Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alibkakaksjs

Nie pracujaca mama a dziecko?

Polecane posty

Gość alibkakaksjs

Co byscie zrobili na moim miejscu. Corka chodzi do przedszkolaa a ja nie dawno zrezygnowalam z pracy. Czy w tej sytacji zaprowadzalybyscie dziecko do przedszkola?

Gość alibkakaksjs
up

ale czy fakt ze zrezygnowalas z TEJ pracy oznacza ze nie planujesz szukac innej? Bo jesli planujesz to zostaw dziecko w przedszkolu, w praktyce ddawaj dziecko np na pol dnia, a w miedzyczasie szukaj nnowej pracy, szkol sie. Wilk syty i owca cala

Gość alibkakaksjs
planuje szukac innej

ja bym zostawila...u nas akurat wszystkie dzieci przyjmowane byly do przedszkola,bo w moim miescie jest ich stosunkowo duzo-miasto nieduze, publicznych jest 6, a prywatnych 4. moje dziecko zostalo przyjete do publicznego,ja nie pracuje,no ale niebawem bedziemy mieli jeszcze drugie dziecko. podarowac dziecku "kawalek dziecinstwa z matka"? ja jestem takim dzieckiem,ktoremu matka poswiecila zycie zawodowe-5 lat siedziala ze mna w domu,jak poszlam do zerowki bylam kompletnie nieprzystosowana spolecznie,wszystkie dzieciaki super sobie radzily,bo wczesniej chodzily do przedszkola,a dla mnie to byla trauma,bo 5 lat przesiedzialam w domu z mama-24h. w miare zaczelam funkcjonowac dopiero pod koniec I klasy podstawowki.dlatego wlasnemu dziecku tego nie zrobie-rwie sie do dzieci,niech idzie,poznaje swiat,radzi sobie,na dobre tylko jej to wyjdzie:)

Gość ojtam ojtam
za mało informacji autorko - ile ma córka? czy lubi przedszkole? jak 3 latka rycząca pół dnia to ją zostaw w domu - jak 4 - 5 latka która lubi tam chodzić to niech chodzi - ewentualnie zawsze możesz ją wcześniej odbierać i pobyć z nią razem

Gość alibkakaksjs
corka uwielbia chodzic do przedszkola. rwie sie do dzieci. dzis tesciowa - mowi do mnie po co daje corke do przedszkola jak nie pracuje. bo i tak siedze w domu. a i bym zaoszczedzila .moze ma racje ale oprocz przedszkola nie ma kontaktu z dziecmi. corka ma 3, 5 roku.

ja nie pracuję i nie szukam pracy, a mój pięciolatek chodzi do przedszkola, natomiast trzylatka jest jeszcze ze mną w domu, ale od przyszłego roku też mam zamiar ją wysłać - nie można dzieciom odbierać kontaktu z rówieśnikami.