Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja daje latopic

zaparcia po nutramigenie. jak pomóc dziecku? ile to może potrwać?

Polecane posty

Gość ja daje latopic

córka pije go ok.2tyg. po poprzednim mleku wypróżniala się 4razy dziennie i było ok. pojawia sie tez czasem opdrobina sluzu, a przeciez nutra to mleko na wszystkie alergie:o juz nie rozumiem tego. corka ma skaze

Gość detraleksiarla
aile ma dziecko? moja ma azs i tez pije nutramigen ale teraz ma roczek i po 8 mies dawałam śliwkę z gerbera w słoiczku. ostatecznie czopek glicerynowy. moze marchewki za duzo dajesZ?

Gość ja daje latopic
o nie nie:) na śliwki,jabłka i marchewki to za wcześnie, ma niespełna 2miesiące:) tylko na nutramigenie ma zaparcia. wcześniej nie miała. wiem, że niemowlak może robić kupe nawet raz na kilka dni, ale ona ewidentnie cierpi, bo ciągle jest niespokojna,marudzi,stęka,próbuje zrobić, a nie może, a wcześniej robiła i się tak nie zachowywała.

Przepajac woda /herbatka. Pamietaj, zeby do wody dawac miarki lekkiego, luznego proszku mleka, nie kopiate, nie uklepany proszek. Nabrac miarke, strzepnac nadmiar. Zaparcia moga potrwac nawet miesiac, dwa i dluzej. Jak bedzie starsze, to podawac sok sliwkowy lub jablkowy.

Gość ja daje latopic
dzięki lucyjka...przepajam w miarę możliwości, bo ona nie chce tego pić...najpierw próbowałam kilka dni z herbatką, ale wypluwała, więc teraz próbuję z samą wodą. czasami jak się zapomni to pociągnie parę mililitrów, ale też jest tego niewiele...mam nadzieję, że nie będzie to trwało tyle, ile napisałaś:) w ogóle to te kupki nie są jakieś twarde, bobkowate, tylko normalnie konsystencji rozklepanej plasteliny, niekiedy pasty z grudkami (sorry za szczegóły:p), ale w dodatku są czasem nitki śluzu - i tutaj nie kapuję, bo przecież ma skazę, a nutramigen jest lepszy od pepti i nie powinno nic się dziać...no i dążę do tego, że pomimo, że kupa nie jest twarda, to sprawia jej problemy i to mnie dziwi...na pepti robiła duże i normalne, a tutaj niestety...

Gość ojtam ojtam
dawaj probiotyk -koniecznie - dziecku ze skaza to wogóle powinno się dawać ciągle przez pierwsze pół roku życia - latopic, wymiennie z dicoflorem 30 albo coloflorem - np. co m-c wymieniaj - co do wody jak nie chce samej to ja dawałam miarke mleka mniej do mleka i wtedy miała jakby wypiła to 30 ml wody... jak już jest bardzo ciężko to czopki glicerynowe są super no i zaraz po 4 m-cy dawałam jabłuszko, są śliwki suszone z gerbera

Gość to ze moze przez
po co dajesz jej to świństwo ?, nie rozumiem poczytaj o tym , mój mały rozchorował się przez gówno które lekarz namiętnie zapisuje ponieważ ma z tego PROWIZJE ze zdrowiem nie ma to nic wspólnego , chemiczne gówno na zapach i smak mozna zwymiotować , to już powinno wzbudzić twoją czujność

Gość ja daje latopic
oj tam oj tam - daje jej latopic, w przyszłym m-cu kupię dicoflor jak radzisz. będę próbować z wodą, a jak skończy 4m-ce od razu jabłko i śliwka a do tego postu powyżej - co ty w ogóle pieprzysz? wiesz co to jest w ogóle alergia na mleko krowie? widziałaś takie dziecko? ona nie może pić nic innego. nie no, lepiej posłucham ciebie niż pediatrów, alergologa i dermatologa dziecięcego i będę jej dawać zwykłe mleko, a dziecko zaleje mi się strupami, śluzem i zakrzyczy przez kolki, nabawi się astmy. weź ty się zastanów. czym mam ją karmić? wodą? uwierz, że lekarze bardzo niechętnie przepisują to mleko. u nas w ostateczności i jeśli alergia potwierdzi się w badaniach, więc nie wiem o jakich ty układach gadasz

Gość ?.?.
zwymiotowac po latopicu czy po nutramigenie??? bo probiotyk nie ma zapachu i smaku jak każdy inny a nutramigen to faktycznie koszmar-tyle że dzieci nie maja jeszcze rozeznania i w wiekszości akceptują to mleko.Z resztą przy alergii nie ma wyjścia, chyba że ze wzgledu na smak chccesz zrujnować dziecku zdrowie i narażać je cały czas na alergen podajć zwykłe mleko.