Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_od_niedawna-io

chudnięcie po ciąży

Polecane posty

Gość mama_od_niedawna-io

Po urodzeniu dziecka jeszcze przez 2 tyg lezalam w szpitalu - po powrocie weszlam na wage i bylo 10 kg mniej. Ale przez nastepny tydzien juz nic nie schudlam, a nawet przybylo mi 0,3 kg. Karmie piersia - niby miala to byc taka swietna kuracja odchudzajaca - a tu nic :( nie jem smazonego, nie wiem z czego to moze wynikac. Mam do zgubienia jeszcze 6 kg, a docelowo chcialabym 9 kg. Macie moze dla mnie jakies rady? Ile dac sobie czasu na powrot do formy? Czy to ze przytylam ostatnio 0,3 kg tzn ze karmienie wcale nie dziala tak zbawiennie na mnie jak to mowia?

Gość mama_od_niedawna-io
up

Gość ja karmiąc sporo jeszcze przyt
yłam dopiero jak przestałam karmić przeszłam na dietę, zaczęłam ćwiczyć i szybko osiągnęłam swoje 52 kilo Natomiast to ze karmienie odchudza w moim przypadku się nie sprawdziło, W kilkunastu przypadkach moich koleżanek również nie...

Gość mama_od_niedawna-io
ale jakie jest tego wytlumaczenie? przeciez dodatkowe kalorie ida na wytworzenie mleka...

Gość mama_od_niedawna-io
prosze o jakies rady

Gość kamcia1507
Niestety również w moim przypadku karmienie piersią działało odwrotnie, zamiast chudnąc, przytyłam jeszcze 2kg, po odstawieniu od piersi, bez jakiejś specjalnej diety kilogramy spadły

Gość b.e.a.t.a
Wytlumaczeniem jest metabolizm - u wiekszosci kobiet organizm podczas karmienia dazy do zachowania nadwyzki kilogramow, zeby byl zapas na produkcje mleka. Wyjatkiem sa kobiety, ktore nie maja sklonnosci do tycia - te chudna podczas karmienia, a w ciazy przybieraja na wadze minimalnie i wiekszosc kg idzie im w brzuch.

Gość ccccccccccccccccccccccc
przed ciążą ważyłam 53, w ciąży najwięcej 66 czy 67, obecnie 47. Karmię piersią od roku.

Gość mama_od_niedawna-io
macie dla mnie jakies rady? jest sie juz czym martwic?

A ja jak karmilam piersia to nie dosc , ze nic nie schudlam to jeszcze przytylam . zaczelam chudnac dopeiro jak przestalam karmic i zaczelam cwiczyc i dietowac sie ;)