Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornela4444

cos na mdlosci

Polecane posty

Gość kornela4444

hej bardzo dokuczaja mi mdlosci .. kupilam rumianek ale to slabo pomaga.... albo za malo pije

Gość gigantka 3
mnie pomagaly tylko wymioty... niestety ale na mnie nic nie dziłało...

Gość kljhkjhgfkl
ehhh, jest dużo sposóbów i złotych rad na te mdłości ale prawda jest taka, że jak Cię szarpie to nic nie pomoże a jedynie przeczekanie. Ja żygałam dalej niż widziałam przez bite 3 m-ce i nic nie pomagało. leżałam kilka razy w Szpitalu pod kroplówką, bo nic nie jadłam i nawet wodę zwracałam.Książkowo, po 3 m-cach przeszło samo. A powiem Ci, że zaczęło się od mdłości i żeby sobie ulżyć kupiłam Prenatal z Imbirem - imbir podobno doskonały na mdłości ale jak poczułam jego smak, który utkwił mi w gardle tak zaczęłam żygać. Podobno majeranek też dobry. Rózne dziewczyny maja sposoby - wiem, że wielu jest niedobrze jak maja pusty żołądek. Jednak mi nic nie pomogło - musiałam przeżyć a tym imbirem sobie tylko zaszkodziłam mam wrażenie. Nie polecam szukania ulgi żebys nie narobiła jak ja. Mój gin twierdził, że wiele zależy od psychiki i dobrego nastawienia... sranie w banie, to chłop i nigdy nie był w ciąży ;) Po prostu - trzeba z tym funkcjonowac i przetrzymać - przejdzie w pewnym momencie, zwykle po 3 m-cu. Ciąża ;)

Gość Anikar
Rano jak sie obudzisz nie zrywaj się od razu na nogi, chwilę poleż. Jak bylam w ciąży lekarz przepisał mi witaminę B6(tylko jak lekarz zaleci),zapytaj,mi pomagalo. Musialam ja zjesc zanim wstalam,i dobrze by bylo cokolwiek do tegoprzekasic,chocby cukierka.

Gość paranormalyyy
taaa- cukierka najlepiej...

Gość koniecznie witamina B2
mdłości ci przejda jeśli chodzi o te ciązowe.

Gość Pan Samochodzik i mama
przejdą albo i nie, ja np wymiotowałam po kilka-kilkanaście razy na dobę, co zjadłam, to zwróciłam, co wypiłam, zwróciłam i tak przez 8 MIESIĘCY CIĄŻY dopiero w 9 miesiącu mogłam normalnie funkcjonować mój gin zalecił picie coca-coli, nie wiem czy wierzył w to co mówię .. tak czy inaczej nigdy już do Niego nie pójdę mówił, że z dzieckiem wszystko ok, aż do samego końca, a ok nie było... czy to w dzień, czy w nocy, szarpało mnie na okrągło .. drugi raz chyba bym nie zniosła .. a herbatka imbirowa podziałała z odwrotnym skutkiem.. w ogóle nawet wodę zwracałam.. a na coca-colę (która faktycznie łagodziła mdłości) po dziś dzień patrzeć nie mogę powodzenia i wytrwałości, może Ci minie jak co niektórym ..