Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość policjanttt....

dlaczego w Polsce mandaty za wykroczenia drogowe są tak niskie

Polecane posty

Gość policjanttt....

:(

Gość iza.......
sa za wysokie własnie

Gość policjanttt....
powinny byc takie jak na zachodzie z 5 tys złotych

Gość Helmut Dojczland
powinny byc dopasowane do zarobkow ukaranego.dla jednego 500 zl to polowa pensji, a drugi podciera się tymi 5 stówami 🖐️

Gość policjanttt....
ja uwazam że powinny zaczynac się od 1000 zł a kończyc na 10 tys dla wszytskich

Gość Helmut Dojczland
może od razu niech konfiskują cały majątek za wykroczenia drogowe? :classic_cool:

Gość Helmut Dojczland
zresztą ciekawe kogo w Polsce byłoby stać na takie mandaty, skoro pewnie u połowy jest to równowartość pojazdu :classic_cool: takie stawki uderzą tylko w biednych i średnio zamożnych, bogaci będą mieli to w dupie 🖐️ gdyby były stawki % to co innego

za błąd , który się może przytrafić to takie w miarę, od 1000zł. biedota to niech zbiorowymi samochodami z szoferem jezdzi. albo rowerem . a za wodkę to albo pół wartości samochodu potencjalnego narzędzia zbrodni [ a pijany kierowca to zbrodniarz potencjalny i tak nalezy go traktowac.np. mercedes 200 tys kara za pijana jazde 100 tys zl. jak nie placi samochod konfiskata i na licytacje. a za inne to ok. tysiaka. i jeszcze obowiazkowe pocalowanie Pana Policjanta w reke za wypisanie mandatu jako przestrogi waznej dla zdrowia i zycia

14:22 [zgłoś do usunięcia] Helmut Dojczland powinny byc dopasowane do zarobkow ukaranego.dla jednego 500 zl to polowa pensji, a drugi podciera się tymi 5 stówami jak kogos nie stac na placenie mandatów to niech jezdzi normalnie a nie zapierdala 100 km/h na miescie co czesto widze!!!

Gość policjanttt....
ja raz nasrałem na tylne siedzenie bo mnie przytarło i dali mi 200 stówy za przewożenie materiałów niebezpiecznych

Gość Helmut Dojczland
ameryka poludniowa a jak stac mnie na placenie mandatow to moge sobie robic na drodze co chce? :D🖐️

Gość policjanttt....
polaka mozna nauczyc jezdzic jakos w norwegii polacy normalnie jezdza

naprawde jak najpowazniej SZ.Policja powinna bardziej surowo karac pijakow, tak aby z ich pieniedzy byly dobre samochody dla policji i mundury i komisariaty eleganckie i zarobki godziwe i jeszcze dla panstwa bedzie i na charytatywne cele. a reszte np. za blad wynikajacy z niedouczenia obowiazkowo na kurs poprawkowy . to najuczciwsze rozwiazanie. nie bac pijakow nie zabrajknie samochody skonfiskowane zmienia wlasciciela ktoren jak sie napije to znow samochod w drodze licytacji zmieni wlasciciela . w przyrodzie nic nie zginie harmonijnie sie rozwinie

Chetnie bede płacił mandaty takie jak na zachodzie jeżeli beda takie drogi, taka słuzba zdrowia, takie emerytury i tak wykształceni policjanci jak na zachodzie

Gość tak powinny być znacznie wyższ
e i tak jak na przykład w Niemczech powinno być odbierane prawo jazdy na miesiąc, oczywiście dodam że jestem kierowcą i mam ciężką nogę, Rzadko kiedy stosuje się do ograniczeń prędkości

Ferdynand czyli jak jade na trzeźwo to normalnym autem a jak jade na libacje to drugim autem np. trabantem?

hahahahahahaha może być. i tak zysk i tak zysk. trabanty sie beda sprzedawaly i inne matizy. wiecej rejestracji tez zysk dla firm i dla drogowcow i wogole sie krecicf bedzie koniunktura. szczegolnie w Polsce

Mandaty są stosunkowo niskie ale pobierane stosunkowo często za bzdurne wykroczenia pod pretekstem walki z piratami i dbaniem o bezpieczeństwo. Na trasie do Częstochowy w pobliżu miejscowości Strzelce Wielkie, policjanci zawsze ustawiają się za takim zakrętem gdzie z lewej pole, z prawej pole a przed zakrętem ograniczenie 50. Lubią też stać w krzakach przed Strzelcami na prostej 5km drodze, gdzie z każdej strony jest pole, dobra widoczność i skrzyżowanie z prawie że polną drogą, przed którym jest 60km/h.Siedzą sobie w krzakach i strzelają z radaru. Nigdy ich nie widziałem w pobliskiej miejscowości, gdzie jest szkoła i przejście dla pieszych, oraz ryneczek. W Niemczech są praktycznie same autostrady prawie że bez ograniczeń prędkości. Przejeżdzając przez Niemcy ANI RAZU nie widziałem policji!

Gość PawelGrądzki
Zgodzę się z przedmówcą, mandaty są jak na Europę niskie ale jak dostałem kiedyś łącznie 5 w miesiącu to nie było wesoło, wtedy kwota robi się już nie taka mała. Ale w sumie jak tak człowiek się skupi to idzie rozpoznać te nieoznakowane radiowozy ITD http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Jak-poznac-nieoznakowany-radiowoz-ITD,wid,15518906,wiadomosc.html

Gość gość
u nas jest za duża pobłażliwość w stosunku do przestępców drogowych jak i przestępców w ogóle, za to wspaniale karze się zwykłych ludzi za nic... co do przewożenia materiałów niebezpiecznych akurat nie ma się co dziwić, trzeba przecież tutaj zachowywać szczególna ostrożność, mieć pozwolenie, dbać - zobaczcie co tutaj piszą na przykład o cysternach http://www.motonews.pl/wiadomosci/news-9893-czyszczenie-cystern-do-materialow-niebezpiecznych.html - muszą być odpowiednio czyszczone i tak dalej, to nie jest tak, że każdy może sobie wozić co chce i jak chce, nie ma samowolki bo byłaby tragedia.

Gość gość
Bo Polska to kraj absurdu: samochód stoi na podwórku, nie używany bo nie ma OC, nikomu nie grozi-> kara za brak OC (nawet w tej sytuacji) 3 tyś zł. kierowca jedzie samochodem z niedozwolona prędkością 200 km, zagraża życiu (już pal licho że swojemu) wielu ludziom max kara to 500 zł LOGICZNE NIE?