Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina ......

czy jestem w ciąży

Polecane posty

Gość nina ......

czesc dziewczyny, chce sie podzielic tematem. dwa tygodnie temu kochałam się z chłopakiem (w niedziele), wszystko poszlo do środka, biorę anty i nowe opakowanie zaczelam od czwartku a w niedziele był stosunek. miedzy czasie pojawiła mi sie grzybica i zapomniałam wziąć tabletki albo w niedziele (dzien w ktorym był stosuenk),we wtorek kapnełam sie ze nie wziełam jednej tabletki wiec wziełam dwie naraz. od trzech dni czesto oddaje mocz i mam dziwne odczucia w podbrzuszu (jakby cos w srodku skakalo itd.)kupiłam test ale zrobie jutro razno,ale nie wiem czy to tak jest bo jest owulacja, czy przez pęcherz. Wczoraj mialam robione wyniki i lekarka powiedziala ze mam więcej leukocytów czyli jakas zakazenie,infekcja.ale jesli chodzi o ciąże to jak myslicie?

Gość nina ......
jak duze jest prawdopodobienstwo.juz potem stosuenk był ale z prezerwatywą.

Daję 99%, że nie jesteś w ciąży. Żadna z nas jednak nie odpowie Ci na to pytanie, bo w ciążę można zajść nawet jeżeli cały czas używa się antykoncepcji hormonalnej. Zdarzają się takie przypadki. Ja bym nie robiła nawet testu, ale skoro się martwisz, to zrób jutro...

Gość nina ......
jak rozumiecie zdanie:jeśli stosunek był w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki". czyli najpierw był stosunek a potem zapomniało się tablete czy najpierw stosunek a potem tabletka

Gość nina ......
bo nie rozumiem tego odczucia w podbrzuszu i tego ze tak latam do toalety. ostatnio zmarzłam ale....biore teraz urosept,wiec tez przez to troche latam.dlatego jutro z rana po nocy zrobie test

Daj spokój z tą ciążą , bo to najmniej prawdopodobne... Prędzej masz jakąś infekcję. Zresztą tak powiedział Ci lekarz, to o co chodzi?

Gość nina ......
oja bo w ulotce poisze że jeśli odbylo się stosunek w tyg poprzedzającym pominięcie tabletki lub zapomniał sie zacząc kolejny blister trzeba zdawac sobie sprawe ze istnieje ryzyko ciąży

Gość nina ......
oja bo w ulotce poisze że jeśli odbylo się stosunek w tyg poprzedzającym pominięcie tabletki lub zapomniał sie zacząc kolejny blister trzeba zdawac sobie sprawe ze istnieje ryzyko ciąży

Gość nina ......

Gość Perw mobilna
Ty nie miewasz owulacji. Z Twojego opisu wynika, że stosunek był zabezpieczony.

Gość nina ......
a czy poprzez podsawowe badania krwi i moczu mozna dowiedziec sie czy jest sie w ciąży?

Gość nina ......
o mi sie tez tak wydaje ze był zabezpieczony, ze gdyby odbylo sie stosuenk a wczesniej zapomnialo o tabletece to wtedy byłoby ryzyko

Gość azu
nie, trzeba zrobić osobne badania na wykrywanie ciąży.

Gość Perw mobilna
Ryzyko byłoby gdyby stosunek był przed zapomnieniem, ale w krótszym czasie, a z Twojego opisu wynika, że minął tydzień od stosunku do pominięcia tabletki, do tego czasu plemniki nie przeżyłyby. Podstawowe badania krwi nie wykrywają ciąży.

Gość Perw mobilna
Chyba, że to ta sama niedziela. 😴 Ale ryzyko i tak jest niewielkie.

Gość nina ......
no tak w niedziele był stosunek i tabletki zapomnialam w niedziele wieczorem,albo w poniedziałek,kapnełam sie we wtorek ze pominełam tabletke.

Gość nina ......
no w iedziele był stosunek i zapomnialam wziąz tabletke albo w niedziele wieczorem,albo w poniedziałek,kapnełam sie we wtorek

Gość nina ......
no w iedziele był stosunek i zapomnialam wziąz tabletke albo w niedziele wieczorem,albo w poniedziałek,kapnełam sie we wtorek

Gość Perw mobilna
Jakie tabletki bierzesz?

Gość nina ......
yaz

Gość Perw mobilna
Są tam naklejki z dniami tygodnia. Wystarczy je przykleić. Jak bierzesz tabletkę to sprawdzasz czy bierzesz tabletkę z tego dnia, który jest aktualnie. Jeśli nie to znaczy, że dzień wcześniej nie wzięłaś. Po to te najlejki są, żebyś się zorientowała kiedy tabletkę pominiesz. 🖐️

Gość nina ......
wiem,ale mialam takie zawirowanie i zmiana pracy i nagle ta grzybica jeszcze i dlatego zdarzylo mi sie tak.biore tabletki juz 3 lata i ani razu nie mialam takiej pomylki

Gość mata12
Na pewno nie jesteś w ciąży :P " jakby cos w środku skakało " - proszę Cie nie ośmieszaj się już. Chyba że u Ciebie ciąża tak szybko się rozwija. Może do porodu już idziesz?????????????

Gość annn666
Podepnę się pod ten temat... Tydzień temu, w sobotę, wzięłam ostatnią tabletkę Yasminelle, brałam niecałe dwa opakowania (ale przerwałam po 18 tabletce z drugiego, skutki uboczne były nie do wytrzymania). Po przerwie nie zaczynałam kolejnego opakowania, zdecydowałam się odstawić na jakiś czas. Brałam regularnie. We wtorek wystąpiło krwawienie z odstawienia, dość obfite w porównaniu do pierwszego, plamię lekko do dziś. Przy krwawieniu minął ból piersi, spadła mi temperatura, więc teoretycznie powinno być okej. Ale nadal się martwię. Moja szyjka macicy jest wciąż wysoko i dość miękka, mam wrażenie, że tam, w środku, wszystko jest jakieś rozpulchnione ;/ Na dodatek ciągle latam siusiu - zaczęło mi się to jeszcze gdy brałam drugi blister tabletek. Często też miewam zawroty głowy, ostatnio pobolewały mnie też okolice jajnika. Zastanawiam się, czy mimo takiego krwawienia mogę być w ciąży, czy to raczej niemożliwe.