Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokrzywionaprzygarbiona

Gorsety wyszczuplające/korygujące sylwetkę

Polecane posty

Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia? Jest w stanie coś poradzić? Pokrótce naświetlę swoją sprawę: Jestem dość szczupła i mam krągłości (szerokie biodra, wąską talię i duży biust), ale chodzę tak pokrzywiona, że wyglądam bardzo źle. Próbowałam to naprawić ćwiczeniami, pilnuję siebie jak mogę, ale prawda jest taka, że jak sobie przypomnę to stoję prosto a 2 min później już nie, więc pomyślałam, że może coś ciasnego, niewygodnego i nie dającego się pokrzywić pomoże mi pamiętać o tym jak mam chodzić, co o tym sądzicie? Jak już mówiłam nie chodzi mi o "wyszczuplającą" właściwość gorsetu, chociaż boję się, że przy moich wymiarach będzie ciężko coś dopasować, raczej takie cuda bywają w większych rozmiarach. Co sądzicie? Opcjonalnie dodam moje "pokrzywienia", może to coś pomoże: -zgarbiona górna część pleców z głową wysuniętą do przodu -ramiona skierowane do przodu ("okrągłe plecy") w odruchu chowania biustu -dolne żebra jakby oparte na brzuchu -brzuch wypięty do przodu -pupa bardzo do tyłu (kaczy kuper) Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Gość ghsnna
A co ćwiczyłaś? Byłaś u dobrego ortopedy i rehabilitanta?

Nie byłam u ortopedy/rehabilitanta. Wszystko co robiłam, robiłam sama na własną rękę. Tylko tu nie chodzi o to, że mam jakąś straszną i niekorygowalną wadę tylko o to, że nie pamiętam by się trzymać prosto. Jak o tym pomyślę to umiem chodzić prosto.

Gość lewa,lewa...
skoro masz ładny, duży biust to czemu go chowasz? jak nie będziesz wstydziła się swojego cyca to będziesz chodziła prosto, uwierz w siebie! gorset ortopedyczny nie pomoże ci w prawidłowym położeniu ciała jeśli nie masz wady postawy. a to co mówisz można by korygować ewentualnie pajączkiem, ale nie mam opinii na ten temat, czy ten aparacik działa :) odsłaniaj atuty ciała

Dzięki, właśnie chodzi o to, że nie chowam specjalnie tylko odruchowa pozostałość z lat młodzieńczych (ale tak pewnie mają wszystkie dziewczynki jak im szybko urośnie duży biust). Potrzebuję czegoś co by mi przypominało jak mam chodzić, pajączek niby mógłby być, ale to jest chyba ciężej dostępne niż gorset...

Gość ghsnna
No to ortopeda powinien być twoim pierwszym celem, a nie jakieś gorsety, bo czymś takim - o ile nie jest zrobione w pracowni ortopedycznej i na miarę - możesz sobie zrobić więcej krzywdy niż pożytku. To raz. Dwa: wrócić do prostych ćwiczeń i wykonywać je regularnie nawet co 2 dzień (to nie są żadne zabijające mięśnie 6 weidera, więc można). Tutaj masz dokładne opisy i ułożenie w zestawy przynajmniej części tego, co Ci potrzeba: http://www.mnbbc.com/content.php/232-Rehabilitacja-zakompleksionej-sylwetki-czyli-co-piszczy-w-lopatkach-a-co-chrupie-w-barku (robiłaś którekolwiek z tych ćwiczeń kiedyś?) Tu na doprowadzenie do porządku głowy: http://www.mnbbc.com/content.php/243-Nie-badz-zolwiem-Skoryguj-swoja-glowe A tu jeszcze trochę po angielsku: http://exrx.net/Kinesiology/Posture.html Do tego proste ćwiczenie na wzmocnienie mięśni głębokich: http://www.acefitness.org/exerciselibrary/32/ I stretching mięśni piersiowych. Poćwicz przez miesiąc sumiennie i zobacz, czy nie będzie efektów ;) Aha, na postawę świetny jest też taniec brzucha (serio!), ale musi być bardzo dobra instruktorka.

Dzięki, linki lecą do zakładek i jutro dokładniej przejrzę i poćwiczę, bo już późno. Ale wielkie dzięki, trochę tych ćwiczeń robiłam, ale wielu nie znałam, może akurat podejście setne będzie tym udanym:)

Gość zmlaskam_zagrobelnego
haha mam to samo, tylko mi sadło na brzuchu ciąży i przeważnie mnie brzuch boli, wolę się pogarbić żeby nie było sadła widać. ach, zazdroszczę ci :)

Gość uriouiougiyriuygiuoygiuy
błąd tylko sobie szkodzisz popierwsze najpierw ortopeda, potem ćwiczenia korekcyjne i nie takie jakie sobie sama wybierzesz ale muszą być dostosowane do twojego skrzywienia, bo sobie zaszkodzisz, jesli ortopeda zdecyduje gorser ( mimo gorsetu nie rezygnuj z ćwiczeń) i nie słychaj lekarzy że masz nosić gorset 24 godziny na dobe i ściągać tylko do kąpieli bo to spowoduje że twoje mięśnie przestaną pracować i wtedy nie będziesz już funkcjonować bez niego, bez miesni nie utrzymasz kregosłupa. noś go z 18 lub więcej godzin ale rób częste przerwy i wykorzystaj je na ćwiczenia. powyżej 50 stopni czeka cie operacja