto

Gość jngfvb
do: ja robię sama zdjęcia ale tak kazdy moze trzaskac foty chocby setke dziennie, zawsze jakis warty zapamietania moment zlapie, a autorka pisze o profesjonalnej sesji... te z linka fotki sa boskie! moim zdaniem fajna pamiatka!

Gość fidodido88
myanmarka: www.kakaraka.pl już się umówiłam na sesję na przyszły poniedziałek, nie mogę się doczekać, dzięki dziewczyny :) Aha, ona jest tez na fejsbuku- tam ma inne foty jeszcze niz na stronie, chyba 'kakaraka photography' jak wpiszecie to ją znajdziecie. Zastanawiam się tylko teraz jaka sesje wybrac- czy taka w domu jakby fotoreportaz -dzien z zycia rodziny, czy studyjna? na plener juz za zimno :(

Gdyby mój mąż nie interesował się fotografią i nie robił fajnych fotek na pewno zdecydowałabym sie na taką sesję dla dziecka :) żeby mieć pamiątkę.

Gość mamaLenki26
super te foty kakaraki nie sa takie tandetne jak wiekszosci fotografow tylko naprawde z gustem choc nie wiem czy wiekszosc mamusiek bedzie potrafila to docenic szkoda, ze nie jestem z wroclawia bo sama bym sie skusila ale z tego co widze ona nie dojezdza poza dolnoslaskie

Gość mamaLenki26
fido ja bym wybrala chyba taki a'la reportaz profesjonalny chociaz sama nie wiem- takie proste studyjne tez fajne a samemu za chiny takich fot nie zrobisz :O

A moim zdaniem strata kasy. Teraz są takie aparaty i takie programy do obróbki,że samemu można zrobić świetną sesję. Ja tak zrobiłam i potem każdy pytał u jakiego fotografa były robione te zdjęcia:D Moim zdaniem jednak lepiej kupić coś dziecku niż wydawać na fotki które można zrobić samemu.

Gość ale nie kazdy zrobi takie
fotki :O dla wiekszosci photoshop to czarna magia, co z tego, ze wrzuca zdjecia i paroma suwaczkami sie pobawia?

ja robie mojej corce co pol roku srednio-jak widze,ze urosla,zmienila sie :) mamy juz pare plyt z sesjami,na scianie wisza 3 zdjecia,musze je w koncu wszystkie wywolac no i znalezc miejsce na kolejne :) super pamiatka dla rodzicow i dla dziecka

Gość ciężarówka z koziej wólki
ejjjj fajne ma te foty ta kakaraka (co za nazwa hehe) ale zajebiste ma na facebooku ciążowe, szkoda, że ja już niedługo rodzę i nie zdążę zrobić :(