Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToIJa

Mleko kobiece - niepelnowartosciowe?

Polecane posty

Gość ToIJa

Jak powinno wygladac mleko kobiece? karmie piersia i moje mleko ma kolor bialy, ale taki jakby rozmieszac mleko krowie z woda. Czy to oznacza ze jest niepelnowartosciowe czy mleko kobiece tak wlasnie wyglada?

Gość zonaKraka
A jeśli postoi, nie zbiera się tłusty "kożuszek" na wierzchu?

Gość ToIJa
Nie wiem, karmie piersia i nie mam poki co laktatora. ;) A powinien sie zbierac, tak na przyszlosc?

Gość zonaKraka
Akurat miałam na myśli butelkę odstawioną do lodówki, hm, ja tak miałam... A przy karmieniu różnie, i bardziej gęste i białe, i rozwodnione. Swoją drogą, jak długo karmisz autorko? I czemu się martwisz tym czy mleko jest pełnowartościowe- dziecko się nie najada albo słabo przybiera?

jak piszesz o kozuszku to masz na mysli taka ciemniejsza powloke na gorze zebranego mleka? Jesli tak to moze, ale nie musi, za kazdym razem moze byc inaczej, zalezy co jadlas:-)

Gość ToIJa
Dziecko chyba sie najada, przynajmniej nie placze. Ma 12 dni. Pytam bo jeszcze 3 dni temu to mleko mialo inna konsystencje, bylo bardziej biale, zblizone do krowiego a teraz jakby rozcienczone.

to normalne! laktacja dopiero ci sie rozkreca, dostosowuje do potrzeb dziecka. Nic sie nie martw:-)