Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Guhvli

Jaka jest roznica pomiedzy temporary job a contract?

Polecane posty

Gość Guhvli

Ktora z tych form bylaby lepsza dla mnie?

temporary job- to jest praca tymczasowa (coś jak umowa zlecenie) contract- umowa na czas nieokreślony

Gość haahahaaaaaaaaaaaaaa
contract , temporary to znaczy tymczasowa

Gość Guhvli
Angel eyes a mialas kiedys contract job?pytam sie Bo moja praca kiedy przyjmowalam sie byla wlasnie temporary a po 2 miesiacach zmienili to na contract job wiec jestem troche skolowana I nie wiem czy to dobrze dla mnie czy nie???

Gość to chyba lepiej
ze masz umowe na czas nieokreslony niz temporary. To raczej zrozumiale :o

Other Answers (3) Christin K A "contract" employee is one who fills the term of a fixed amount of time to work and usually for a set amount. A "temporary" employee is just that--a temporary (not permanent) position. Contract employees are often permanent--but not always. Either designation means that your job can end when (a) either the contract is finished, or (b) when the term of the temporary employment is over. Which one you look for depends on what you actually do and how much you want to be hired permanently. A temp employee can work all the same hours as a perm. employee, but with none of the benefits or time off. A contract employee is usually a better deal. ash1 contract is for a set period, they usually tell you upfront what this set period is, and it may or may not be extended, depending on the companies needs. You don't get benefits like sick pay or holidays - (unless stipulated in the contract), which means contract workers are usually paid more than people who are permanent. If you're in IT, theres usually a lot of contract work available, as companies might only need someone for a short period. Also you are responsible for paying your own tax, although there are companies that can do that for you, but you'd have to pay them a cut. Temp work is different in that youre not often told upfront how long they need you for..theyll just keep you until they decide youre no longer needed. Temps usually get hired thru recruitment agencies, so the agency pays you and they take the tax from your pay. You dont get paid sick days or hols either usually. You can earn more in contract work (in the IT field anyway - not sure about others)

Gość Guhvil
Ja pytalam sie Jaka jest roznica pomiedzy tymi dwoma umowami o prace ja Wiem ze stala Praca jest lepsza ale niestety trudno taka znalesc;(!

wiec praca na kontrakt wiesz kiedy sie konczy, a temp moze byc przedluzana i z dnia na dzien moga ci powiedziec,ze juz cie nie potrzebuja, ja szukalabym na kontrakt, chciaz wielu moich znajomych woli temp ze wzgledu na zarobki.

Gość Guhvil
Vanilla nie Wiem wlasnie kiedy sie konczy Wiem tylko tyle ze 2 miesiace temu przyjmowali na temporary a teraz jest na contract.co to tak naprawde dla mnie znaczy? Mieszkam w USA

Gość Guhvil
Czemu oni wola na temporary? Pierwszy raz pracuje na contract wiec nie Wiem nic;( przerwaznie mialam direct hire.pieniadze pozostaly mi takie same( mam placone na Godz)

A nie moglabys sie w jakis sposob od pracodawcy dowiedziec?temporary to zdecydowanie jest an czas nieokreslony,pewnie teraz wiedza na jaki czas potrzebuja pracownika I zmienili ogloszenie.

Gość Guhvil
Kiedy sie przyjmowalam mowiono ze potrzebuja ludzi kiedy przyszlo do zatrudniania nabrano wody w usta cicho sza nikt nic nie wie czy beda zatrudniac czy nie beda:(wiec kogo mam sie pytam tego co juz klamal na samym poczatku?)